Μανιτάρια portobello a la creme στο φούρνο

Ψευτοσουφλέ!
Μανιτάρια portobello με μπέικον, κρεμμυδάκι, πιπερίτσα, κρέμα γάλακτος και τυριά στο φούρνο.





Υλικά (για 2-4 μερίδες) :

1 πακέτο μανιτάρια Portobello
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
4 φέτες μπέικον κομμένες κυβάκια
1 κούπα κρέμα γάλακτος
1/2 - 1 πιπεριά κίτρινη κομμένη κυβάκια

αλάτι
πιπέρι
1 κούπα edam τριμμένο
λίγο ελαιόλαδο


Εκτέλεση:




Πλένουμε και καθαρίζουμε με ένα βουρτσάκι κουζίνας τα μανιτάρια και τα κόβουμε σε κύβους.
Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και προσθέτουμε τα μανιτάρια.
Τα σοτάρουμε μέχρι να βγάλουν τα υγρά τους.
Προσθέτουμε το μπέικον, την πιπεριά  και το κρεμμύδι ,αλάτι και πιπέρι και σοτάρουμε μέχρι να πιει όλα τα υγρά από τα μανιτάρια.
Όταν πιει όλα τα υγρά τα μεταφέρουμε σε ένα μικρό πυρέξ.
Περιχύνουμε με την κρέμα γάλακτος και από πάνω το τυρί.
Ψήνουμε στους 200 για 20' περίπου μέχρι να κάνει κρούστα το τυρί και να μην έχει ζουμιά.


Καλή όρεξη!!!

Σχόλια

  1. Τα μανιτάρια είναι μια τρέλα....!Για βραδινό έχω κρέας με μανιτάρια :)Την επόμενη φορά θα τα φτιάξω σουφλέ

    Καλό σου απόγευμα
    χχχχ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μανιτάρια σουφλέ λοιπόν!!
    Τέλεια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μανιτάρια αγαπημένα σουφλέ! Καταπληκτική ιδέα! Τυπώνω τη συνταγή τώρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τι νόστιμη ιδέα! τα μανιταράκια εξαιρετικά όπως και να ναι, αυτή η συνταγή σου μπορεί να σταθεί άνετα σε μπουφέ ή τραπέζι!
    καλή βδομάδα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καταπληκτική συνταγή, εκείνο το καμμάτι στη φωτό με ξελιγώνει!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αγαπημένο σουφλέ μανιταριών.
    Καλή εβδομάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΦΟΒΕΡΗ Συνταγή!!!!!
    Δεν είχα πιπεριά κι έριξα μαϊντανό και πάλι ήταν φοβερή αυτή η συνταγή (που να έβαζα και την πιπεριά που έγραφε)!
    Αυτή τη στιγμή το τσακίζω το φαγητό, είναι τρέλλα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @Ανώνυμος...χαίρομαι πολύ που σου άρεσε και την απόλαυσες :)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Τέλεια!!!!! τα έκανα για να συνοδεύσω καλαμάρια .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις