Σοκολατόπιτα

Ο φίλος Μάριος μας έφτιαξε την πιο τέλεια σοκολατόπιτα που φάγαμε ποτέ!!! Δοκιμάστε τη!!!



Υλικά:
250γρ βούτυρο αγελαδινό σε θερμοκρασία δωματίου
350γρ ζάχαρη
80ml κονιάκ
10γρ μπέικιν πάουντερ
5 αυγά
200ml νερό
80γρ κακάο
250γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

Για το σιρόπι:
250γρ ζάχαρη
500γρ νερό
75γρ κακάο

Για το γλάσο:
250γρ κουβερτούρα
250γρ κρέμα γάλακτος


Εκτέλεση:
1. Πρώτα φτιάχνουμε το σιρόπι. Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε την ζάχαρη το νερό και το κακάο (απο τα υλικά για το σιρόπι) ανακατέυουμε και μόλις αρχίσει να βράζει το αφήνουμε να βράσει για 1' και αποσύρουμε απο την φωτιά.Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει και το βάζουμε στο ψυγείο.


2.Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε την ζάχαρη και το βούτυρο μέχρι να αφρατέψουν. Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, το κακάο, το μπέικιν και ανακατεύουμε.Σε ένα δοχείο ρίχνουμε μαζί το νερό και το κονιάκ. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε ελαφρά τα αυγά όπως για ομελέτα.


3.Βουτυρώνουμε ένα μικρό ταψί και το βάζουμε για λίγο στην κατάψυξη.

4. Στο μείγμα ζάχαρη- βούτυρο αρχίζουμε να ρίχνουμε σιγά σιγά τα αυγά και να χτυπάμε παράλληλα στο μίξερ. Στη συνέχεια προσθέτουμε λίγο από το μείγμα με το αλεύρι και λίγο από το μείγμα με το κονιάκ και χτυπάμε στο μίξερ, επαναλαμβάνουμε μέχρι στο τέλος όλα τα υλικά να είναι ένα μείγμα.

5.Βγάζουμε το ταψί από την κατάψυξη και ρίχνουμε το μείγμα μας. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180 για 30'-35'. 

6. Μέχρι να ψηθεί ετοιμάζουμε το γλάσο. Σπάμε την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια σε ένα μπολ. Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και το βάζουμε στη φωτιά, μόλις πάρει βράση αποσύρουμε και ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος μέσα στην κουβερτούρα. Ανακατεύουμε απαλά με μια μαριζ χωρίς να πάρει αέρα το γλάσο. Βγάζουμε το σιρόπι από το ψυγείο

7.Βγάζουμε το "κέικ" από τον φούρνο και χαράζουμε σε κομμάτια.Το σιροπιάζουμε πολύ καλά και στη συνέχεια ξαναχαράζουμε. Ρίχνουμε από επάνω το γλάσο και το απλώνουμε μαλακά να πάει παντού. Αφήνουμε να κρυώσει.



8. Έτοιμη!!! Σερβίρουμε σκέτη ή με μια μπάλα παγωτό βανίλια - κρέμα cookies!!!
Τέλεια!!

**Διατηρείται στο ψυγείο έως 2 εβδομάδες, κρύα είναι πολύ πολύ νόστιμη!!



EXTRAS : Με σχόλιο του παρακάτω ο Μάριος μας προτείνει το εξής "Όποιος θέλει να ανεβάσει την γέυση μπορεί να χρησιμοποιήσει μια βανίλια μαγαδασκάρης βάζοντας την στην αρχη στο βούτυρο με την ζάχαρη..."


Καλή όρεξη!!!

Σχόλια

  1. Δεν ειμαι φαν της σοκολάτας αλλα μπορώ να πω οτι ανετα θα την ετρωγα με παγωτό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οπως δήλωσα και στο φατσοβιβλίο....κόλαση...ή όπως με διόρθωσες...ΣΟΚΟΛΑΣΗ!!!

