Σπιτική μαγιονέζα (Νο1) χωρίς αυγό

Μια γυαλιστερή,λεία ,πηχτή , αφράτη, εύκολη και νόστιμη σπιτική μαγιονέζα χωρίς αυγό.Την συνταγή ή την είχα διαβάσει σε κάποιο περιοδικό ή την είχα δει στην τηλεόραση πριν χρόνια...δεν θυμάμαι :-)
Απολαύστε!!!


Υλικά:
  • 1 κούπα ελαιόλαδο (ή 4 φλιτζανάκια)
  • 1/2 φλιτζανάκι του καφέ ξύδι
  • 1/2 φλιτζανάκι του καφέ χυμό λεμονιού
  • 3 φλιτζανάκια του καφέ γάλα εβαπορέ πλήρες
  • 1 κ.γ. κοφτό ζάχαρη
  • 1κ.γ. γεμάτο μουστάρδα

Εκτέλεση:

Χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί στο multi.

Αποθηκεύουμε σε γυάλινο δοχείο που το διατηρούμε στο ψυγείο από 3-5 ημέρες. 

Έτοιμη :))))))



Καλή όρεξη!!!

Σχόλια

  1. Αυτήν φτιάχνω κι εγώ που δεν τρώω ωμά αυγά με τίποτα!!! Αν βάλουμε το εβαπορέ για 10 λεπτά στην κατάψυξη να παγώσει γίνεται πιο γρήγορα και πήζει πιο πολύ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τέλεια!!!
    Τέτοια φτιάχνουμε κι εμείς :))
    Το βαζάκι πολύ όμορφο χεχε :))))

    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κάπως έτσι την κάνω κι εγώ, μόνο που βάζω εβαπορέ light 4%.
    Γίνεται γρηγορα και σίγουρα.
    Την χρησιμοποιώ παντού, ακόμα και στην Ρωσική σαλάτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μ΄αρέσει που είναι χωρίς αυγό!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. φοβερή ιδέα και καταπληκτικό βαζάκι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @φουρτουνιασμενη ψυχη ( fortounata)
    @Asteri
    @Και λοιπόν;E allora?
    :)))
    Σας ευχαριστώ για τα καλά λόγια,το βαζάκι είναι δώρο σετ από καλή μου φίλη :)) Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @Λίλα ...αυτό με την καταψυξη δεν το ηξερα...θα το δοκιμάσω την επόμενη φορα.Φιλιάαα :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @ΔΥΣΠΙΣΤΟΣ...με γάλα light δεν την εχω δοκιμάσει αλλά φαντάζομαι δεν θα διαφέρει...Κι εγώ για σαλάτα την έφτιαξα (μακαρονοσαλάτα ή πατατοσαλάτα θα δω) αλλά θα βάλω και στο σαντουιτσάκι για την δουλειά ;) Καλό βράδυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @kiki...εμένα μου αρέσει και με αυγό,μην πω ψέματα :)) Αλλά μια φτιάχνω με αυγό μια χωρίς χιχιχ Φιλιάαα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. κι εγώ που δεν αγαπώ τα αυγά στη μαγιονέζα την προτιμώ, σου πέτυχε μούρλια έγινε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Τι ωραία και εύκολη μαγιονέζα είναι αυτή που μας προτείνεις Πανδώρα!!! Και σου έγινε τέλεια.
    Γεια στα χεράκια σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. η σπιτικη μαγιονεζα δεν συγκρινεται με τις ετοιμες γευστικα αλλα και ποιοτικα ειναι κλασεις ανωτερη!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @ΓΑΣΤΕΡΟΠΛΗΞ
    @Λίνα
    Αχ...ευχαριστώ για τα καλά σχόλια :))))

