Fusilli/Rotini με λευκή σάλτσα λουκάνικου
Κλασικά πράγματα --> Εύκολο,γρήγορο,νόστιμο!!!
Απολαύστε!!!
Υλικά:
- 400 γρ fusilli ή rotini ή όποιο "κοντό" ζυμαρικό μας αρέσει
- 1 μεγάλο χωριάτικο λουκάνικο
- 400 ml κρέμα γάλακτος
- 1/2 -1 φλ.τσαγιού τριμμένη κεφαλογραβιέρα
- 1/4 κ.γ. άσπρο πιπέρι
Εκτέλεση:
1.Ψιλοκόβουμε το λουκάνικο και το σωτάρουμε σε αντικολλητικό τηγάνι να βγάλει το λίπος του. Παράλληλα βράζουμε τα ζυμαρικά μας σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.
2.Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και τα προσθέτουμε στο τηγάνι με τα λουκάνικα (δεν προσθέτουμε λάδι ή βούτυρο, θα αποροφήσουν το λίπος του λουκάνικου).
3.Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το πιπέρι και το τριμμένο τυρί και ανακατεύουμε μαλακά.Αφήνουμε να δέσει η σάλτσα για 1'-2'.
4.Έτοιμα, σερβίρουμε!!!
..........
ΑπάντησηΔιαγραφήΔεν υπάρχουν λόγια...απλά φανταστικό!! Και μόνο που το βλέπεις το πιατο σου τρέχουν τα σάλια!
Τα ζυμαρικά είναι το φόρτε σου αλλά έχεις κι ένα άλλο καλό κι επίκαιρο!!γρήγορα φαγητά κι οικονομικά!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό μήνα!!!
@Magda^_^ ....σε ευχαριστώ πολύ κούκλα :))
ΑπάντησηΔιαγραφή@Ξανθή...ας όψεται το ΔΝΤ :))) έτσι όπως πάμε μας βλέπω να τα κλείνουμε τα food blogs χαχαχα ή θα κάνουμε αναρτήσεις του τύπου "Ψωμί με ελιές", "Σπιτικό ψωμί με φέτες ντομάτας","Ψωμί με τυρί" κ.α χαχαχαχα
ΑπάντησηΔιαγραφήΠέρα από το αστείο εγώ έχω σκεφτεί να κάνω κοστολόγηση σε κάποιες συνταγές και να το γράφω, άλλωστε όλοι μας δεν νομίζω να είμαστε και πλούσιοι!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο άλλο που πιστεύω βέβαια και το υποστηρίζω με πάθος είναι ότι το σπιτικό είναι και πιο φτηνό και ξέρεις και τι τρως!!
@Ξανθή...καλή η ιδέα της κοστολόγησης...και χρήσιμη για πολλούς.Και φυσικά δεν το συζητώ οτι το σπιτικό φαγητό σου έρχεται πιο οικονομικά και ποιο ποιοτικά,χώρια ότι με το ποσό που θα ξοδέψεις (ανάλογα την συνταγή) δεν θα φάει μόνο ένας αλλά τουλάχιστον 2-4 άτομα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕπειδή αυτές τις μέρες τρέχω και δεν φτάνωωωωωωω θα μου στείλεις 2 μεριδούλες για αύριο :)))))
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιάαα
@Asteri...όσες θεςςςςς :)))))))))))
ΑπάντησηΔιαγραφήΘα πάθω κατάθλιψη!Θέλω να φάω την οθόνη!!!
ΑπάντησηΔιαγραφή@porcupine.... μη καλεεεε...μηηηηηη :)))
ΑπάντησηΔιαγραφήνοστιμότατο,λεω να το φτιάξω,αν και αποφεύγω την κρέμα γάλακτος και βάζω γάλα με κορν-φλαουρ για να δέσει,γίνεται;
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή μας όρεξη με εύκολο και νόστιμο φαγάκι:))
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι καλή βδομάδα να χουμε!!
Ωραία ιδέα μιας και έχω λουκάνικο απ το χωρίο στον καταψύκτη, και εκτός από ψητό στα κάρβουνα το βάζω σε κόκκινη σάλτσα για να συνοδεύσω μακαρονάδα, θα είναι ωραίο με την κρέμα γάλακτος οπότε θα δοκιμαστεί οπωσδήποτε η συνταγή σου. Καλό βράδυ:)
ΑπάντησηΔιαγραφή@φουρτουνιασμενη ψυχη ( fortounata)....δεν ξερω πως θα βγεί για να σου πω σιγουρα...οπότε σε βλέπω με 2 επιλογές...η μία να το κάνεις όπως λες και να μας πεις πως βγηκε να γλιτωσουμε κι εμεις τις θερμιδες :)) και η 2 να το κανεις με 200 ml αντι 400ml κρεμα γαλακτος light ξερεις αυτη με τα πολυ λιγα λιπαρα.Φιλιάααα
ΑπάντησηΔιαγραφή@ΕΛΕΝΑ...σε ευχαριστώ :)) Καλή εβδομάδα και σε εσένα
ΑπάντησηΔιαγραφή@elen...κι εμενα μου αρεσει το λουκανικο σε κοκκινη σάλτσα..αλλά επειδή το έχω φάει πολλές φορές είπα να δοκιμάσω και κάτι άλλο :))Φιλιάα
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο απλό είναι και καλύτερο τελικά!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ νόστιμο το φαγάκι σου! Τα ζυμαρικά είναι τα αγαπημένα μας!
ΑπάντησηΔιαγραφή@Λίλα...έτσι...έτσι :)))
ΑπάντησηΔιαγραφή@bigmama..και σε ποιον δεν ειναι αγαπημενα χιχι :))
ΑπάντησηΔιαγραφήκλασική συνταγή όπως φυσικά και με μπέηκον που το τσακίζω!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ εύκολο και πολύ νόστιμο φαντάζομαι ότι θα είναι.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑλλά εμένα μου πέφτουν λίγο βαριά στο στομάχι τα λουκάνικα, θα φάω μόνο τα μακαρόνια με την κρέμα γάλακτος.
Και να φανταστείς ότι εχθές φάγαμε μακαρόνια (που είμαι λάτρης) με κρέμα γάλακτος και μανιτάρια.
Καλή σου μέρα pandora και καλό μήνα.
Να είσαι καλά.
Φιλιά.
@Και λοιπόν;E allora?...ναι ναι κι εγω μμμ :))
ΑπάντησηΔιαγραφή@Savvina....Καλό μήνα και σε εσενα κοριτσάκι μ! :))
ΑπάντησηΔιαγραφή