Μανιταρόπιτα μούρλια!!!
"Μανιταρόπιτα"
Υλικά:
Εκτέλεση:
Καλή όρεξη!!!
Υλικά:
- 1-2 κονσέρβες μανιτάρια τεμαχισμένα (περίπου 500γρ.)
- 1 πακέτο φύλλο κρούστας
- 1 μεγάλη κρέμα γάλακτος (500γρ.)
- 5-10 φέτες γαλοπούλα καπνιστή κομμένη σε κυβάκια
- 150 - 200 γρ. μπέικον κομμένο σε κυβάκια
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομένο
- αλάτι
- πιπέρι
- ελαιόλαδο (για το τσιγάρισμα)
- 1 αυγό
Εκτέλεση:
- Στραγγίζουμε τα μανιτάρια από το νερό της κονσέρβας και τα πλένουμε σε ένα τρυπητό.Αφήνουμε να στραγγίσουν.
- Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε λίγο λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι και τα μανιτάρια μέχρι να πιούν τα υγρά τους.
- Προσθέτουμε στο τηγάνι το μπέικον, ανακατεύουμε να τσιγαριστεί και αυτό.
- και ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι.
- Κατεβάζουμε από την φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.
- Όταν κρυώσει προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε.
- Βουτυρώνουμε το ταψί μας και στρώνουμε κάτω 3-4 φύλλα τα οποία βουτυρώνουμε ανάμεσα.
- Ρίχνουμε το μείγμα μας στο ταψί και σκεπάζουμε με 3-4 φύλλα τα οποία βουτυρώνουμε ανάμεσα.
- Κλείνουμε την πίτα μας στα πλάγια, χτυπάμε το αυγό και αλείφουμε για να πάρει χρώμα.Χαράζουμε ελαφρά.
- Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για περίπου 30' - 40' μέχρι να ροδίσει και να ψηθεί ωραία η πιτούλα μας.
Καλή όρεξη!!!
Μούρλια η πιτούλα σου, στα μανιταράκια δεν λέμε ποτέ όχι. Μια και δεν μου πολυαρέσει το φύλλο κρούστας, συνήθως τη φτιάχνω με σφολιάτα κουρού.
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ αλήθεια είναι οτι κι εμένα μου αρέσει περισσότερο με σφολιάτα...γιατί το κρούστας μαδάει λίγο...
ΑπάντησηΔιαγραφήΣημείωση:
---------
Ξέχασα να γράψω για την γαλοπούλα, την προσθέτουμε και αυτή στο μείγμα πριν την κρέμα γάλακτος.
--------
εγώ προτιμω το φύλλο κρούστας, λακταριστή η πιτούλα και άκρως παχυντική!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήορεξάτη επέστρεψες
Καλα ακομη δεν επέστρεψες και έπεσες στις κατσαρόλες και τα ταψιά; (σε καταλαβαίνω απόλυτα!!)
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ πιτούλα σου πεντανόστιμη, έτσι την φτιάχνω και εγω αλλά πιο πολλές φορες με σφολιάτα. Προσθέτω και λίγα τυριά τριμμένα...... Κόλαση..... :))
Την είχα φτιάξει πρίν τις διακοπές απλά τώρα βρήκα χρόνο να την ανεβάσω ;))Ήταν παραγγελιά!! χαχα
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ μου αρέσουν οι μανιταρόπιτες! Και εγώ με σφολιάτα τη φτιάχνω. Με το ζαμπόν και το μπέικον θα πρέπει να είναι πολύ νόστιμη!
ΑπάντησηΔιαγραφή@bigmama...ε ναι κάνουν την διαφορά η αλήθεια είναι το ζαμπόν και το μπέικον...με μέτρο πάντα ;)) για να μείνει η γεύση από το μανιτάρι!
ΑπάντησηΔιαγραφή