Σπιτική μαγιονέζα (Νο1) χωρίς αυγό
Μια γυαλιστερή,λεία ,πηχτή , αφράτη, εύκολη και νόστιμη σπιτική μαγιονέζα χωρίς αυγό.Την συνταγή ή την είχα διαβάσει σε κάποιο περιοδικό ή την είχα δει στην τηλεόραση πριν χρόνια...δεν θυμάμαι :-)
Απολαύστε!!!
Υλικά:
- 1 κούπα ελαιόλαδο (ή 4 φλιτζανάκια)
- 1/2 φλιτζανάκι του καφέ ξύδι
- 1/2 φλιτζανάκι του καφέ χυμό λεμονιού
- 3 φλιτζανάκια του καφέ γάλα εβαπορέ πλήρες
- 1 κ.γ. κοφτό ζάχαρη
- 1κ.γ. γεμάτο μουστάρδα
Εκτέλεση:
Χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί στο multi.
Αποθηκεύουμε σε γυάλινο δοχείο που το διατηρούμε στο ψυγείο από 3-5 ημέρες.
Έτοιμη :))))))
πεντανόστιμη και εύκολη.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑυτήν φτιάχνω κι εγώ που δεν τρώω ωμά αυγά με τίποτα!!! Αν βάλουμε το εβαπορέ για 10 λεπτά στην κατάψυξη να παγώσει γίνεται πιο γρήγορα και πήζει πιο πολύ!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤέλεια!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤέτοια φτιάχνουμε κι εμείς :))
Το βαζάκι πολύ όμορφο χεχε :))))
Φιλιά
Κάπως έτσι την κάνω κι εγώ, μόνο που βάζω εβαπορέ light 4%.
ΑπάντησηΔιαγραφήΓίνεται γρηγορα και σίγουρα.
Την χρησιμοποιώ παντού, ακόμα και στην Ρωσική σαλάτα.
Μ΄αρέσει που είναι χωρίς αυγό!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήφοβερή ιδέα και καταπληκτικό βαζάκι!
ΑπάντησηΔιαγραφή@φουρτουνιασμενη ψυχη ( fortounata)
ΑπάντησηΔιαγραφή@Asteri
@Και λοιπόν;E allora?
:)))
Σας ευχαριστώ για τα καλά λόγια,το βαζάκι είναι δώρο σετ από καλή μου φίλη :)) Φιλιά
@Λίλα ...αυτό με την καταψυξη δεν το ηξερα...θα το δοκιμάσω την επόμενη φορα.Φιλιάαα :))
ΑπάντησηΔιαγραφή@ΔΥΣΠΙΣΤΟΣ...με γάλα light δεν την εχω δοκιμάσει αλλά φαντάζομαι δεν θα διαφέρει...Κι εγώ για σαλάτα την έφτιαξα (μακαρονοσαλάτα ή πατατοσαλάτα θα δω) αλλά θα βάλω και στο σαντουιτσάκι για την δουλειά ;) Καλό βράδυ
ΑπάντησηΔιαγραφή@kiki...εμένα μου αρέσει και με αυγό,μην πω ψέματα :)) Αλλά μια φτιάχνω με αυγό μια χωρίς χιχιχ Φιλιάαα
ΑπάντησηΔιαγραφήκι εγώ που δεν αγαπώ τα αυγά στη μαγιονέζα την προτιμώ, σου πέτυχε μούρλια έγινε
ΑπάντησηΔιαγραφήΤι ωραία και εύκολη μαγιονέζα είναι αυτή που μας προτείνεις Πανδώρα!!! Και σου έγινε τέλεια.
ΑπάντησηΔιαγραφήΓεια στα χεράκια σου.
η σπιτικη μαγιονεζα δεν συγκρινεται με τις ετοιμες γευστικα αλλα και ποιοτικα ειναι κλασεις ανωτερη!!!
ΑπάντησηΔιαγραφή@ΓΑΣΤΕΡΟΠΛΗΞ
ΑπάντησηΔιαγραφή@Λίνα
Αχ...ευχαριστώ για τα καλά σχόλια :))))
@Pansofix ....δεν το συζητώ για το θέμα ποιότητας,φυσικά καλύτερη η σπιτική και χωρις τα συντηρητικά :))
Καλά έπαθα αλλά από τι νομίζεις από τη φωτογραφία σου με τα φλυτζάνια!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ ενδιαφέρουσα συνταγή κι εμένα δε μου αρέσει το αυγό αλλά νομίζω ότι είναι και πιο διαιτητική.
Μπράβο!!
