Τρίτη, 1 Σεπτεμβρίου 2009

"Δύσπιστη" Ομελέτα στο φούρνο

Την ιδέα την πήρα από τον φίλο "Δύσπιστο" και την συνταγή του "Ομελέτα φούρνου με πατάτες & τυριά". Πρόσθεσα και υλικά της αρεσκείας μου και πραγματικά έγινε πολύ ωραία. Αυτό που ευχαριστήθηκα πολύ σε αυτή την συνταγή ήταν η έλλειψη λαδιού που έχουν οι πατάτες στην κοινή ομελέτα.

Ευχαριστούμε τον "Δύσπιστο" και απολαμβάνουμε!





Υλικά:
  • 5 μέτριες πατάτες
  • 6 αυγά
  • 1 πιπεριά κόκκινη
  • 1 πιπεριά κίτρινη
  • μανιτάρια
  • διάφορα τριμμένα τυριά (εγώ έβαλα γραβιέρα,edam και milner)
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 4-5- κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2-3 κ.σ. γάλα
  • λαδόκολλα



Εκτέλεση:




  1. Κόβουμε τις πατάτες σε μικρούς κύβους και τις λαδώνουμε με τα χέρια.
  2. Σε ένα ταψί απλώνουμε λαδόκολλα και ρίχνουμε τις πατάτες.
  3. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Λίγο πριν να είναι έτοιμες βάζουμε και τις πιπεριές και τα μανιτάρια.
  4. Εμείς παράλληλα χτυπάμε τα αυγά με το γάλα, το αλάτι , το πιπέρι και τα τυριά.
  5. Συγκεντρώνουμε τις πατάτες στο κέντρο του ταψιού και περιχύνουμε με το μείγμα των αυγών.
  6. Απλώνουμε λίγο τα υλικά και αφήνουμε να ψηθεί η ομελέτα.


Καλή όρεξη!!!


8 σχόλια:

  1. Κι εγώ την είχα δει την ομελέτα του Σταύρου και την είχα λιμπιστεί, αλλά τώρα με τα εξτρά της θα την φτιάξω το βράδυ. Έχω και αυγά από τις κοτούλες μου μπόλικα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @Λίλα...να την φτιάξεις γιατί θα την ευχαριστηθείς σίγουρα!Εγώ σκέφτομαι να την καθιερώσω :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Έτσι μου αρέσει και εμένα η ομελέτα. Μπράβο και στους δυο σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αχ μπράβο! Το πρόβλημά μου μονίμως ήταν ότι η ομελέτα γινόταν λαδερή...πολύ ωραία ιδέα, θα την φτιάξω σύντομα, αν προσθέσω και λιγάκι μπέικον (που το θέλει ο καλός μου) πειράζει???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αν προσθέσεις και φέτες ντομάτας να δεις τι ωραία που θα είναι!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @bigmama...σ'ευχαριστώ και για τους 2μας.

    @Betty...φυσικά και να προσθέσεις μπέικον...τι χαζή που είμαι είχα και ξεχασα να βάλω γκρρρ...και μου αρέσει πολύ στην ομελέτα...πάλι γκρρρ... :)))

    @Ξανθή...δεν μου αρέσει πάντα η ντομάτα στην ομελέτα γιατί μου την "παπαριάζει" λίγο και δεν την θέλω τόσο "νιανιά" (πω πω τί γαστρονομική ορολογία είναι αυτή αχαχα)..αλλά εδώ επειδή είναι φούρνου μπορεί να ψηθεί πιο καλά και να του πηγαίνει πολύ :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πανδώρα μου, τέλεια η ομελετούλα. Την φτιάχνω και εγώ στον φούρνο με ότι έχω στο ψυγείο. Απλά δεν έχω βολευτεί την λαδόκολλα σε αυτή τη συνταγή, γιατί μου κολλάνε οι πατάτες και μετά δεν κοβεται καλα η ομελέτα :(( Ισχύει και σε σένα αυτό; Πολλά φιλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @Εύη...όχι εμένα μια χαρά μου ξεκολλήσανε...για την ακρίβεια έπιασα τις άκρες της λαδόκολλας τις κούνησα λίγο να μαζευτούνε οι πατάτες στο κέντρο και ήταν μια χαρά...Μήπως δεν τις λαδώνεις καλά?αλλιώς δεν ξέρω τί μπορεί να φταίει...δεν ρωτάς και τον Δύσπιστο μήπως ξέρει κάτι παραπάνω??Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρουσιάστηκε σφάλμα σε αυτό το gadget

Το παρόν χορηγείται μονο με αδεια

Δοκιμάσαμε

Related Posts with Thumbnails