Γίγαντες φούρνου
Γίγαντες στο φούρνο!
Υλικά:
Εκτέλεση:
Υλικά:
- 1/2 κιλό φασόλια γίγαντες
- 2-3 καρότα κομμένα ροδέλες
- 2 κρεμμύδια κομμένα όπως για σαλάτα
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 2-3 καυτερές πιπερίτσες ολόκληρες
- μαϊντανό (όσο θέλουμε κατά προτίμηση)
- ελαιόλαδο λίγο παραπάνω από 1/2 ποτήρι του νερού
- 1 κουτί χυμό ντομάτας
- 1 κ.σ. πελτέ
- 2 κ.γ. ζάχαρη
- αλάτι
- πιπέρι
- νεράκι (τόσο όσο να καλυφθούν οι γίγαντες στο ταψί βλ. φώτο)
Εκτέλεση:
- Ξεπλένουμε τους γίγαντες και τους μουλιάζουμε σε νερό από το προηγούμενο βράδυ.
- Βράζουμε τους γίγαντες στη χύτρα για 20'.Αν δεν έχουμε χύτρα τους βράζουμε σε κανονική κατσαρόλα για περίπου μια ώρα μέχρι να μαλακώσουν.
- Σουρώνουμε τους γίγαντες και τους ρίχνουμε σε πυρέξ ή ταψί.
- Τους αλατοπιπερώνουμε,προσθέτουμε τα καρότα,το σκόρδο και τα κρεμμύδια και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε την σάλτσα, τον πελτέ,το ελαιόλαδο,τις πιπερίτσες ολόκληρες και το νεράκι μέχρι να καλυφθούν οι γίγαντες και ανακατεύουμε.
- Τέλος ρίχνουμε την ζάχαρη και τον μαϊντανό και ψήνουμε στον αέρα στους 200 για περίπου μια ώρα μέχρι να πιει το νερό του , να γίνει μια ωραία σάλτσα και να είναι μαλακοί οι γίγαντες.
τσιπουράκι δε βλέπω και ανησυχώ!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήότι πρέπει το φαγάκι σου γι' αυτήν την εποχή
Τουλάχιστον κρασάκι??
ΑπάντησηΔιαγραφήΑλλιώς και σκέτους τους τρώμε, δεν πειράζει;-)
Ωραία η παρουσίαση με τα slides!!
Kαλό βράδυ!
@Γαστεροπληξ...τσιπουράκι δεν έπαιζε...είχαμε όμως κρασάκι :))
ΑπάντησηΔιαγραφή@ΕΛΕΝΑ...το κρασάκι δεν το βλέπεις γιατί το ήπιαμε χαχαχα
ΑπάντησηΔιαγραφήΤα slides η αλήθεια είναι με βολευόυν καλύτερα από τον τα φτιάχνω βίντεο που έκανα παλιότερα και μου έπαιρνε και πολύ χρόνο...
δεν φαντάζομαι να τα πίνετε χωρίς εμένα;;;
ΑπάντησηΔιαγραφήγίγαντες μόνο φτιάχνω, δυστυχώς δεν τους ανέχεται το στομάχι μου και δεν τους τρώω, ο καλός μου όμως τρώει και την δική μου μερίδα!
Δοκίμασε, μιας και σου αρέσουν, μαύρους γίγαντες Καστοριάς την επόμενη φορά για μια άλλη νοστιμιά.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό βράδυ.
Αγαπημένο φαγητό της οικογενείας! Καυτερή πιπερίτσα δε βάζω, θα το δοκιμάσω όμως!
ΑπάντησηΔιαγραφή@Betty...κι εμένα με ενοχλούν πολλές φορές...τους φτιάχνω αραιά και που γιατί μου αρέσουν όμως πολύ...αλλά θα περάσουν πάντα από χυτρα για να γίνουν μαλακοί αλλιώςςςςςς :)))
ΑπάντησηΔιαγραφήπεθαίνω!
@Ξανθή...δεν είχα ιδέα για τους μαύρους γίγαντες που λες...ξέρεις που μπορώ να τους αγοράσω στην Αθήνα?Πραγματικά πρέπει να τους δοκιμάσω.THNX για την πρόταση.
ΑπάντησηΔιαγραφή@Bigmama...βάλε πιπερίτσα και θα με θυμηθείς!!!Αν σου αρέσουν φυσικά τα καυτερά...και τον χειμώνα δεν παίζονται!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠανδώρα μου, για γίγαντες τρελλαίνομαι....(σάμπως αφήνω και τίποτα;) Μπορώ να φάω ένα ταψί μόνη μου και μετά δέστε με, με σκοινί, γιατί αιωρούμαι χιχιχιχιιχι
ΑπάντησηΔιαγραφήΜόνο που εμείς που δεν μπορούμε τα καυτερά αποφέυγουμε τις πιπερίτσες....
Φιλιά :)))
@ΕΥΗ....χαχαχαχαχαχ κι εγώ μια από τα ίδια!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤελικά είμαστε για δέσιμο!
Καλημέρα...με τσίπουρο και μεζέ γίγαντες στο φούρνο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠάντα υπάρχουν γίγαντες με μπόλικη ντομάτα και κόκκινη πιπερίτσα στο τραπέζι που στρώνουμε για ...τσίπουρο!
Πρόλαβα κι εγώ ένα μεζεδάκι? Τρέχω πολύ τις τελευταίες μέρες αλλά ένα τσιπουράκι θα το πιω!
ΑπάντησηΔιαγραφή