Σφολιατίνια με γεύση pizza

Σπείρεςαπό σφολιάτα με γέμιση "pizza".




Υλικά (για περίπου 40 κομμάτια) :
  • 2 φύλλα σφολιάτας
  • 2 αυγά
  • 10 φέτες μπέικον
  • 400 γρ. edam  ή άλλο κίτρινο τυρί που λιώνει
  • 100 γρ. γραβιέρα
  • 1/2 κόκκινη πιπεριά
  • 1/2 πράσινη πιπεριά
  • κέτσαπ 
  • ρίγανη
  • αλάτι 
  • πιπέρι




Εκτέλεση :






  1. Τρίβουμε τα τυριά.
  2. Περνάμε από το multi (2-3 στροφές)  το μπέικον.
  3. Περνάμε από το multi (2-3 στροφές) τις πιπεριές.
  4. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά και προσθέτουμε όλα τα παραπάνω υλικά.
  5. Ρίχνουμε λίγο αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε να γίνει ένα μείγμα.
  6. Ανοίγουμε λίγο με τα χέρια τα φύλλα σφολιάτας.
  7. Παίρνουμε το πρώτο φύλλο σφολιάτας και ρίχνουμε λίγη κέτσαπ  και ρίγανη και τα απλώνουμε να καλύψουμε σχεδόν όλη την επιφάνεια (αφήνουμε λίγο κενό γύρω γύρω ώστε μετά να κολλήσουν καλά οι άκρες).
  8. Προσθέτουμε τη μισή ποσότητα από το μείγμα μας και το απλώνουμε.
  9. Τυλίγουμε κατά μήκος από την πιο μακρόστενη πλευρά και φτιάχνουμε ένα ρολό.
  10. Το ίδιο κάνουμε και με το δεύτερο φύλλο.
  11. Τοποθετούμε τα 2 ρολά στο ψυγείο για 15'- 20' και παράλληλα προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180.
  12. Βγάζουμε από το ψυγείο τα ρολά και κόβουμε σε ροδέλες πάχους περίπου 1 εκ.
  13. Τα τοποθετούμε σε ταψί με χαρτί ψησίματος ή σε βουτυρωμένο ταψί.
  14. Ψήνουμε στους 180 για 45' (ανάλογα τον φούρνο,γενικά μέχρι να ροδοκοκκινίσουν και να έχει ψηθεί το φύλλο και το μείγμα). 


Καλή όρεξη!!!

Σχόλια

  1. άντε γειά μας, ήρθα πρώτη, δε νομίζω να θέλετε κι οι υπόλοιποι, τα τσάκισα λέμεεεεεεεε!!!!
    χικ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν προλάβει και μείνει κανένα, προφανώς, θα τρώγεται και κρύο.
    Φαίνονται πολύ καλά. Θα δοκιμαστούν άμεσα.
    Καλημέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλημέρα
    Ομορφα θα είναι θα τα δοκιμάσω
    Αραγε όταν τα κόψουμε
    μπορούμε να τα καταψύξουμε;
    Θα το δοκιμάσω κι'αυτό
    Καλημέρα Πανδώρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @ΓΑΣΤΕΡΟΠΛΗΞ...xixi θα κρατήσουμε κανένα και για τους υπόλοιπους κρίμα είναι :)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @ΔΥΣΠΙΣΤΟΣ... τρώγονται ωραιότατα και κρύα, εγώ πήρα και στη δουλειά μερικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @ελιτσα...στη φάση που το έχεις τυλίξει σε ρολό και πριν το κόψεις μπορείς να το τυλίξεις με μεμβράνη και να το καταψύξεις,έτσι όταν το βγάλεις να το ψήσεις θα μπορείς να το κόψεις σε ωραίες ροδέλες (γι'αυτό το βάζω και λίγο στο ψυγείο για να κρυώσει και να κόβεται καλύτερα γιατί η σφολιάτα όσο την αφήνεις εκτός ψυγείου λόγω του οτι έχει πολύ βούτυρο η ζύμη μαλακώνει αρκετά και δεν είναι εύκολο να κοπεί).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τι ωραία ιδέα! Εχω δει κάτι παρόμοιο αλλά μου φαινότανε δύσκολο και δεν το έκανα ποτέ! Είναι πολύ εύκολο έτσι όπως το λες, θα το φτιάξω σίγουρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @bigmama...είναι πανεύκολο...μην το φοβηθείς...δωσ'του να καταλάβει :))))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πανδώρα μου, με ξελίγωσες...Ημέρα πίτσας σήμερα, χιχιχιχι
    Κάπως έτσι τα φτιάχνω κι εγώ απλά δεν χρησιμοποιώ αυγό, (θα το δοκιμάσω κι έτσι) και όταν τα φτιάχνω για μπουφε, χωρίζω τη σφολιάτα στη μέση (απο την μακρόστενη πλευρά) και έτσι φτιάχνω 4 ρολάκια, οπότε γίνονται μικρότερα!
    Φιλάκια :)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Το φτιάχνω συνήθως με τυριά προσθέτοντας καμιά φορά ζαμπόν ή μπέικον τα κάνω ρολά και τα κρατάω στην κατάψυξη. τα κόβω μετά και τα ψήνω προσθέτοντας σε κάθε κομμάτι λίγη κράμα γάλακτος. Είναι μια ωραία λύση για δύσκολες στιγμές αλλά και για προγραμματισμένο μπουφέ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ααα σε αυτά αναφερόταν η γαστεροπλήξ λοιπόν ε; εμ δεν έχει άδικο, σκέτος πειρασμός, ροδοκόκκινα και λαχταριστά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Pandora μου είναι καταπληκτικά και θα δοκιμαστούν στην πρώτη ευκαιρία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @ Εύη και Ξανθή...πολύ χρήσιμες οι συμβουλές σας, ευχαριστώ πολύ.

    @ Betty και Λίλα...σας ευχαριστώ για τα καλά λόγια :*

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις