Κοτόπουλο παρμεζάνας με ντρέσινγκ βασιλικού
Ψητά φιλέτα κοτόπουλου με κρούστα παρμεζάνας συνοδευμένα με ντρέσινγκ βασιλικού.
Απολαύστε!!!
Υλικά:
10 φιλετάκια κοτόπουλου (700 γρ περίπου)
2 αυγά ελαφρά χτυπημένα
1/2 κ.γ. πιπέρι άσπρο
1 κ.σ. γάλα
1 κ.σ. αλεύρι
2 φλ. φρυγανιά τριμμένη
1 φλ. τριμμένη παρμεζάνα
1-2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
1/2 φλ. ελαιόλαδο
2 σφηνάκια (60 ml) χυμό λεμονιού
1 χούφτα φρέσκα φύλλα βασιλικού ή 3-4 κ.σ.ξερό βασιλικό
1 σκελίδα σκόρδο
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε και πλένουμε τα φιλέτα μας.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα αυγά, το πιπέρι, το γάλα και το αλεύρι.
Σε ένα άλλο μπολ αναμιγνύουμε την φρυγανιά, την παρμεζάνα και τον μαϊντανό.
Περνάμε ένα ένα τα φιλέτα πρώτα από το μείγμα αυγών και μετά από το μείγμα της φρυγανιάς και τα τοποθετούμε σε ένα ελαφρά λαδωμένο ταψί.
Ψήνουμε για 15'-20΄στο γκριλ και από τις 2 μεριές.
Μέχρι να ψηθούν ετοιμάζουμε το ντρέσινγκ. Χτυπάμε στο μπλέντερ το ελαιόλαδο ,το χυμό λεμονιού,το σκόρδο και τον βασιλικό και περιχύνουμε τα φιλέτα μας και την σαλάτα που μπορούμε να τα συνοδεύσουμε. Ταιριάζει πολύ με ρόκα.
κοτόπουλο πανέ είναι το αγαπημένο μου!το τσακίζω!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήκαλό σαββατόβραδο ☺
Η τυρένια κρούστα με ενθουσίασε!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜπράβο Pandora!
Το ότι είναι ψητά κι όχι τηγανητά μαζί με τα υπόλοιπα παίρνει άριστα!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό βράδυ!
Μιάμ ... μιάμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμ χιχιχιχιχι
ΑπάντησηΔιαγραφήΜια μεριδούλα παρακαλώ στο 3 χεχε
Πολλά φιλιά
τι μου κανεις βραδιατικα,
ΑπάντησηΔιαγραφήτελειο, τελειο, τελειοοοοοοο!!!!!!!!!!!!
αγαπημενο φαγητο, να χαμε και λιγο πουρε....
Μμμμμμμ ενδιαφέρουσα πρόταση!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ ωραίο! Και με τυρένια κρούστα και στο φούρνο! Καλό Σ/Κ!
ΑπάντησηΔιαγραφήNostimo kai ygieino! Teleia idea, anypomonw na to dokimasw! An kai den eimai polu gnwsth gia tis epidoseis mou sthn kouzina merikes apo tis idees sou sigoura 8a me bgaloun asproprwsoph!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήFilia!
Your new follower, Foteini
@Και λοιπόν;E allora?@ ΕΛΕΝΑ @Ξανθή @Asteri@Ελευθερία @kiki @bigmama....Σας ευχαριστώ πολύ για τα καλά λόγια :*
ΑπάντησηΔιαγραφή@Foteini...Καλώς ήρθες...οι ιδέες μου σίγουρα θα σε βγάλουν ασπροπροσωπη γιατί κι εγώ δεν φτιάχνω περίπλοκα και δύσκολα πράγματα μου αρέσουν οι εύκολες και οι γρήγορες συνταγές που είναι όμως πάντα πολύ νόστιμες...φιλιά πολλά
σουπερ!και χωρις να ειναι τηγανητο...
ΑπάντησηΔιαγραφή@cook...χωρίς καθόλου λαδίλαααα...που εχουν τα τηγανιτα...
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο βλέπω και τρελλαίνομαι και για την κρούστα αλλά κυρίως επείδή είναι ψητά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ
@Λίλα...εγω που τα εφαγα να δεις!!! :)))
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή εβδομάδα και σε εσένα!!
Πόσο μου αρέσει το κοτόπουλο δεν λέγεται...
ΑπάντησηΔιαγραφήΑλλά έτσι δεν το έχω φάει.
Θα πώ στο μάγειρα κάποια στιγμή να το φτιάξει με αυτόν τον τρόπο.
Καλή εβδομάδα να έχεις κοριτσάκι.
Πολλά φιλιά.
@Savvina...να του το πεις :) θα το ευχαριστηθείτε. Καληνύχτα
ΑπάντησηΔιαγραφήTo dokimasa shmera, Teleio!
ΑπάντησηΔιαγραφή@Froso....πολύ χαίρομαι που σου άρεσε...πέρα από την νοστιμιά του είναι και ελαφρύ πιάτο.Φιλιά Καληνύχτα!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ καλό έτσι θα αποφύγω το τηγάνισμα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή εβδομάδα
Fainetai yperoxi i syntagi auti. Kai ygieini! Ki exw kai mia peina. Mipws na paw na to mageirepsw?
ΑπάντησηΔιαγραφήMagda
@dhmhtra...Καλή εβδομάδα και σε εσένα... Φιλιάαα
ΑπάντησηΔιαγραφή@my little expat kitchen... Καλως ήρθες...ναι ναι τρεχα να την φτιαξεις και πες μου αν σου άρεσε χιχιχ με τέτοια πείνα που έχεις ε??