“38ο Φεστιβάλ Βιβλίου” - “Για ένα πράσινο μέλλον/Greening the future”
Το 38ο Φεστιβάλ Βιβλίου οργανώνεται από τον Σύνδεσμο Εκδοτών Βιβλίου (Σ.ΕΚ.Β.) και με συνδιοργανωτές τον Πολιτισμικό Οργανισμό του Δήμου Αθηναίων και τον Σύλλογο Εκδοτών Βιβλίου Αθηνών (Σ.Ε.Β.Α.).

Με αφορμή τη σύνοδο κορυφής των Ηνωμένων Εθνών για το κλίμα, που οργανώνεται στις 7 Δεκεμβρίου στην Κοπεγχάγη της Δανίας, το Φεστιβάλ θέλησε με το αφιέρωμα "Για ένα Πράσινο Μέλλον" να ανταποκριθεί στην παγκόσμια ανησυχία των κλιματικών αλλαγών. Συμπράττει δε για τον συντονισμό του σχετικού προγράμματος με την Πρεσβεία της Δανίας.

Το αφιέρωμα εκφράζει την ευχή για ένα πράσινο μέλλον και ταυτόχρονα υπογραμμίζει την καταλυτική δύναμη του βιβλίου να αγγίζει και να ευαισθητοποιεί.

Το πρόγραμμα του 38ου Φεστιβάλ Βιβλίου, σας προσκαλεί σε διαδραστικά δρώμενα και βιβλιοθήκη για τα παιδιά, λογοτεχνικές παρουσιάσεις, οικολογικά ντοκιμαντέρ, ποίηση στους ρυθμούς της τζαζ, διαλέξεις, δρώμενα και έκθεση κόμικς με θέμα τις επιπτώσεις της χημικής μόλυνσης.

Ξένοι και Έλληνες συγγραφείς, σκηνοθέτες, σκιτσογράφοι και μουσικοί θα συμμετέχουν στο αφιέρωμα, που κορυφώνεται με μουσική συναυλία του δανέζικου συγκροτήματος Grand Avenue και του Maraveyan Illegal, την Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου. Οι δε νεολαίοι θα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν την αγαπημένη τους και γνωστή από την παιδική Eurovision Άννα Τρεπεκλή.

Για την πραγματοποίηση του Προγράμματος των Εκδηλώσεων στο εν λόγω αφιέρωμα, που οργανώθηκε και καταρτίσθηκε από τη Μορφωτικό Ακόλουθο της πρεσβείας της Δανίας, κυρία Παναγιώτα Γούλα, συνεργάσθηκαν οι πρεσβείες των ΗΠΑ, της Νορβηγίας, της Πολωνίας, η Ελληνική Εθνική Επιτροπή της Unicef, το Πολιτιστικό Σημείο Επαφής στην Ελλάδα της Διεύθυνσης Ευρωπαϊκής Ένωσης του Υπουργείου Πολιτισμού, το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου, την Εταιρεία Συγγραφέων και το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου.

Την εικαστική φροντίδα της πολυσήμαντης αυτής διοργάνωσης έχει αναλάβει ο διεθνώς καταξιωμένος δημιουργός Αχιλλέας Δρούγκας, ο οποίος φιλοτέχνησε ένα έργο, που παραπέμπει σ' έναν κόσμο που το μέλλον του θα είναι πράσινο, με την ευρύτερα, οικουμενικά, έννοια του όρου.

Στο 38o Φεστιβάλ Βιβλίου, που διεξάγεται στους υπαίθριους χώρους του Ζαππείου (11 - 27 Σεπτεμβρίου 2009) 200, περίπου εκδότες, σε 172 περίπτερα, παρουσιάζουν τη σύγχρονη εκδοτική παραγωγή με περισσότερους από 50.000 τίτλους.

Τα επίσημα δε εγκαίνια θα τελεστούν τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2009 στις 20:00, από τον κύριο Δημήτρη Σιούφα Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων.

Ας επισκεφθούμε, λοιπόν, το 38o Φεστιβάλ Βιβλίου, στο Ζάππειο, στη μεγάλη αυτή Γιορτή του Πολιτισμού και της Παιδείας, αλλά και του σύγχρονου προβληματισμού για το μέλλον του πλανήτη μας.

Ημέρες & Ώρες Λειτουργίας του Φεστιβάλ Βιβλίου
Δευτέρα - Πέμπτη:         18:00-22:30
Παρασκευή & Σάββατο: 18:00-23:00
Κυριακή:                       11:00-22:30Επικοινωνία: 
210 3302523
Τόπος: Ζάππειο
 
 
πηγή: 
http://www.cityofathens.gr/el/node/9694

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις