Μανιτάρια τηγανιά!
Μανιτάρια τηγανιά!
Υλικά:
- 1 κεσέ φρέσκα μανιτάρια
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 ποτηράκι κρασιού κόκκινο κρασί
- λίγο μαϊντανό
- αλάτι πιπέρι
Εκτέλεση:
- Πλένουμε καλά τα μανιτάρια και κόβουμε την άκρη από τα κοτσανάκια.
- Κόβουμε τα μανιτάρια σε φέτες.
- Σε ένα τηγανίζουμε ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ρίχνουμε μέσα το σκόρδο ψιλοκομμένο ή λιωμένο ή ολόκληρο ,τσιγαρίζουμε.
- Ρίχνουμε τα μανιτάρια αλάτι πιπέρι και αφήνουμε να σκουρύνουν - να μαλακώσουν.
- Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να το πιει.
- Πριν τα βγάλουμε από την φωτιά ρίχνουμε λίγο μαϊντανό και ανακατεύουμε.
Πολύ νόστιμα τα μανιτάρια σου!!! Φαντάζομαι και με το κρασάκι το άρωμα που παίρνουν!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕγώ τα έχω φάει και τηγανητά μονο με αλευράκι και ήταν σαν να έτρωγα συκώτι!!!
Μια μερίδα παρακαλώ, τώρα που πρόλαβα....χχιχι
Αχ μανιταράκια! μου αρέσουν όπως και να ναι, ψητά, τηγανητά ή με κρέμα... και τα δικά σου μοσχοβολάνε με το κρασάκι!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠάντα αγαπημένα τα μανιταράκια, και σαν συνοδευτικό αλλά και σκέτα τα τιμάμε!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜοσχοβόλησαν τα δικά σου!!
Θα πάρω μανιταράκια το δίχως άλλο, όπως και να είναι τα τρώω! Θα πιω και κρασάκι γιατί χειμώνιασε!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήαυτό μάλιστα, ούτε χοληστερίνη ούτε τύψεις, βάλε έναν κουβά!!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΔεν σας λείπει η όρεξη βλέπω κορίτσια ... χιχιχι
ΑπάντησηΔιαγραφήΚερασμένα λοιπόν:))
Φιλιά σε όλες!!!