Μελιτζάνες με κιμά, οι γρήγορες!
Μια γρήγορη συνταγή με υλικά που περίσσεψαν.Είχα φτιάξει Μακαρόνια με κιμά και είχε περισσέψει κιμάς, είχα και μια μελιτζάνα στο ψυγείο και κίτρινα τυριά και να το φαγητάκι της ημέρας.
Απολαύστε!!!
Υλικά (2-3 μερίδες):
- κιμάς που έχει περισσέψει από μακαρονάδα ή φτιάχνουμε καινούριο
- 1 μελιτζάνα κομμένη σε λεπτές ροδέλες
- 1-2 κούπες κίτρινα τυριά
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση:
1.Κόβουμε την μελιτζάνα σε λεπτές ροδέλες, τις ρίχνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι μαζί με το ελαιόλαδο ,αλάτι και πιπέρι και περιμένουμε να μαραθούν και να πάρουν χρώμα.Προσοχή να μην καούν επειδή είναι λεπτοκομμένες.
2.Σε ένα πυρεξάκι στρώνουμε τις μελιτζάνες,απλώνουμε από πάνω τον κιμά και πασπαλίζουμε με τα τυριά.
3.Ψήνουμε στους 200' για 20' να κάνει κρούστα το τυράκι.Έτοιμο!!!
Ευχαριστώ πολύ τον Aiolo για την φωτογράφηση :))
Πολύ με ενθουσιάζουν αυτές οι κατασκευές/δημιουργίες με περισσεύματα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι η δική σου μου φέρνει κάτι σε μουσακά χωρίς μπεσαμέλ.
Τέλειο!!
Καλό βράδυ.
Πάρα πολύ καλό και γρήγορο. Και δεν πετάμε τίποτα. Εμένα πάντως μου αρέσει πιο πολύ έτσι παρά με μπεσαμέλ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό βράδυ.
Μιας κι όπως λέω κι εγώ χειμώνας πουθενά ας το ρίξουμε στα λίγο καλοκαιρινά - φθινοπωρινά φαγητά!!
ΑπάντησηΔιαγραφήκαι βέβαια δεν πετάμε τίποτα, εγώ το κάνω έτσι και χωρίς κιμά αλλά με λίγη σάλτσα ντομάτας!!
Καλό βράδυ.
Αριστούργημα !!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑπό τα αγαπημένα μας πιάτα, ειδικά το καλοκαιράκι!
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ δική μου παραλλαγή είναι με σάλτσα ντομάτας και τριμμένη φέτα... γίνεται θαύμα!
Καλό σου βράδυ.
μελιτζανα με οτι νανε και... παρε μου την ψυχη.
ΑπάντησηΔιαγραφήτελειο οπως το παρουσιαζεις, ευκολο και γρηγορο, εγω απλος θα τις εψηνα στο γκριλ!!!!!!!
οπως και ναχει παιρνω το κομματι μου και... τρεχω!!!
Νοστιμότατο δείχνει (και είμαι σίγουρος οτι είναι κι όλας)..
ΑπάντησηΔιαγραφήκαι μία λιγούρα την έχω τώρα :)
όρεξη για μελιτζάνα και τυρι εχω πάντα!
ΑπάντησηΔιαγραφήτωρα μαλιστα που μαλλον για καλοκαιρι παμε...μηπως να εκανα κι εγω καμια μελιτζάνα :)
καλη χρονια!
Γιατί να πετάμε φαΐ όταν μπορούμε να τα συνδυάσουμε και με άλλες τροφές.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑπό φαντασία σχίζεις λέμε....
Έτσι είναι όσοι ασχολούνται με την μαγειρική (εγώ δεν το 'χω).
Καλό βραδάκι.
Πολλά φιλιά.
Τι ωραίο και εύκολο! Αχ να είχα μια μελιτζανούλα τώρα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜια χαρά τα συνδύασες και προέκυψε φαγάκι σούπερ!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚι αφού έχει και μελιτζάνα, δεν αμφιβάλλω για την νοστιμιά του!
κι εγώ της κολλητή φίλη της μελιτζάνας είμαι, οπότε δε λέω όχι για ένα μεζεδάκι διότι είναι κι αργά και θα μου πέσει βαριά, με τα περισσεύματα τελικά μαγειρεύουμε τα νοστιμότερα φαγάκια
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ μελιτζάνα είναι από τα αγαπημένα μας! Εγώ κάνω ένα παρόμοιο φαγητό αλλά βάζω μέσα και πιπεριές πολύχρωμες (όχι πράσινη που έχει πιο έντονη γεύση) τις οποίες κόβω σε μεγάλα κομμάτια και ετοιμάζω όπως και τις μελιτζάνες!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠέρνα μια μεριδούλα, βαριέμε να μαγειρέψω σήμερα χεχεχεχε και πέρνα και από μας μια βολτούλα να πάρεις λιακάδα :)
ΑπάντησηΔιαγραφήΤελευταίως αγάπησα τη μελιτζάνα πολύ, οπότε ευχαρίστως θα το έτρωγα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑυτήν την περίοδο η μελιτζάνα στην Ιταλία είναι χααααααααλια.....το καλοκαίρι όμως θα δοκιμάσω σίγουρα τη συνταγή!
ΑπάντησηΔιαγραφήκαλό σαββατοκύριακο :)
Υπέροχη συνταγή και θα την κάνω αύριο κι όλας καθώς έτυχε να έχω περισσευούμενο κιμά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστώ!
καλημερα...επειδη ειμαι καινουργια νοικοκυρα εχω μια ερωτηση για τον κιμα,τον βαζουμε ομο μεσα στο πιρεξ η τον εχω ηδη ετοιμασει απο πριν???
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα!! Όπως γράφω παραπάνω το φαγητό αυτο το έφτιαξα με υλικά που μου ειχαν περισεψει. Ο κιμάς δεν είναι ωμός αλλα οτι ειχε περισεψει απο μακαρονια με κιμά :)) Στην αρχή έχω και τη συνταγη για τον κιμά σε link...Φιλιάααα...οτι χρειαστείες ρωτησε με!
Διαγραφήευχαριστω...
Διαγραφή