Mια χαρά σε βρίσκω!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠάααρα πολύ καλύτερη από τις έτοιμες!:)
Σούπερ!
Πολύ χρήσιμη συνταγή...κάνω μια παρόμοια, αλλά την τελευταία φορά δε μου πέτυχε, θα δοκιμάσω τη δική σου με την πρώτη ευκαιρία. Σε ευχαριστώ και καλώς σε βρήκα!
ΑπάντησηΔιαγραφή@Ξανθή...αχ σε ευχαριστώ πολύ :))
ΑπάντησηΔιαγραφή@Magda^_^ ...thnx girl :))
ΑπάντησηΔιαγραφή@Ανεράιδα...παίξε λίγο στην αρχή με το πόσο ξινή μπορεί να σου βγεί μέχρι να βρείς τη δόση του γούστου σου...πάντως σαν υφή πέτυχε και δεν έκοψε οπότε μην αγχωθείς βάλτα όλα στο Multi και χτύπα :)))
ΑπάντησηΔιαγραφήMMMMM...... Νοστιμότατη φαίνεται !!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΘα την δοκιμάσω την συνταγή οπωσδήποτε ! Λατρεύω την μαγιονέζα !!!!!
να δω αν θα μου πετύχει μόνο . χι χι
thnx για τις υπέροχες συνταγές :)
Γεια σε όλους ναι τη συγκεκριμένη μαγιονέζα την κάνω και εγώ για τα σάντουιτς επειδή δε μ-αρέσει η ιδέα του ωμού αυγού και επειδή είναι light .
ΑπάντησηΔιαγραφήΣυχνά προσθέτω κέτσαπ και Μεταξά και βγαίνει Cocktail Sauce δοκιμάστε τη ;)
*Lost Gastronaut* σε ευχαριστώ πολύ για την συμβουλή σου...θα την δοκιμάσω :)
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλώς σε βρήκα. Με έσωσες. Είναι απίστευτο αλλά ενώ έφτιαχνα πάντα πετυχημένη μαγιονέζα με την πρώτη τον τελευταίο καιρό γιά κάποιο ανεξήγητο λόγο δεν μου έβγαινε καμμιά συνταγή. Σήμερα προσπάθησα 3 φορές. Οι δύο πρώτες με αυγά και η τρίτη με την δική σου. Και voila πέτυχε! Λαμβάνοντας υπόψιν ότι πρέπει ν'αποφεύγω τα αυγά.... η συνταγή σου μπήκε στο βιβλίο των αγαπημένων μου συνταγών. Σ' ευχαριστώ πολύ.
ΑπάντησηΔιαγραφή@Ginger...καλώς την...πολύ χάρηκα που σε βοήθησα με το θέμα "μαγιονέζα", να είσαι καλά!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΔεν περιμενα τετοιο αποτελεσμα!Πεντανοστιμη κ με τελεια υφη!Εκανα τη μιση δοση(αν κ μου ξεφυγε λιγο παραπανω ξυδι).Αναλογως το φαγητο της προσθετω κ υλικα(ριγανη ή κετσαπ για σαλατα σεφ). :)
ΑπάντησηΔιαγραφή@Ανώνυμος...πολύ χαίρομαι που σου άρεσε! Να είσαι καλά! :))
ΑπάντησηΔιαγραφήΜολις την εφτιαξα ακολουθησα ακριβως τις οδηγιες....και βγηκε πολυ καλη....λιγακι υπερυσχιει το ξιδι αλλα την επομενη φορα θα βαλω λιγοτερο.....ή λεω να προσθεσω και λιγο κετσαπ για να γινει λιγακι ποιο γλυκια....σημερα που εχω κοτοπουλο θα την ανακατεψω με γιαουρτακι...και θα την απολαυσω!!!!Ευχαριστω θερμα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΧαιρομαι πολύ που σου άρεσε :)) Να είσαι καλα!
ΔιαγραφήΠαίξε με τα υλικά και το γούστο σου :))
Εγώ δεν κάνει να πίνω γάλα γιατί με πειράζει (ούτε βούτυρο...),γίνετε μήπως αντί για γάλα να βάλω μαργαρίνη η κάτι άλλο? Δεν ξέρω... πάντως πολύ ωραία συνταγή φαίνεται μπράβο :)
ΑπάντησηΔιαγραφήΔεν γνωρίζω να σου πω, φαντάζομαι όμως ότι όχι δεν μπορείς να βάλεις αντί για γαλα μαργαρίνη :(
ΔιαγραφήΑπλώς τέλεια! Με τις κλασικές συνταγές-με αυγό- ποτέ δεν τα κατάφερνα γιατί "έκοβε". Ευχαριστώ πολύ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ χάρηκα που σου άρεσε, απόλαυσε την :)
Διαγραφήκαλησπέρα !!! μου φαίνεται πολύ ενδιαφέρουσα ιδέα!!! αν βάλω φρέσκο γάλα δε θα δέσει?
