Μπριζόλες χοιρινές με επικάλυψη barbeque sauce

Τυπική Αμερικάνικη συνταγή που λόγω καιρικών συνθηκών έγινε στο τηγάνι και όχι στη σχάρα.
Απολαύστε!












 Υλικά (για 2 μερίδες) :
  • 2 χοιρινές μπριζόλες με κόκαλο
  • 1 κούπα αυθεντική barbeque sauce
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 ντομάτα
  • 1 κούπα περίπου ελαιόλαδο
  • 1-2 κ.σ. μείγμα μπαχαρικών για barbeque
  • 1,5 κ.σ. βούτυρο από το "καλό"




Εκτέλεση:





  1. Σε ένα μπολ ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το μείγμα μπαχαρικών.Πλένουμε καλά τις μπριζόλες και τις ρίχνουμε στο μείγμα.Αφήνουμε να μαριναριστούν στο ψυγείο (κλασικά γύρω στις 6 ώρες αλλά γενικά..)το λιγότερο για 2 ώρες.
  2. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε το βούτυρο και βάζουμε τις μπριζόλες (αφού τις βγάλουμε απο την μαρινάδα) να μαγειρεύονται σε χαμηλή φωτιά ,δεν τις γυρνάμε συνέχεια,αφήνουμε πρώτα από την μία μεριά και μετά απο την άλλη , συνολικά περίπου στα 20' για να μας ροδοψηθούν.
  3. Λίγο πριν βγάλουμε τις μπριζόλες από το τηγάνι αλείφουμε με ένα πινέλο  barbeque sauce στην επιφάνεια κάθε μπριζόλας και τις γυρνάμε και από την άλλη μεριά.Αφήνουμε για 3' και επαναλαμβάνουμε την διαδικασία για άλλες 2-3 φορές.Όταν έχουν σκουρύνει και έχουν κάνει μια λεπτή κρούστα από την sauce τις βγάζουμε από το τηγάνι.
  4. Στο ίδιο τηγάνι στην σάλτσα που έχει προκύψει ρίχνουμε το κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες και την ντομάτα κομμένη σε ροδέλες.Αφήνουμε να πάρουν λίγο χρώμα (ανάλογα και πόσο τα θέλουμε μαγειρεμένα) περίπου 5'-10' και γαρνίρουμε τις μπριζόλες.


Καλή όρεξη!!!

Σχόλια

  1. THN EPOMENH FORA NA MOU BALEIS KAI MIA MPIRA....TH MOU KANEIS TETOIA ORA.....PANTOS EMENA MOU ARESE KAI 8A TH DOKIMASO AURIO STO MAGAZI.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πείνασα! Τι μου κάνεις πρωι, πρωί! Τα πικάντικα δεν τα προτιμώ αλλά η μαρινάδα σου πρέπει να είναι πολύ αρωματική!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Απολαυστικό το φαγάκι σου σήμερα!
    Εγώ συνήθως στο ταψί τις κάνω έτσι, έχει διαφορά στο τηγάνι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. πρεπει να ειναι νοστιμοτατες, εκτος και αν εισαι τελεια φωτογραφος. lol lol lol

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πανδώρα μου και εμείς προχθες φάγαμε μπριζολίτσες με σως πορτοκαλιού, είναι πολύ νόστιμες όταν τις περιχύνεις με διάφορες σως...
    Μόνο που αποφεύγω το τηγάνι, αν δεν μπορώ να τις ψήσω στα κάρβουνα τις φτιάχνω στην ηλεκτρική ψησταριά.
    Μπυρίτσα κερνάς; Φιλιά :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλησπέρα ...από τα Γρεβενά.
    Αμα υπάρχουν μπριζόλες όπως και να τις μαγειρέψεις γίνονται θαύμα!
    Πολύ καλή η μαρινάδα σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ωραία μαρινάδα! και με την σαλτσούλα αυτή θα γίνονται θεϊκές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. μούρλια το φαγάκι σου, οι δεύτερες μπριζολίτσες που δοκιμάζω στη βόλτα μου, αλλά τόσο δελεαστικές που είναι πως να αντισταθώ!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις