Δευτέρα, 10 Αυγούστου 2009

Φακελάκια φέτας με γλυκόξινη σάλτσα μελιού!

Μας τα έφτιαξε η φίλη μου η Έλενα στο τραπέζι που μας έκανε προχτές. Ήταν πάρα πάρα πολύ ωραία. Δεν είχαμε σουσάμι όμως αλλά και πάλι ήταν τέλεια. Η συνταγή είναι του Ηλία Μαμαλάκη (http://www.eliasmamalakis.gr/recipe.asp?syntagi_cat_id=1&syntagi_id=461).

Απολαύστε!!!





Υλικά: για 6 άτομα
  • 6 κομμάτια φέτα διαστάσεων 5 χ 5 και πάχους 1 εκατ.
  • 3 φύλλα κρούστας κομμένα στη μέση κατά πλάτος
  • 3 κουτ σούπας σουσάμι καβουρδισμένο
  • Για τη σος
  • 4 κουτ σούπας μέλι
  • 2 κουτ σούπας ξύδι (η φίλη μου έβαλε μπαλσάμικο)



Εκτέλεση:
  1. Σε κάθε μισό κομμάτι φύλλου κρούστας ακουμπάτε στην άκρη ένα κομμάτι φέτα. Το τυλίγετε αναδιπλώνοντας τα πλαϊνά του φύλλου με τέτοιο τρόπου ούτως ώστε να σχηματιστεί φάκελος.
  2. Ζεσταίνετε το λάδι και τηγανίζετε τους 6 φακέλους. Τους ακουμπάτε πάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας για να σουρώσουν τα πολλά λάδια.
  3. Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνετε το μέλι με το ξύδι ανακατεύοντας μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα.
  4. Περιχύνετε τους φακέλους με τη σάλτσα μελιού και πασπαλίζετε με το καβουρδισμένο σουσάμι.


Καλή όρεξη!!!

3 σχόλια:

  1. μμμ... εύκολο και ξεμυαλιστικό! για επιδόρπιο θα το έφτιαχνα λόγω μελιού, όπως και να το χαρακτηρίσεις όμως, θα δοκιμαστεί σύντομα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. μούρλια είναι, οι συνήθειες των παππούδων επί των επάλξεων και πάλι, όλοι οι παππούδες έτρωγαν φέτα με μέλι, όταν είμασταν μικρά μας φαινόταν περίεργο έως αηδιαστικό, μεγαλώνοντας ανακαλύψαμε τι χάναμε τόσα χρόνια!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @Betty όπως και να το φας είναι λουκούμι! :))

    @Γαστεροπληξ έχεις απόλυτο δίκο περί παππούδων...ξέρεις πόσα δεν έτρωγα και τώρα κάνω σαν τρελή?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρουσιάστηκε σφάλμα σε αυτό το gadget

Το παρόν χορηγείται μονο με αδεια

Δοκιμάσαμε

Related Posts with Thumbnails