Τρίτη, 24 Νοεμβρίου 2009

QUICHE LORRAINE ... με σφολιάτα

Μια εύκολη quiche lorraine (κις λορεν) με σφολιάτα αντί ζύμη, πεντανόστιμη.

Την ιδέα την πήρα από το blog της aluor  


Πολύ την λιγουρεύτηκα και επειδή είχα και τραπέζι το Σ/Κ την έφτιαξα με ότι υλικά είχα και ήταν πολύ ωραία.Μου άρπαξε λίγο βέβαια από την μια μεριά, αλλά και πάλι έγινε άφαντη.


Απολαύστε!!!





Υλικά:
  • 1 φύλλο σφολιάτας
  • 400 γρ. edam τριμμένο
  • 3-4 φέτες μπέικον
  • 3-4 φέτες γαλοπούλα 
  • 1 κονσέρβα μανιτάρια τεμαχισμένα
  • 1 μεγάλη κρέμα γάλακτος
  • 1 αυγό
  • ελάχιστο αλάτι
  • πιπέρι
  • λίγο βούτυρο για την φόρμα


Εκτέλεση:

 
  1. Βουτυρώνουμε καλά μια ταρτιέρα και στρώνουμε το φύλλο σφολιάτας και το στρώνουμε με τα χέρια.
  2. Προσθέτουμε το μισό τυρί να καλύψει όλη την επιφάνεια.
  3. Ξεπλένουμε τα μανιτάρια και τα προσθέτουμε πάνω από τα τυριά.
  4. Σοτάρουμε ελαφρά το μπέικον, το στεγνώνουμε και το βάζουμε πάνω από τα μανιτάρια κομμένο σε κομμάτια.
  5. Ρίχνουμε και την γαλοπούλα και αυτή κομμένη σε κομμάτια και τέλος τα υπόλοιπα τυριά.
  6. Σε ένα μπολ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με το αυγό και το πιπέρι (αλάτι ρίχνεται αν θέλετε) και περιχύνουμε τα υλικά στη ταρτιέρα.
  7. Αφήνουμε για 15' να απορροφηθεί η κρέμα και έπειτα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-200 για περίπου 30'-40'.
  8. Όταν την βγάλουμε από το φούρνο την αφήνουμε λίγο να κάτσει και έπειτα σερβίρουμε.




Καλή όρεξη!!!



14 σχόλια:

  1. ποτέ-ποτέ-ποτέ δεν λέμε όχι σε τάρτα που έχει τέτοια αγαπημένα υλικά!
    γειά στα χέρια σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πεντανόστιμη η ταρτούλα σου! Παίρνω το μεζεδάκι μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πανδώρα μου, οι πιτούλες και οι τάρτες είναι απο τα αγαπημένα μας. Στο σπίτι κάθε 3-4 μέρες έχουμε και απο μια για τα τσιμπολογήματα.
    Πολύ ωραίο το κις σου, αλλη φορά που θα σου ξαναρπάξει να φωνάξεις εμας.... να μην το σερβίρεις στους άλλους, ντροπή χιχιχιχιχι
    Φιλάκια :))))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ...me sfoliata e...? ki ego kathomai kai "zimono" h asxeti! mpam mpam ksemperdeueis etsi, teleio! synithizw na bazw mono mpeikon + manitaria giati i galopoula mou vromaei:S
    trexo sto super, vrika ti tha faw-taiso to mesimeri!:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Για τραπέζι είναι ιδανική να υπάρχει μια κις!
    Καλό μεσημέρι pandora :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @bigmama...παρτο παρτο γιατί βλέπω να στο παίρνουν άλλοι :)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @Εύη...χαχα οκ!Μισή ντροπή δική μου και μισή δική σου ...το ίδιο ισχύσει και για την κις....μισή δική σου ,μισή δική μου χαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @editor...και εγώ το βρήκα μεγάλη ευκολία με την σφολιάτα...τις ζύμες τις βαριέμαι λίγο...και συνήθως θέλω να μαγειρεύω γρήγορα....Φιλιά και καλή όρεξη!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @Και λοιπόν;E allora? ...και δύο μη σου πω ;)))
    Καλό απόγευμα ! ! !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Με σφολιάτα το κάνω κι εγώ το κις λορέν και γίνεται σούπερ!
    Μεγάλη ευκολία και από νοστιμιά δεν υστερει σε τίποτε!
    Καλό απόγευμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @ΕΛΕΝΑ...πράγματι δεν υστερεί καθόλου σε νοστιμιά.Καλό απόγευμα και σε εσένα Έλενα :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Άστην καλέ ... αφού σου κάηκε στην μια μεριά πέτα την κατά δωωωωωωωωωωωωωωωωωωω χιχιχιχιχιχιχιχιχιχιχι.
    Πολλά φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρουσιάστηκε σφάλμα σε αυτό το gadget

Το παρόν χορηγείται μονο με αδεια

Δοκιμάσαμε

Related Posts with Thumbnails