Αρακάς λαδερός
Το θέμα αρακάς είχε αρχίσει να γίνεται κουραστικό.Τι και αν εβραζα μοσχάρι τι αρακά το ιδιο και το αυτο...ατέλειωτες ώρες...η λύση έχει δωθεί με την χύτρα και έχω ενα πεντανόστιμο μαλακό και γλυκό αρακά σε 12'.
Απολαύστε!!
Υλικά:
- 500 γρ κατεψυγμένο ή φρέσκο αρακά
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1/2 ποτήρι ελαιόλαδο
- 1-1.5 ποτήρι χυμό ντομάτας ή φρέσκια ντομάτα
- 1 ποτήρι νερό
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 κ.γ. ζάχαρη
- λίγο άνιθο (εμένα δεν μου αρέσει και δεν βάζω)
- 1 καρότο κομμένο σε ροδέλες
- 1 πατάτα κομμένη κυδωνάτη (δεν είχα δεν εβαλα :) )
Εκτέλεση:
1.Ρίχνουμε στην χύτρα το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε λίγο το κρεμμύδι.
2.Προσθέτουμε τον αρακά και τα καρότα και αφήνουμε λίγο να μαλακώσουν.
3.Συνεχίζουμε ρίχνοντας την ντομάτα, το αλάτι , το πιπέρι, τη ζάχαρη, το νερό και ανακατεύουμε.
4.Κλείνουμε την χύτρα και και όταν ανέβει η βαλβίδα χαμηλώνουμε την φωτιά και βράζουμε για 12'.Κλείνουμε το μάτι και όταν πέσει η βαλβίδα αποσυμπιέζουμε την χύτρα και έτοιμο το φαγάκι μας.
Κι εγώ κάπως έτσι τον φτιάχνω,μόνο που επειδή εδώ δε βρίσκω άνηθο βάζω μαϊντανό.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑγαπημένο φαγητό....φαντάσου το'φτιαξα πριν μια βδομάδα κ λιγουρευόντουσαν το ταπερακι μου στη δουλειά χαχαχ
καλό σαββατόβραδο!
χχχ
Χειμώνα-καλοκαίρι, όταν θέλουμε κάτι λαδερό, τότε αρακάς, σίγουρα στη χύτρα, αλλά με μικροδιαφορές.
ΑπάντησηΔιαγραφήΧωρίς τοματοχυμό, με άνιθο, με κυβάκια πατάτας και καμιά φορά χωρίς καρότα. Αρακά extra fine (ψιλό).
Κατά τα "άλλα" ίδιος!!!
Πολύ καλή επιλογή για μετά τις κραιπαλογιορτές.
Καλό Σ/Κ
http://stamarstavros.blogspot.com/2009/07/blog-post_4022.html
να τον δοκιμασεις και στη λεμονατη εκδοχη του,χωρις ντοματα...με φινοκιο,πατατουλες και σβησιμο με λιγο λεμονι
ΑπάντησηΔιαγραφή@Και λοιπόν;E allora? ...σπάνια θα φάω στην δουλειά , δεν προλαβαίνω , και αν θα εχω χρόνο θα φάω κατι γρήγορο .. δυστυχως κάποιο σαντουιτς ή τοστ...προτιμώ να φάω το φαγάκι μου σιγά σιγά και με την άνεση μου στο σπιτάκι μου.Μακάρι να είχα την πολυτέλεια που διάβασα οτι εχεις εσυ στην δουλεια. :)
ΑπάντησηΔιαγραφή@ΔΥΣΠΙΣΤΟΣ και @cook... έχω δοκιμάσει χωρίς ντομάτα ,τον έφτιαχνε και η μαμά μου ...αλλά ποτέ δεν μου άρεσε...δεν ξέρω ... ίσως με τα χρόνια να ξαν'αλλαξω συνήθειες όπως έχω κάνει σε πολλά φαγητά...μελιτζάνες για παράδειγμα πριν 5 χρόνια ξεκίνησα να τρώω...πλέον δεν τις αφήνω σε χλωρό κλαρί χαχαχα
ΑπάντησηΔιαγραφήΩραιότατος ο λαδερός αρακάς, προχτές τον έφτιαξα κι εγώ, με τη διαφορά πως εγώ δεν βάζω καρότα και βράζω λίγο τη σάλτσα σκέτη πριν ρίξω τον αρακά...
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό βράδυ...
αγαπημενο φαγητο, το καναμε ομως μια φορα το μηνα μια και τα παιδια δεν ηταν φαν. κανω προχτες και... εγινε χαμος, το αγαπημενο μου φαι φωναζε ο Νικος, μαμα θα μου βαλεις κι αλλο η Μαρια, αφου ρωτησα τον αντρα μου αν ειναι τα δικα μας παιδια αυτα!!!!!!!!! lol, lol, lol, lol, lol
ΑπάντησηΔιαγραφήΈφτιαξα σήμερα το κοτόπουλο με βονσάντο! Απλά, ΤΕΛΕΙΟ! Σούπερ γεύση! Σου άφησα σχόλιο κι εκεί για να παρασύρω κι άλλους! Χαχα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΒινσάντο διορθώνω!
ΑπάντησηΔιαγραφή@Betty's Cuisine..ναι τον ειχα δει που ειχες κάνει ανάρτηση...και ο δικός σου τέλειος μου φαινόταν!!
ΑπάντησηΔιαγραφή@Ελευθερία...χαχαχα..τελικά τα δικά σας ήταν ε??
@kiki...πολύ χάρηκα που σου άρεσε το κοτόπουλο με vinsanto...την θεωρώ κι εγώ γευστικά τέλεια συνταγή και την προτείνω σε όλους....Πολλά φιλιά
ΑπάντησηΔιαγραφήΤρελαίνομαι για λαδερό αρακά!Όμωςσ έχεις δίκιο, χωρίς χύτρα δε γίνεται δουλειά, μια φορά και γω τον έβραζα για 2 ώρες μέχρι που απελπίστηκα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίμαστε και μεις δυο μαγειρικόφιλες φίλες που ανοιξαμε ένα νέο μπλόγκ. Γράψου αν θέλεις για να ανταλλάσουμε ιδεές.
Συγχαρητήρια για το δικό σου, ειναι τέλειο!
www.santie-athina.blogspot.com
φιλακια!!
@Santie and Athina...κορίτσια καλώς ήρθατε...θα χαρώ πολύ να σας βλέπω να δοκιμάζετε!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΓράφτηκα και στο δικό σας blog και τώρα πάω να το χαζέψω :)))