Χοιρινό με κόκκινη σάλτσα καρυδιού
Είναι ένα από τα ωραία φαγητά που δοκιμάσαμε στις διακοπές στην Λευκάδα σε ένα καταπληκτικό εστιατόριο,η συνταγή μου βγήκε βάση τις γεύσης που είχα και τελικά με δικαίωσε.Δοκιμάστε το!
Υλικά:
1kg χοιρινό μπούτι φιλέτο (3-4 φιλέτα περίπου)
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
100gr καρυδόψιχα τριμμένη
ελαιόλαδο για τσιγάρισμα
1/2 ποτήρι κόκκινο κρασί ημίγλυκο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1-2 φύλλα δάφνης
1 ξυλάκι κανέλα
400gr χυμό ντομάτας
1 1/2 ποτήρι νερό
1 κ.γ. ζάχαρη
Εκτέλεση:
1. Πλένουμε και κόβουμε το κρέας σε κομμάτια.Ρίχνουμε ελαιόλαδο στην χύτρα και τσιγαρίζουμε το χοιρινό με το κρεμμύδι και το σκόρδο.
2. Αλατοπιπερώνουμε και σβήνουμε με το κρασί.
3. Αφήνουμε λίγο το κρέας στο κρασάκι και στη συνέχεια προσθέτουμε τον χυμό ντομάτας, το νερό, την δάφνη, την κανέλα και τη ζάχαρη.
4. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να πάρει μια βράση, κλείνουμε την χύτρα και μαγειρεύουμε για 15'.
5. Ανοίγουμε την χύτρα και προσθέτουμε την τριμμένη καρυδόψιχα. Αφήνουμε να βράσει για λίγο εως να δέσει καλά η σάλτσα (5'-7' περίπου).
6. Έτοιμο....συνοδέψτε το με ρύζι ή πατάτες τηγανιτές ή πουρέ πατάτας.....!!
Το τελικό αποτέλεσμα φαίνεται πολύ ωραίο !
ΑπάντησηΔιαγραφή@Μαρί Να....αχ ήταννν :))
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ συνταγή αποθηκεύτηκε, μου αρέσει πολύ να χρησιμοποιώ καρύδι στα φαγητά μου. Καλό μήνα
ΑπάντησηΔιαγραφή@manousina....Καλό μήνα και σε εσένα :)) να είσαι καλά!
ΑπάντησηΔιαγραφή