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλησπέρα!! Δεν το έχω δοκιμάσει με φρέσκο, αλλα πιθανώς να μην δέσει γιατί έχει πιο αραιή σύσταση από το εβαπορέ.
Διαγραφήθελει το διπλασιο λαδι για να σφίξει
ΑπάντησηΔιαγραφήΔεν χρειάζεται παραπάνω λάδι. Με τις συγκεκριμένες ποσότητες το αποτέλεσμα ειναι αυτο της φωτογραφίας.
ΑπάντησηΔιαγραφήΔεν μπορούμε να βάλουμε γάλα κανονικό; Φρέσκο;
ΑπάντησηΔιαγραφήΤην εφτιαξα σήμερα κι εμεινα εκπληκτη απο το ποσο αφρατη και νοστιμη εγινε,καλυτερη και απο την κλασσικη με αυγο.Ειχα ξαναφτιαξει πολλα χρονια πριν με αποτυχια.Εγω εβαλα ΝΟΥΝΟΥ, σπιτικες γευσεις.Το χρησιμοποιω και για μπεσαμελ
ΑπάντησηΔιαγραφήΤην εφτιαξα σήμερα κι εμεινα εκπληκτη απο το ποσο αφρατη και νοστιμη εγινε,καλυτερη και απο την κλασσικη με αυγο.Ειχα ξαναφτιαξει πολλα χρονια πριν με αποτυχια.Εγω εβαλα ΝΟΥΝΟΥ, σπιτικες γευσεις.Το χρησιμοποιω και για μπεσαμελ
ΑπάντησηΔιαγραφήΔηλαδή? Επανω σε παστίτσιο ας πούμε?
ΔιαγραφήΤο γάλα εβαπορε το ρίχνουμε χωρίς να το αραιωσουμε κορίτσια;
ΑπάντησηΔιαγραφήΝαι, δεν το αραιωνεις
ΔιαγραφήΑντί για το μουλτι μπορώ να την χτυπήσω σε μίξερ;
ΑπάντησηΔιαγραφήΔεν το εχω δοκιμασει και δεν γνωρίζω να σου πω. Εχω δοκιμασει όμως ραβδομπλεντερ εκτός απο μουλτι και κανει την ίδια δουλεια.
ΔιαγραφήΕγω το εκανα και σε γραβιέρα αλλα και σε μιξερακι του καφε με ρευμα. Εγινε σουπερ!
ΔιαγραφήΣυγγνώμη. Το πληκτρολόγιο οτι θελει γραφει τα αλλαζει μονο του. ΦΡΑΠΙΕΡΑ εγραψα
ΔιαγραφήΕγω την κανω με εβαπορε λαιτ και δεν βαζω ζαχαρη. Πολλες φορες ομως, βαζω λιγο σκορδο και εστραγκον. Παει σε αλλο επιπεδο!! Και χτυπω με ραβδομπλεντερ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΈκανα την μισή δόση έγινε τρομερή να είσαι καλά γιατί αποφεύγω το αυγό τέλεια γέμισα ένα βαζακι και έφτιαξα κοτοσαλατα και έριξα και λίγο κάπαρη τέλεια φοβερό τρομερό δεν ξαναπαίρνω έτοιμη μπράβο σου για τις ωραίες συμβουλές σου
ΔιαγραφήΝαι πραγματικά!!! Σωθηκαμε
ΔιαγραφήΠολυ χαιρομαι που σας αρεσει!! να ειστε καλα !
ΔιαγραφήΚαλησπέρα.Αφού διάβασα τις κριτικές ,αποφάσισα να την φτιάξω.Την έκανα ακριβώς όπως λέει η συνταγή.Δεν πίζει με τίποτα.Και το γάλα κρύο ,και το λάδι λίγο λίγο.Μπορείται να μου πείτε γιατί απέτυχε;
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλησπέρα,κριμα που δεν σου πετυχε, εχτες την εφτιαξα παλι και εγινε μια χαρά. Δεν χρειαζεται να βαζεις το λαδι λιγο λιγο οπως στην κανονικη, οπως γραφω και στη συνταγη βαζεις ολα τα υλικα στο μουλτι και χτυπας. Δοκιμασε τη παλι και δε νομιζω να απογοητευτεις!
Διαγραφή