    Εφη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ευτυχώς που δεν είπα πως θα αρχίσω δίαιτα...
    λέω να το επιχειρήσω αύριο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σήμερα την έκανα στο εστιατόριο και έφυγε όλο το ταψί...πάλι!!
    Όποιος θέλει να αναιβάσει την γέυση μπορεί να χρησιμοποιήσει μια βανίλια μαγαδασκάρης βάζοντας την στην αρχη στο βούτυρο με την ζάχαρη... καλή σας απόλαυση!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @Και λοιπόν;E allora? ...είναι όντως πολύ ωραία με παγωτό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @ΕΦΗ...είπαμε είπαμε σοκόλασηηηηη χιχιχι !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @ria...να την φτιάξεις δεν θα χάσεις!!! :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @Μάριος...δεν μου κάνει καθόλου εντύπωση που στο εστιατόριο την προτιμούν...αφου είναι σοκολασμένη!! Τη συμβουλή σου για την βανίλια την πρόσθεσα και στην ανάρτηση σαν extras :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ωραίος ο Μάριος! :)
    Θα πρέπει να γίνεται και πολύ αφράτη -σε αντίθεση με τα brownies που δεν φουσκώνουν πολύ (κάτι που δεν μου πολυαρέσει), οπότε νομίζω πως δικαίως κλέβει την παράσταση!
    Συνταγή που εκτυπώνω και κρατάω οπωσδήποτε!
    Φιλιά! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @The Dark Chef...τα σπάει ο Μάριος χεχε. Είναι όντως αφράτη και όχι τόσο "σφιχτή" όσο τα brownies.Φτιάξτη θα σου αρέσει πολύ! Φιλιά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @mia maria....χαχαχα εμένα νομίζεις με λυπήθηκε κανείς? χαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. α πα πααααα... δεν μας λυπάσαι καθόλου λοιπόν, ε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Τι φωτο ειναι αυτη πανα πανω... Τ Ε Λ Ε Ι Α !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. @Betty's Cuisine χαχαχ οχι χιχιχιχιχ :))))))))) φιλιά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. @Ελπινίκη... και να φανταστείς οτι η φωτο δεν είναι καλοτραβηγμένη όπως θα ήθελα...είναι έξω στο μπαλκόνι με χαμηλό φωτισμό λίγο πριν πέσουμε με τα μούτρα όλοι...με δυσκολία μπορώ να πω την τράβηξα δεν με ένοιαζε πολύ...αυτό που ήθελα ήταν να ΦΑΩ ΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙ χαχαχαχαχχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. @Taste Advisor...ασε δεν λέω να ξυπνήσω χιχιχι ;))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. TO TAΨΙ ΠΟΣΗ ΩΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΨΥΞΗ?!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. @Ανώνυμος....το ταψί το άφησα στην κατάψυξη όση ώρα έφτιαχνα το βήμα 4...περίπου 10'... ο λόγος που το βάζουμε στην κατάψυξη είναι για να παγώσει λίγο το βουτύρωμα που κάναμε ώστε όταν πέσει το μείγμα και ψηθεί να μην μας κολλήσει το "κέικ" στο ταψί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Μμμμμμμ!!!!!!!!!! Όταν βλέπω γλυκό με σοκολάτα κάτι παθαίνω. Είμαι μια φανατική σοκολατού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. @eleftheria...θα σου αρέσει πολύ τότε αφού είσαι σοκολατού :)) φιλιάαα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. φαίνεται φοβερή.... !!!!!!!! ποιές είναι οι διαστάσεις του ταψιού?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. καλησπερα!μπορω αντι για γλασο να βαλω μερεντα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα, η συνταγή του φίλου μας ήταν με ganache, αλλά δεν σε εμποδίζει κανείς να βάλεις ότι θες :)) Για μερέντα εγώ σου προτείνω να φτιάξεις ένα γλάσο αραιώνοντας την μερέντα με κρέμα γάλακτος...ψάξε στο ιντερνετ για γλασο μερέντας και φτιάξε όποιο ικανοποιεί εσένα...ελπίζω να βοήθησα :))