    @Pansofix ....δεν το συζητώ για το θέμα ποιότητας,φυσικά καλύτερη η σπιτική και χωρις τα συντηρητικά :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Καλά έπαθα αλλά από τι νομίζεις από τη φωτογραφία σου με τα φλυτζάνια!!
    Πολύ ενδιαφέρουσα συνταγή κι εμένα δε μου αρέσει το αυγό αλλά νομίζω ότι είναι και πιο διαιτητική.
    Μπράβο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Mια χαρά σε βρίσκω!
    Πάααρα πολύ καλύτερη από τις έτοιμες!:)
    Σούπερ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Πολύ χρήσιμη συνταγή...κάνω μια παρόμοια, αλλά την τελευταία φορά δε μου πέτυχε, θα δοκιμάσω τη δική σου με την πρώτη ευκαιρία. Σε ευχαριστώ και καλώς σε βρήκα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. @Ξανθή...αχ σε ευχαριστώ πολύ :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. @Ανεράιδα...παίξε λίγο στην αρχή με το πόσο ξινή μπορεί να σου βγεί μέχρι να βρείς τη δόση του γούστου σου...πάντως σαν υφή πέτυχε και δεν έκοψε οπότε μην αγχωθείς βάλτα όλα στο Multi και χτύπα :)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. MMMMM...... Νοστιμότατη φαίνεται !!!
    Θα την δοκιμάσω την συνταγή οπωσδήποτε ! Λατρεύω την μαγιονέζα !!!!!
    να δω αν θα μου πετύχει μόνο . χι χι
    thnx για τις υπέροχες συνταγές :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Γεια σε όλους ναι τη συγκεκριμένη μαγιονέζα την κάνω και εγώ για τα σάντουιτς επειδή δε μ-αρέσει η ιδέα του ωμού αυγού και επειδή είναι light .
    Συχνά προσθέτω κέτσαπ και Μεταξά και βγαίνει Cocktail Sauce δοκιμάστε τη ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. *Lost Gastronaut* σε ευχαριστώ πολύ για την συμβουλή σου...θα την δοκιμάσω :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Καλώς σε βρήκα. Με έσωσες. Είναι απίστευτο αλλά ενώ έφτιαχνα πάντα πετυχημένη μαγιονέζα με την πρώτη τον τελευταίο καιρό γιά κάποιο ανεξήγητο λόγο δεν μου έβγαινε καμμιά συνταγή. Σήμερα προσπάθησα 3 φορές. Οι δύο πρώτες με αυγά και η τρίτη με την δική σου. Και voila πέτυχε! Λαμβάνοντας υπόψιν ότι πρέπει ν'αποφεύγω τα αυγά.... η συνταγή σου μπήκε στο βιβλίο των αγαπημένων μου συνταγών. Σ' ευχαριστώ πολύ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. @Ginger...καλώς την...πολύ χάρηκα που σε βοήθησα με το θέμα "μαγιονέζα", να είσαι καλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Δεν περιμενα τετοιο αποτελεσμα!Πεντανοστιμη κ με τελεια υφη!Εκανα τη μιση δοση(αν κ μου ξεφυγε λιγο παραπανω ξυδι).Αναλογως το φαγητο της προσθετω κ υλικα(ριγανη ή κετσαπ για σαλατα σεφ). :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. @Ανώνυμος...πολύ χαίρομαι που σου άρεσε! Να είσαι καλά! :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Μολις την εφτιαξα ακολουθησα ακριβως τις οδηγιες....και βγηκε πολυ καλη....λιγακι υπερυσχιει το ξιδι αλλα την επομενη φορα θα βαλω λιγοτερο.....ή λεω να προσθεσω και λιγο κετσαπ για να γινει λιγακι ποιο γλυκια....σημερα που εχω κοτοπουλο θα την ανακατεψω με γιαουρτακι...και θα την απολαυσω!!!!Ευχαριστω θερμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαιρομαι πολύ που σου άρεσε :)) Να είσαι καλα!
      Παίξε με τα υλικά και το γούστο σου :))

      Διαγραφή
  27. Εγώ δεν κάνει να πίνω γάλα γιατί με πειράζει (ούτε βούτυρο...),γίνετε μήπως αντί για γάλα να βάλω μαργαρίνη η κάτι άλλο? Δεν ξέρω... πάντως πολύ ωραία συνταγή φαίνεται μπράβο :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν γνωρίζω να σου πω, φαντάζομαι όμως ότι όχι δεν μπορείς να βάλεις αντί για γαλα μαργαρίνη :(

      Διαγραφή
  28. Απλώς τέλεια! Με τις κλασικές συνταγές-με αυγό- ποτέ δεν τα κατάφερνα γιατί "έκοβε". Ευχαριστώ πολύ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ χάρηκα που σου άρεσε, απόλαυσε την :)

      Διαγραφή
  29. καλησπέρα !!! μου φαίνεται πολύ ενδιαφέρουσα ιδέα!!! αν βάλω φρέσκο γάλα δε θα δέσει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα!! Δεν το έχω δοκιμάσει με φρέσκο, αλλα πιθανώς να μην δέσει γιατί έχει πιο αραιή σύσταση από το εβαπορέ.

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις