Μακαρονάδα με ψίχα μυδιών
Λίγο πριν πούμε αντίο στο καλοκαίρι....Απολαύστε!
Υλικά:
250 γρ. ψίχα μυδιών (κτψγ.)
400 γρ σπαγγέτι
1 κονσέρβα ντοματάκι ψιλοκομμένο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
1/4 κούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
ξύσμα λεμονιού (1/3 λεμόνι)
4-5 κ.σ. ελαιόλαδο
1 σφηνάκι ούζο
1/2 κ.γ. ζάχαρη
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση:
1. Βάζουμε να βράσουν τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου,
παράλληλα
2. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ή σε πλατύ σκεύος ρίχνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, προσθέτουμε το σκόρδο, το ξύσμα λεμονιού και αφήνουμε λίγο.
3. Προσθέτουμε τα μύδια και σβήνουμε με το ούζο.
4. Προσθέτουμε τα ντοματάκια, το μαϊντανό, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τη ζάχαρη, ανακατεύουμε και αφήνουμε την σάλτσα να δέσει για 5'-7'.
5. Μόλις βράσουν τα μακαρόνια, σουρώνουμε και ρίχνουμε μέσα στη σάλτσα, Ανακατεύουμε μαλακά και.... έτοιμα !!!
Καλή όρεξη!!!
Υλικά:
250 γρ. ψίχα μυδιών (κτψγ.)
400 γρ σπαγγέτι
1 κονσέρβα ντοματάκι ψιλοκομμένο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
1/4 κούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
ξύσμα λεμονιού (1/3 λεμόνι)
4-5 κ.σ. ελαιόλαδο
1 σφηνάκι ούζο
1/2 κ.γ. ζάχαρη
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση:
1. Βάζουμε να βράσουν τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου,
παράλληλα
2. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ή σε πλατύ σκεύος ρίχνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, προσθέτουμε το σκόρδο, το ξύσμα λεμονιού και αφήνουμε λίγο.
3. Προσθέτουμε τα μύδια και σβήνουμε με το ούζο.
4. Προσθέτουμε τα ντοματάκια, το μαϊντανό, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τη ζάχαρη, ανακατεύουμε και αφήνουμε την σάλτσα να δέσει για 5'-7'.
5. Μόλις βράσουν τα μακαρόνια, σουρώνουμε και ρίχνουμε μέσα στη σάλτσα, Ανακατεύουμε μαλακά και.... έτοιμα !!!
Καλή όρεξη!!!
Μυδομακαρονάδα, φαίνεται εξαιρετική!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή σου εβδομάδα!
@ΕΛΕΝΑ....να είσαι καλά! Καλή εβδομάδα και σε εσένα!! :)
ΑπάντησηΔιαγραφήΠώ πω πω μου άνοιξες την όρεξη πρωί πρωί.
ΑπάντησηΔιαγραφήΒρήκα τι θα μαγειρέψει σήμερα ο τρελός και λέγαμε για μακαρόνια αλλά δεν είχαμε αποφασίσει ακόμη τι σάλτσα να φτιάξουμε.
Καλή σου μέρα κοριτσάκι.
Μπορεί να χάθηκα από την μπλοκόσφαιρα αλλά εμείς τα λέγαμε και από κοντά που και που.
Να είσαι καλά.
Φιλιά.
@Savvina μου κι εσύ να είσαι καλά, κι εγώ έχω αραιώσει αρκετά τις αναρτήσεις μου λόγω φόρτου εργασίας βασικά ....πολύ κούραση άστα...ελπίζω να τα πούμε πάλι και αππο κοντα...φιλιά!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήγιαμμ!την έφτιαξα με κάποιες παραλλαγές...πεντανόστιμη!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ χαίρομαι που σου άρεσε!Να είσαι καλά!
ΔιαγραφήΤην έφτιαξα σε 20 λεπτά για μένα και ένα φίλο και την απολαύσαμε ! Ηταν τέλεια η συνταγή . Ευχαριστούμε !
ΑπάντησηΔιαγραφήΣ' ευχαριστώ πολύ, να είσαι καλά, χαίρομαι πολύ που σας άρεσε.
ΔιαγραφήApapapapa kolasi mou pese parapanw piperi alla einai kolasi vre paidia.pentanostimaaa
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα είσαι καλα, χαίρομαι που σου άρεσε!
ΔιαγραφήΕιλικρινά δεν περίμενα να είναι τόσο τέλεια . Πρώτη φορά έφτιαξα μύδια και ιδικά με αυτόν τον τρόπο και ενώ νόμιζα πως η γεύση τους δεν θα μου αρέσει τελικά αποδείχτηκε το αντίθετο ξετρελάθηκα με την μυρωδια και κυρίως την γεύση. Συγχαρητήρια για αυτήν την συνταγή 🤗
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα είσαι καλά, χαίρομαι πολύ που σου άρεσε!!
ΔιαγραφήΤέλεια συνταγή. Ειδικά το ξύσμα λεμονιού ,μαζί με το ούζο δίνει υπέροχο άρωμα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα είσαι καλά, χαίρομαι πολύ που σου άρεσε!!
ΔιαγραφήΠοίημα!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα είσαι καλα, χαίρομαι που σου άρεσε!
ΔιαγραφήΚαλή εβδομάδα καλό Πάσχα σε όλους εγώ μόλις το τελείωσα έγινε το φαγητό υπέροχο
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα είσαι καλά, χαίρομαι πολύ που σου άρεσε!!
Διαγραφήυπεροχή συνταγή σήμερα την εκανα ευχαριστούμε πολύ
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα είσαι καλά, χαίρομαι πολύ που σου άρεσε!!
Διαγραφή