      Διαγραφή
  23. Εγώ έκανα λάθος και έβαλα μόνο 20 mL νερό.Υπάρχει πρόβλημα??Το νερό σε τι μας βοηθάει στο συγκεκριμένο γλυκό?Ίσως η ερώτηση να είναι αφελής αλλά είμαι στα πρώτα βήματα της ζαχαροπλαστικής!!Ευχαριστώ πολύ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. :) σίγουρα έχει διαφορά το 20ml με το 200ml και σιγουρα υπάρχει πρόβλημα, απο ζαχαροπλαστικη κι εγω δεν ξερω πολλα αλλα ο φίλος ο Μαριος που είναι chef και μας έκανε την συταγη ξέρει. Ακολούθησε τα βήματα κανονικά γιατι στη ζαχαροπλαστική παίζει μεγάλο ρόλο η ακριβής ποσότητα και πιστεψε με το αποτέλεσμα θα σε δικαιώσει και θα απολαύσεις μια τέλεια σοκολατόπιτα ! Καλη επιτυχία, να είσαι καλά!

      Διαγραφή
  24. Επίσης εμένα στα 30' στους 180 με αέρα,δεν είχε ψηθεί,ήταν ακόμα πολύ υγρή.Μήπως πρέπει να την βάλουμε σε πάνω κάτω αντίσταση?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είχες προθερμάνει το φούρνο? αν όχι, πρέπει. Δεν σου βγαινει υγρο το κεικ κανονικά, το αποτέλεσμα που είχες ίσως οφείλεται και στο παραπάνω λάθος που μου ανέφερες. Αν στα 30΄σε προθερμασμένο φουρνο σου βγαινει πάλι υγρό αφησετη λιγο ακομη αλλα να μην σφιξει και τελείως. Τώρα για τις αντιστάσεις δεν ξερω εγω την εκανα στον αερα οπως μου ειπε ο Μάριος , ίσως στις αντιστάσεις να είναι πιο εύκολο να σου αρπάξει. Ακολούθησε τα βήματα ακριβώς και ειμαι σιγουρη οτι στο τελος θα την καταφέρεις, την εχουν φτιαξει πολλοί φιλοι και δεν την αλλαζουν με τιποτα χιχι...περιμένω εξελίξεις...φιλιά :))

      Διαγραφή
  25. Σε ευχαριστώ πολύ Πανδώρα για τις συμβουλές σου!!!Την έκανα 2 φορές!!Την 1η που έβαλα λιγότερο νερό μου βγήκε καλύτερη από τη 2η φορά που ακολούθησα πιστά τις οδηγίες!!Πάντως και τις 2 φορές δεν έμεινε πάνω από 2 ώρες στο σπίτι!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να είσαι καλα, πολύ χαιρομαι που την τσακίσατε και τις 2 φορες χιχχιιχ

      Διαγραφή
  26. Το ταψάκι ποσο περιπου να ειναι ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Την έφτιαξα πρώτη φορά σήμερα, όπως ακριβώς γράφει η συνταγή, μόνο που αντικατέστησα στο γλάσο την κρέμα γάλακτος με 100ml γάλα εβαπορέ. Φανταστική!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Η Σοκολατόπιτα σου ειναι στο φουρνο μου..
    Απο τις ποιο αψογές συνταγές για γλυκό, οπως η τεχνική αλλά και το αποτέλεσμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να είσαι καλα, σε ευχαριστώ για τα καλα σου λογια....Τα εύσημα ανήκουν βεβαια στον φίλο Μάριο.

      Διαγραφή
  29. To ekana kai egw teleiooo vghkee kai me liga hlikaa

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Thn vlepw ki liwnw..trelenomai gia sokolata....na eisai sigourh pws mexri aurio tha thn exw ftiaxei...!!! :D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλή επιτυχία λοιπόν και καλή απόλαυση...βάλε δίπλα και μια μπαλα παγωτό....περιμενω εντυπώσεις.....Να είσαι καλα!

      Διαγραφή
    2. Htan uperoxh...elpizw na sunexizeis na mas ekplhzeis me tetoies idees..!!! ;)
      Se euxaristw poluu... <3<3

      Διαγραφή
    3. Να είσαι καλα, πολύ χαίρομαι που σου άρεσε και την απόλαυσες! Σ' ευχαριστώ και για τα καλά σου λόγια! :)

      Διαγραφή
  31. mamisteriiii eixe terastia epituxia!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. δε το περμενα να πετυχει απο την πρωτη φορα. πηγαμε να την φαμε μαζι με το ταψι. η δευτερη πηγε στο εξοτερικο, ξετρελατηκαν. ευχαριστω που μιραστικατε μαζι μας την υπεροχη σοκολατοπιτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να είσαι καλά! Πολύ χαίρομαι που σας άρεσε και την απολαύσατε :) :)

      Διαγραφή
  33. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Υπάρχει ένα μαγαζί στο κέντρο της Αθήνας που έχει βραβευμένα γλυκά και ένα εξ αυτών η σοκολατόπιτά του, χωρίς καμία υπερβολή θυμίζει πολύ την νοστιμιά του ,αυτό λέει αρκετά για την αξία αυτής της συνταγής πιστεύω.και το δημιουργείς σπίτι σου με λίγα απλά υλικά! Οι αναλογίες των υλικών είναι άριστες και δεν ξέρω αν μπορείς έστω και αν προσπαθήσεις να αποτύχεις για να την φτιάξεις ! Πραγματικά σας ευχαριστούμε που μοιραστήκατε μια τόσο εξαίσια συνταγή!. Όποιος "δύσπιστος" δεν έχει παρά να δοκιμάσει και σίγουρα να πεισθεί πως δεν αξίζει πλέον να αγοραστεί καμιά σοκολατόπιτα έξω από τον φούρνο του! Να είστε καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια! Είναι όντως μια παρα πολύ ωραια σοκολατοπιτα, οι σωστές αναλογίες που αναφέρεις οφείλονται στο ότι ο φίλος Μάριος που φτιάξαμε την σοκολατοπιτα και μου έδωσε την συνταγή είναι chef γι΄αυτο είναι τόσο ακριβή τα βήματα και είναι δύσκολο να αποτύχει κάποιος στο να την φτιάξει, τον ευχαριστώ και πάλι. Να είσαι καλα!

      Διαγραφή
  35. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. otan les xarazoume ennoeis isa isa to keik stin panw meria? h mexri ton pato?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. όχι μέχρι κάτω, λίγο από πάνω (μέχρι τη μεση του κέικ το πολύ) , αυτό το κάνουμε για να μπει μεσα το σιρόπι, μετά ξαναχαραζεις στα ιδια σημεία για να πέσει και το γλάσο από πάνω.....Καλη επιτυχία, ότι θες ρώτησε με! Καλο βραδυ!

      Διαγραφή
  37. Εμένα μου βγηκε αρκετα στεγνη...την επομενη φορα θα κανω περισσοτερο σιροπι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Είναι φοβερή! τέλεια!!!και τα υλικά σωστα αν ακολουθησετε κλικτις οδηγίες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Είναι φοβερή!!!!συγχαρητήρια Μαριε!!!ευχαριστούμε πολύ που μοιραστηκες μαζι μας τη συνταγη σου!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Τέλεια η συνταγή μου θυμίζει μια που φτιάχνω πολύ συχνά https://greekforum24.online/sokolatopita-me-pagwto-banilia-sas

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Οταν βγει πολυ γλυκια...πως το σωζεις?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις