Μπριζόλες χοιρινές με επικάλυψη barbeque sauce
Τυπική Αμερικάνικη συνταγή που λόγω καιρικών συνθηκών έγινε στο τηγάνι και όχι στη σχάρα.
Απολαύστε!
Υλικά (για 2 μερίδες) :
- 2 χοιρινές μπριζόλες με κόκαλο
- 1 κούπα αυθεντική barbeque sauce
- 1 κρεμμύδι
- 1 ντομάτα
- 1 κούπα περίπου ελαιόλαδο
- 1-2 κ.σ. μείγμα μπαχαρικών για barbeque
- 1,5 κ.σ. βούτυρο από το "καλό"
Εκτέλεση:
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το μείγμα μπαχαρικών.Πλένουμε καλά τις μπριζόλες και τις ρίχνουμε στο μείγμα.Αφήνουμε να μαριναριστούν στο ψυγείο (κλασικά γύρω στις 6 ώρες αλλά γενικά..)το λιγότερο για 2 ώρες.
- Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε το βούτυρο και βάζουμε τις μπριζόλες (αφού τις βγάλουμε απο την μαρινάδα) να μαγειρεύονται σε χαμηλή φωτιά ,δεν τις γυρνάμε συνέχεια,αφήνουμε πρώτα από την μία μεριά και μετά απο την άλλη , συνολικά περίπου στα 20' για να μας ροδοψηθούν.
- Λίγο πριν βγάλουμε τις μπριζόλες από το τηγάνι αλείφουμε με ένα πινέλο barbeque sauce στην επιφάνεια κάθε μπριζόλας και τις γυρνάμε και από την άλλη μεριά.Αφήνουμε για 3' και επαναλαμβάνουμε την διαδικασία για άλλες 2-3 φορές.Όταν έχουν σκουρύνει και έχουν κάνει μια λεπτή κρούστα από την sauce τις βγάζουμε από το τηγάνι.
- Στο ίδιο τηγάνι στην σάλτσα που έχει προκύψει ρίχνουμε το κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες και την ντομάτα κομμένη σε ροδέλες.Αφήνουμε να πάρουν λίγο χρώμα (ανάλογα και πόσο τα θέλουμε μαγειρεμένα) περίπου 5'-10' και γαρνίρουμε τις μπριζόλες.
THN EPOMENH FORA NA MOU BALEIS KAI MIA MPIRA....TH MOU KANEIS TETOIA ORA.....PANTOS EMENA MOU ARESE KAI 8A TH DOKIMASO AURIO STO MAGAZI.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠείνασα! Τι μου κάνεις πρωι, πρωί! Τα πικάντικα δεν τα προτιμώ αλλά η μαρινάδα σου πρέπει να είναι πολύ αρωματική!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑπολαυστικό το φαγάκι σου σήμερα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕγώ συνήθως στο ταψί τις κάνω έτσι, έχει διαφορά στο τηγάνι?
πρεπει να ειναι νοστιμοτατες, εκτος και αν εισαι τελεια φωτογραφος. lol lol lol
ΑπάντησηΔιαγραφήΠανδώρα μου και εμείς προχθες φάγαμε μπριζολίτσες με σως πορτοκαλιού, είναι πολύ νόστιμες όταν τις περιχύνεις με διάφορες σως...
ΑπάντησηΔιαγραφήΜόνο που αποφεύγω το τηγάνι, αν δεν μπορώ να τις ψήσω στα κάρβουνα τις φτιάχνω στην ηλεκτρική ψησταριά.
Μπυρίτσα κερνάς; Φιλιά :))
Καλησπέρα ...από τα Γρεβενά.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑμα υπάρχουν μπριζόλες όπως και να τις μαγειρέψεις γίνονται θαύμα!
Πολύ καλή η μαρινάδα σου.
ωραία μαρινάδα! και με την σαλτσούλα αυτή θα γίνονται θεϊκές!
ΑπάντησηΔιαγραφήμούρλια το φαγάκι σου, οι δεύτερες μπριζολίτσες που δοκιμάζω στη βόλτα μου, αλλά τόσο δελεαστικές που είναι πως να αντισταθώ!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφή