Fusilli tricolore με σάλτσα ντομάτας & πεκορίνο

~.~ Fusilli tricolore με σάλτσα ντομάτας & πεκορίνο ~.~








Υλικά: για 2 άτομα

  • 1/2 (250γρ.) πακέτο fusilli tricolore (ζυμαρικά σίτου - βασιλικού- παντζάρια)
  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • 1 κύβο για ζυμαρικά
  • νερό
για την σάλτσα :

  • 400γρ. ντοματάκια (1 κονκασέ περασμένο στο μπλεντερ)
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1/2 κούπα τριμμένο τυρί pecorino
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 2 κ.γ. βασιλικό
  • λίγο τσίλι (σκόνη)
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 κοφτή κ.γ ζάχαρη
  • ελαιόλαδο
  • νεράκι


~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~



Εκτέλεση:
  1. Βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου, σε νερό που έχουμε ρίξει τον κύβο.
  2. Στραγγίζουμε τα μακαρόνια και τα καίμε με το βούτυρο.
Για την σάλτσα:
  1. Σε ένα κατσαρολάκι τσιγαρίζουμε ελαφρά το κρεμμύδι και το σκόρδο σε λίγο ελαιόλαδο.
  2. Προσθέτουμε τα ντοματάκια (τα οποία έχουμε περάσει από το multi να γίνουν βελουτε), τον βασιλικό, αλάτι και πιπέρι, το τσίλι και την ζάχαρη, λίγο νεράκι και αφήνουμε να βράσει για λίγο.
  3. Προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο εαν χρειάζεται και λίγο πριν γίνει η σάλτσα μας ρίχνουμε και το pecorino.
  4. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να βράσει μέχρι να δέσει η σάλτσα μας.


Συνδυάζουμε με ελαφριά Caesar σαλάτα και ένα ποτήρι κρασί και έτοιμο το ιταλικό μας γεύμα!!


*Αν θέουμε ρίνουμε έξτρα pecorino από πάνω


Καλή όρεξη!!!

Σχόλια

  1. Θα το ρίξω το extra pecorino από πάνω και θα τα τσακίσω τα ζυμαρικά καθότι fun!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ναι ναι ναιιιιιι... ζυμαρικά, παντού και πάντα ζυμαρικά! και έξτρα τυράκι και παγωμένο κρασάκι... με βρίσκεις απόλυτα σύμφωνη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. xaxa :))
    @Λϊλα & @Betty αφού είστε μακαρονούδες τί να κάνουμε!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις