Κοτόπουλο με κριθαράκι στο φούρνο (γιουβέτσι)
Ένα φαγητό που μου αρέσει πολύ αυτή την εποχή εμένα, και αν είναι και λίγο καυτερούτσικο ακόμη περισσότερο ;)
Απολαύστε!!
Υλικά:
- 2-3 στήθη κοτόπουλου σε μερίδες ή ένα κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 φλ. ελαιόλαδο
- 2 πιπερίτσες καυτερές σπασμένες (προαιρετικά ή όσο αντέχετε)
- 1 φλ. κόκκινο κρασί
- 1 κουτί χυμό ντομάτας
- 300 γρ. ψιλό κριθαράκι
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 κ.γ. ζάχαρη
- λίγη κανέλα
- 1/4 πιπεριά ψιλοκομμένη
- 1 λίτρο νερό
- κεφαλοτύρι τριμμένο (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
Σε ένα βαθύ τηγάνι ή κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και όταν ζεσταθεί προσθέτουμε το κρεμμύδι , το σκόρδο, τις καυτερές πιπερίτσες, το κοτόπουλο και σοτάρουμε.
Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε την πιπεριά, τον χυμό ντομάτας, αλάτι, πιπέρι, κανέλα και την ζάχαρη και ανακατεύουμε.
Μεταφέρουμε σε βαθύ ταψί και προσθέτουμε το νερό.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 στον αέρα για 20' να δέσει λίγο η σάλτσα.
Προσθέτουμε το κριθαράκι και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 20'-25' να δέσει καλά η σάλτσα μας και να έχει βράσει το κριθαράκι.
Σερβίρουμε με λίγο τριμμένο κεφαλοτύρι αν θέλουμε.
* Αν δούμε οτι έχει πιεί πολύ γρήγορα το νερό ,προσθέτουμε κι άλλο.Εμένα δεν μου χρειάστηκε πάντως παραπάνω.
Ωραια... βρήκα και τι θα κανω αυριο που δυσκολευομουν... μ αρεσει πολύ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλακια
μούρλια το φαγάκι σου, για γλυκό τι θα μας κεράσεις τώρα που φάγαμε; φιλάκια
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλάκια Ελπινίκη, να το απολαύσεις ;))
ΑπάντησηΔιαγραφήαχ ΓΑΣΤΕΡΟΠΛΗΞ μου δεν το 'χω η αλήθεια είναι με τα γλυκά,φτιάχνω λίγα και καλά.Με κανένα κέικ σε βλέπω να την βγάζεις χιχιχι Φιλιά
ΑπάντησηΔιαγραφήKι εγώ θέλω μεριδούλα αλλά με μπόλικο τυράκι!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜε μοσχάρι το έχω συνηθίσει εγώ το γιουβέτσι, αλλά και με κοτόπουλο μια χαρά είναι, ειδικά αν είναι και λίγο καυτερό, χε, χε!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά!
The Dark Chef Το γιουβέτσι κανονικά ναι γίνεται με μοσχάρι...αλλά και το κοτόπουλο είναι πραγματικά πολύ ωραίο και μια κι εγώ δεν τρώω πάρα πολύ κόκκινο κρέας το προτιμώ η αλήθεια είναι...όσο για το καυτερό θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί σου χιχιχ 2 καυτερές πιπερίτσες έριξα μέσα και πήραμε φωτιά...τέλεια :))))
ΑπάντησηΔιαγραφήTo γιουβέτσι για μένα δεν έχει εποχή!
ΑπάντησηΔιαγραφήΘα πάρω πιατάκι τυράκι σαλτσούλα και θα ξαναβάλω!
τι νόστιμο!!!!καλό σκ
ΑπάντησηΔιαγραφήφιλάκια
Taste Advisor ... καλή όρεξη λοιπόν χιχιχ :)) Φιλιά
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα είσαι καλά manousina. Καλό Σ/Κ και σε εσένα φιλιά :)
ΑπάντησηΔιαγραφήΠΕΡΑΣΑ ΝΑ ΑΦΗΣΩ ΤΙΣ ΕΥΧΕΣ ΜΟΥ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ ΓΕΜΑΤΟ ΥΓΕΙΑ .
ΑπάντησηΔιαγραφήΩΡΑΙΟΤΑΤΟ ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ ΣΟΥ!!!
To έκανα βγηκε πολυ ωραίο ευχαριστω
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα είσαι καλά, χαίρομαι που σου άρεσε!
ΔιαγραφήΩωωω... λάικ κοτόπουλο!! τέλεια!!
ΑπάντησηΔιαγραφήωωωω....χαχαχα...φιλιάααα
ΔιαγραφήΠολύ καλό μου άρεσε... Ειδικά το πικάντικο του ουρανισκοΥ ...;-)
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα είσαι καλά fofi, χαιρομαι που σου άρεσε...όσο για το πικάντικο, θα βρεις πολλα εδω μέσα καθότι λάτρης του καυτερού χάχα
Διαγραφήto magirepsa simera miam miam miam ayto ta leei ola!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΧαίρομαι πολύ που σου άρεσε! Καλές γιορτές!
Διαγραφήto kana xthes...!! efaga 5 piata auto exo na po mono! teleio!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφή5 πιάτα??? χάχα .... να ΄σαι καλά....σ'ευχαριστώ για το σχόλιο!
Διαγραφήafou prosthetoume to kritharaki psinoume gia alla 20-25 lepta pali ston aera i stis antistaseis?
ΑπάντησηΔιαγραφήΣυνεχιζουμε το ψησιμο κανονικα στον αέρα....καλή επιτυχία!!!
ΔιαγραφήΕίναι απλά τέλειο! Το μαγείρεψα σήμερα κι έπεσα με τα μούτρα στο ταψί. Το μόνο που πείραξα απο την συνταγή είναι ένα φύλλο δάφνης που πρόσθεσα. Πολλά πολλά ευχαριστώ για την συνταγή!
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα είσαι καλά!!! Χαίρομαι πολύ που σου άρεσε και το απόλαυσες!
ΔιαγραφήΤο γιουβετσι ειναι απο τα αγαπημενα μου φαγητα το έφτιαξα εχθές και ηταν τελειο!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑπό τις ποιο καλές συνταγές , ωραία η τεχνική αλλά και το αποτέλεσμα!
Είχα δοκιμάσει τα Γιουβέτσι Χταποδιού που μου άρεσε εξίσου καλά..
Αλλά προτιμώ τη συνταγή με τον κοκορα
Να είσαι καλά, πολύ χάρηκα που σου άρεσε!
ΔιαγραφήΥπεροχο!Μου πετυχε και εχω να σου πω ενα μεγαλο μπραβο!Ευχαριστω πολυ για την βοηθεια :-)
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ χαίρομαι, να είσαι καλα!!!! :))
ΔιαγραφήΤο καλυτερο φαγακι!! πανευκολο και νοστιμοτατο. Μπραβο!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα είσαι καλά! Είναι όντως πολύ νόστιμο!
Διαγραφήκαλο μηνα σε ολους!μιας και δεν εχει εποχη η φαγηταρα αυτη μαγειρευεται αυτη τη στιγμη :-) εξτρα συμβουλη με αγαπη : πριν ριξουμε το κριθαρακι,το καβουρδιζουμε ωσπου να αποκτησει βαθυ χρυσαφι χρωμα,ετσι θα παραμεινει σπυρωτο και δεν θα λασπωσει. καλη ορεξη σε ολους και καλες μαγειρικες επιτυχιες !
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλο μήνα και σε εσένα!!! Ευπρόσδεκτες όλες οι συμβουλές!! Θα το δοκιμάσω σίγουρα και έτσι όπως προτείνεις...να είσαι καλα, καλό βράδυ!
ΔιαγραφήΝοστιμότατο!!!!! Να είσαι καλά,υπέροχη συνταγή!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήσε ευχαριστώ πολύ, να είσαι καλα!!
ΔιαγραφήΤο πιο ωραίο γιουβέτσι που έχω φάει! Σίγουρα θα το ξανακάνω!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣ' ευχαριστώ πολύ να είσαι καλά, χαίρομαι πολύ που σου άρεσε!!
Διαγραφήωραια συνταγη. μου εκανε μεγαλη εντυπωση βεβαια οτι 5 χρονια + παρακολουθεις ακομη τα σχολια ....... και απαντας!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήNα είσαι καλα, σ' ευχαριστώ πολύ. Μπορεί να μην ανεβάζω πολύ συχνά πλέον συνταγές λόγω φόρτου εργασίας (νοσηλεύτρια) ωστόσο όσο υπάρχει ενδιαφέρον για τις συνταγές μου και σχόλια, φυσικά και θα απαντάω :)
ΔιαγραφήNice post
ΑπάντησηΔιαγραφή