Κοτόπουλο με σάλτσα Vinsanto,κουκουνάρι και ρόδι.

Τρυφερά φιλετάκια από στήθος κοτόπουλου με σάλτσα από Vinsanto - κουκουνάρι και ρόδι.Από τα πιο ωραία φαγητά που έφαγα ποτέ μου.Πρώτη δοκιμή ήταν στην Σαντορίνη στο Καμάρι και από τότε κάθε φορά που πάω Σαντορίνη δεν θα χάσω την ευκαιρία να το φάω.
Αποφάσισα λοιπόν και το έφτιαξα....Ήταν απλά υπέροχο,να το δοκιμάσετε σίγουρα.

Απολαύστε!!!




Υλικά (4 μερίδες) :
  • 600 γρ. φιλέτο στήθος κοτόπουλου κομμένο σε μικρά φιλέτα.
  • 1 ποτήρι κρασιού Vinsanto
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 4-5 κ.σ. κουκουνάρι
  • 4-5 κ.σ. ρόδι
  • 350ml κρέμα γάλακτος
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1/2 ποτήρι νερό

Εκτέλεση:
1.Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το κοτόπουλο με το νεράκι να βράσει,να ασπρίσει και να μαλακώσει.

 

2.Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να πιει το νεράκι. 


3.Όταν πιεί το νεράκι προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το κουκουνάρι και αφήνουμε να πάρουν χρώμα.


4.Σβήνουμε με το Vinsanto και αφήνουμε για 2'-3'.

 

5.Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και το ρόδι.

 

6.Ανακατεύουμε και αφήνουμε να δέσει η σάλτσα.


7.Σερβίρουμε.Συνοδεύουμε με ωραίο αρωματικό ρυζάκι.



Καλή όρεξη!!!

Σχόλια

  1. Καλά θα είναι φανταστικό σε γεύση και άρωμα.
    Και το ρόδι είναι και επίκαιρο.
    Καλή σου εβδομάδα pandora.
    Πολλά φιλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φοβερή γευστική πρόταση!!!
    Και το ρόδι θα ταιριάζει σίγουρα πολύ!!
    Καλή σου εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Έχω βισάντο ακόμα που μου στείλανε. Με βλέπω να το δοκιμάζω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Με αυτά που βλέπεις και όρεξη να μην έχεις την αποκτάς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλημέρα και καλή χρονιά! Και μόνο που διάβασα τη συνταγή πείνασα! Στο γυρισμό από το γραφείο πηγαίνω κατευθείαν να προμηθευτώ τα υλικά και να το ετοιμάσω, σίγουρα θα είναι νοστιμότατο! Φανταστική συνταγή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Χαίρομαι πολυ που σας αρέσει...Περιμένω εντυπώσεις από όποιον το φτιάξει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλέ,έχω ένα Βινσάντο από πέρσι το Σεπτεμβρη....καλά που μου το θύμισες...να το ανοίξουμε και να μαγειρέψουμε :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. καλεεεε... τι μου κάνεις βραδυάτικαααααα...
    άντε τώρα να αρκεστώ στο γιαουρτάκι που είχα κατά νου...
    σλουυυυυυρπ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. πρεπει να ειναι... πεντανοστιμο οπως και οτι αλλο εχω γευτει απο τα χερακια σου
    δικαια λοιπον σου απονεμω το βραβειο μου
    μπορεις να περασεις να το παραλαβεις απο το μπλογκ μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. καλά μετά απο τόσες κρεπάλες λόγω ημερών συνεχίζετε ακάθεκτοι......
    Ολο λέω τέρμα το κρέας, για να συνέλθουμε και άντι πάλι ξεσηκώνομαι με τις συνταγές σας.
    Πρέπει να είναι super στη γέυση λόγω του κρασιού. Θα το δοκιμάσω οπωσδήποτε :))))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Καλημέρααααα...
    Για περάστε να παραλάβετε βραβειάκι από το blog μου...
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Καλησπέρα και Καλή Χρονιά! Επιτέλους κατάφερα και μπήκα στο μπλογκ σου , τις προηγούμενες μέρες δεν μού άνοιγε με τίποτα!
    Τη συνταγή αυτή θα την φτιάξω οπωσδήποτε διότι ψάχνω για διαφορετικές συνταγές με κοτόπουλο και τούτη φαίνεται εξαιρετική!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Το έφτιαξα! Απλά, ΤΕΛΕΙΟ! Σούπερ γεύση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. το έφαγα κι εγώ στο Καμάρι αλλά το είχα δοκιμάσει ήδη εδώ και πάρα πολλά χρόνια στο εστιατοριο τζίτζικας και μερμυγκας στην Αθήνα. Τώρα βέβαια το έχουν βγάλει από το μενού! Σε κάθε περίπτωση καταπληκτική συνταγή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να είσαι καλα! Δεν το γνώριζα για το τζιτζικας και μερμυγκας....κριμα γιατι θα το ειχα δοκιμασει κι εκεί χάχα...

      Διαγραφή
    2. Μπορώ να σου πω ότι ήταν πολύ καλύτερο από αυτό στο Νυχτέρι. Είχε πολύ κρασί και κυριαρχούσε η γεύση. Στο δεύτερο βρήκα τη σάλτσα υπερβολικά βουτυράτη και πηχτή. ήταν και καλοκαίρι...και γκώσαμε!Γουστα είναι αυτά πάντως και άμα κάνεις μόνος σου τη συνταγή μπορείς να πειραματιστείς με τις αναλογίες! Για όσους ενδεχομένως άνοιξε η όρεξη τους για Σαντορίνη μετά από αυτή τη συνταγή, αν πάνε στο συγκεκριμένο μαγαζί να δοκίμασουν οπωσδήποτε και το καταπληκτικό αρνάκι!!

      Διαγραφή
    3. Υ.Γ. όταν λέω ότι είχε πολύ κρασί εννοώ ότι η σάλτσα δεν ήταν μπεζ αλλά χρυσοκόκκινη σαν το ποτό!

      Διαγραφή
    4. Προς απογοήτευση μου πάντως, περσυ το καλοκαιρι που ξαναπηγα Σαντορίνη (μου αρεσει το ομολογώ, παω καθε 4 χρονια) το συγκεκριμενο πιατο, έπειτα απο αρκετά χρόνια, το ειχαν αφαιρέσει απο το μενού :( Μάλιστα το νυχτερι ειχε κρατησει την ιδια συνταγη απο το προηγουμενο μαγαζι αλλα μετα απο 2 χρονια το έβγαλε....πρόλαβα όμως και το δοκιμασα εκεί 3φορες και για καλη μου τυχη την τελευταια φορα μας το εφτιαξε το πιατο ο ιδιος ο σεφ (μας εχουν παρει χαμπάρι γιατι καθε φορα που παμε παμε για το συγκεκριμενο πιάτο)....δεν πειραζει ομως ευκαιρια για νεες δοκιμες, όντως το συγκεκριμενο μαγαζι εχει παρα πολυ ωραια πιατα και μαλιστα βρισκεις αρκετα δυσκολα τραπεζι αν δεν εχεις κλεισει.

      Διαγραφή
  15. Thanks for the follow love! Following back via GFC and FB :)
    XO
    www.wardrobestories.blogspot.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις