Like "Soft kings"
Update για το ~.~ Μπισκότα με κομμάτια σοκολάτας - Chocolate Chip Cookies ~.~
Μετά από αρκετό ψάξιμο πάνω σε συνταγές για μπισκότα που μοιάζουν στα γνωστά "Soft Kings" αυτή που μου έκανε "κλικ" την βρήκα εδώ --> http://www.sintagespareas.gr/sintages/filia-sokolatas.html
και αφού διάβασα και όλα τα σχόλια είπα να την φτιάξω....έκανα βέβαια και κάτι μικρές αλλαγές.
Πραγματικά βγήκαν υπέροχα.Τα κέρασα κιόλας και όλοι τα βρήκαν τέλεια.Ήθελαν κι άλλα.
Μου βγήκαν βέβαια πιο μικρά και πιο φουσκωτά από τα "Soft Kings" αλλά την δεύτερη φορά που θα τα φτιάξω θα βάλω λιγότερο μπέικιν για να μην φουσκώσουν τόσο πολύ.
Εν τέλει μπορώ να πώ οτι ήταν μια μίξη από "Soft Kings" και "Cookie bites" σε εικόνα και γεύση.
Απολαύστε!!!
update: το αποτέλεσμα της δεύτερης φουρνιάς ήταν πιο ωραίο
Υλικά:
Εκτέλεση:
Μπορούμε να προσθέσουμε ξηρούς καρπούς ή και κομμάτια σοκολάτας.Εγώ έβαλα λευκή και γάλακτος!
Καλή όρεξη!!!
Μετά από αρκετό ψάξιμο πάνω σε συνταγές για μπισκότα που μοιάζουν στα γνωστά "Soft Kings" αυτή που μου έκανε "κλικ" την βρήκα εδώ --> http://www.sintagespareas.gr/sintages/filia-sokolatas.html
και αφού διάβασα και όλα τα σχόλια είπα να την φτιάξω....έκανα βέβαια και κάτι μικρές αλλαγές.
Πραγματικά βγήκαν υπέροχα.Τα κέρασα κιόλας και όλοι τα βρήκαν τέλεια.Ήθελαν κι άλλα.
Μου βγήκαν βέβαια πιο μικρά και πιο φουσκωτά από τα "Soft Kings" αλλά την δεύτερη φορά που θα τα φτιάξω θα βάλω λιγότερο μπέικιν για να μην φουσκώσουν τόσο πολύ.
Εν τέλει μπορώ να πώ οτι ήταν μια μίξη από "Soft Kings" και "Cookie bites" σε εικόνα και γεύση.
Απολαύστε!!!
update: το αποτέλεσμα της δεύτερης φουρνιάς ήταν πιο ωραίο
Υλικά:
- 65γρ. βούτυρο
- 225γρ.κουβερτούρα
- 100γρ. ζάχαρη
- 2 αυγά
- 1 βανίλια
- 1/2 κ.γ. αλάτι
- 1 1/2 κούπα (225γρ) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1-2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 100 γρ.ζάχαρη άχνη - εγώ χρησιμοποίησα κακάο
Εκτέλεση:
- Λιώνουμε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα και το βούτυρο.
- Σε ένα μπολ χτυπάμε την ζάχαρη, τα αυγά,το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και την βανίλια.
- Ενώνουμε τα δύο μείγματα και προσθέτουμε ανακατεύοντας μαλακά το αλεύρι.
- Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για περίπου 1/2 με μία ώρα.
- Πλάθουμε μικρά μπαλάκια τα περνάμε από το κακάο ή την ζάχαρη άχνη και τα βάζουμε στο ταψί.
- Ψήνουμε στους 170 στην αντίσταση πάνω- κάτω για περίπου 8'- 10' σε προθερμασμένο φούρνο.
Μπορούμε να προσθέσουμε ξηρούς καρπούς ή και κομμάτια σοκολάτας.Εγώ έβαλα λευκή και γάλακτος!
Καλή όρεξη!!!
pandora καλησπέρα.τα έφτιαξα τα μπισκότα και πρέπει να σου πω ότι βγήκαν υπέροχα!πραγματικά μοσχοβολάνε σοκολάτα και είναι πολύ νόστιμα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦωτεινή μου τα συγκεκριμενα μπισκότα κάνουν θραυση...πολλοί μου ζητάνε τη διευθυνση του blog για τα συγκεκριμένα μπισκότα....Πολύ χάρηκα που άρεσαν και σε εσένα...φιλιά πολλάαα
ΑπάντησηΔιαγραφήta mpiskotakia ta ekana htes kai einai teleia pandora!!!! osoi efagan xetrelathikan kai to thema einai oti einai idia me ta gnosta soft kings!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήP.S. ego anti gia kakao kai ahni evala se merika indokarido!!! exisoy oraia!!! filia!!! kai pali mpravo!
@Aνώνυμος....πολύ χάρηκα που σου πέτυχαν και σου άρεσαν πολύ....η ιδέα σου με το ινδοκάρυδο πολύ καλή!! Να είσαι καλά!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήta eftiaksa alla h zymh moy bghke malakh polu!prosthesa ligo akoma aleuri.ekana kala?
ΑπάντησηΔιαγραφή@Ανώνυμος.... τα υλικά είναι μετρημένα...η ζύμη δεν βγαίνει πολύ σφιχτή....οταν την έβγαλες από το ψυγείο ήταν ακόμη πολύ μαλακή?? δεν ξέρω αν πειραζει που έβαλες παραπάνω αλεύρι,ίσως σου βγουν πιο σφιχτά και όχι πολύ μαλακά όπως του εμπορίου...ψηστα και πες μου τελικά πως βγήκαν...να είσαι καλά.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλησπερα!! έχω τη ζύνη στο ψυγείο αυτή τη στιγμή!! Αλλά δεν είναι σφιχτή, μήπως σε 1 ώρα θα είναι οκ? θα μπορώ να πλάσω τα μπισκότα?
ΑπάντησηΔιαγραφή@Ανώνυμος ... άργησα να δω το σχόλιό σου (δούλευα) ελπίζω να σου βγήκαν τελικά ωραία.... εγώ στο ψυγείο την ζύμη την αφήνω περίπου μισή ώρα με σαράντα λεπτά και εναι σφιχτή όταν την βγάλω.
ΑπάντησηΔιαγραφήΦαίνονται τέλεια!! Θα αποπειραθώ να τα κάνω! Τη δεύτερη φορά που τα έκανες πόσο baking έβαλες?
ΑπάντησηΔιαγραφή@Ανώνυμος...Θα ξετρελαθείς... Από υλικά δεν άλλαξα κάτι στη δεύτερη φορά...απλά πίεσα τα μπαλάκια περισσότερο με το χέρι και είχα βάλει και περισσότερα κομματάκια σοκολάτας ...δοκίμασέ το με αυτό το τρόπο και θα σου βγουν σαν την φωτό...φιλιά!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήκαλημερα !τα εφτιαξα εχτες το βραδυ, εβαλα ακριβως τις δοσολογιες που γραφεις αλλα τα αφησα περιπου δυο ωρες στο ψυγειο επειδη η ζυμη δεν ηταν τοσο σκληρη για να την πλασω...και φυσικα βγηκαν πραγματικα φανταστικα - τελεια-τοσο μαλακα..παρα πολυ καλη συνταγη,μπραβο!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλησπέρα παιδιά! Τα δοκιμάσαμε τα μπισκοτάκια αυτά μαζί με το έτερον ήμισυ! Ωστόσο έχουμε ένα προβληματάκι! Εκτελέσαμε την συνταγή κατά γράμμα...
ΑπάντησηΔιαγραφήΣτην αρχή και μέσα στον φούρνο τα μπισκότα φούσκωσαν καταπληκτικά! Στα 8 λεπτά όμως "έσκασαν" και άρχισαν να ξεφουσκώνουν δραματικά... Όταν τα βγάλαμε στο δεκάλεπτο είχαν γίνει σαν πέτσα!!!
Δοκιμάσαμε εκ νέου την συνταγή αλλά αυτή την φορά τα βγάλαμε στα 8 λεπτά... Και πάλι τα μπισκότα μας, ενώ φαινόταν φουσκωτά με την έξοδο από τον φούρνο ξεφούσκωσαν και έγιναν πολύ λεπτά...
Σας παρακαλώ ρε παιδιά τι κάνουμε λάθος??? Υπάρχει κάποιο μυστικό για να παραμείνουν αφράτα και φουσκωτά που δεν εκτελούμε??
Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
Καλησπέρα, πολύ στεναχωρήθηκα που δεν σου πέτυχαν και μάλιστα 2 φορές...κρίμα βασικά για τα τόσα υλικά που χάλασες και για τον κόπο σου...την πρωτη φορά την πάτησα κι εγώ....Λοιπόν 2 πράγματα φαντάζομαι...ότι ίσως χρειάζεσαι λίγο παραπάνω μπέικιν πάουντερ ή όταν πλάσεις τα μπαλάκια και τα βάλεις στο ταψί μην τα πιέσεις παρα πολύ αλλα ελαφρά με το χέρι σου...μην τα ψήσεις στον αέρα αλλα στις αντιστάσεις πάνω -κάτω και να μην ανοίγεις τον φούρνο όσο ψήνονται....ελπίζω να σε βοήθησα....και την επόμενη φορα να σου βγουν τελεια...πραγματικά αξίζουν πολύ σε γεύση!!!Καλο απόγευμα
ΔιαγραφήΣε ευχαριστώ πάρα πολύ για τις συμβουλές σου Pandora!
ΑπάντησηΔιαγραφήΘα τα δοκιμάσουμε εκ νέου και θα σου γράψω αποτελέσματα!
Σχετικά με τις πρώτες φουρνιές μας δεν πήγαν χαμένες μην στεναχωριέσαι! Συγκεκριμένα τα τίμησαν οι φίλοι μας δεόντως παρόλες τις αρχικές επιφυλάξεις μας για την εμφάνιση! Βγήκαν νόστιμότατα όπως μας έλεγαν, αλλά αρκετά λεπτά! Απλά θέλουμε να τα κάνουμε και πιο λαχταριστά στην εμφάνιση όπως καταλαβαίνεις, να φουσκώσουν δηλαδή λιγάκι ;-)
Καλή επιτυχία!!! Αν δεις την 3η φωτό βγαίνουν όντως έτσι....θα τους καταπλήξεις...ιχιχχιχιχι
Διαγραφήκαλημέρα! λατρεύω αυτά τα μπισκότα αλλά θέλω να ρωτήσω κάτι. αν δεν θέλουμε να κάνουμε τη ζύμη σοκολατένια εκτός από το να αφαιρέσουμε την κουβερτούρα πρέπει να προσθέσουμε κάτι άλλο μετά για να μην χαλάσουν οι αναλογίες;
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλησπέρα! Δεν τα έχω φτιάξει ποτέ χωρίς κουβερτούρα και δεν γνωριζω να σου πω τι να προσθεσεις :( Αν στο μελλον πειραματιστω και βρω τιποτα θα κανω αναρτηση.Να είσαι καλά!
Διαγραφήθα ηθελα να κανω μια ερωτηση... επειδη αυριο θα κανω τη συνταγη αυτη, εκει που λες πως τα περνας απο το κακαο ή την αχνη τι εννοεις ακριβως? δεν το βαζεις μεσα στο μειγμα αλλα απο πανω?? :/
ΑπάντησηΔιαγραφήκ επισης τα κομματακια σοκολατας ή φουντουκια που θελουμε να βαλουμε απο πανω θα τα βαλουμε στη ζυμη ή τοπικα οταν θα ειναι στο ταψι??
Καλησπέρα!Πώς αλευρώνεις τα κεφτεδάκια πριν τα τηγανίσεις??έτσι περνάς απο το κακαο ή την άχνη τα μπαλακια ζυμης.Τα κομματακια σοκολάτας ή τους ξηρούς καρπούς θα τα βαλεις απο πανω, αφου πρωτα πιέσεις λιγο την ζύμη. Θα προσπαθησω να ξαναβάλω τα βηματα σε φωτογραφίες γιατί τα slidesπου είχα φτιαξει, έκλεισε το site και χαθηκαν. Να είσαι καλά, καλη επιτυχία!
ΑπάντησηΔιαγραφήειναι η τριτη φορα που τα φτιαχνω και γινετε χαμοοος!! :P
Διαγραφήσημερα τα εκανα κ με λευκη κουβερτουρα κ ειναι απιστευτα!! :D
σ ευχαριστω πολυυ για τη συνταγη σου!! :)
Συγχαρητήρια! Εξαιρετική συνταγή! Τα έφτιαξα σήμερα για πρώτη φορά και είναι τέλεια!
ΑπάντησηΔιαγραφήΧαίρομαι, σε ευχαριστώ πολύ, να είσαι καλα! :))
ΔιαγραφήΚαλήμερα πολύ ωραία η συνταγή σας αν και δεν την έκανα ακόμα, μπορείτε να μου πείτε περίπου πόσα μπισκότα βγαίνουν με αυτή τη δοσολογία?
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλησπέρα, βγάζει σίγουρα 20 μπισκότα, τώρα λίγο πάνω λίγο κάτω ανάλογα το μέγεθος που θα τα πλάσεις :)
Διαγραφήειναι τελειαααααααα!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣ'ευχαριστώ, ελπίζω να τα απόλαυσες!!!
ΔιαγραφήΠόση σοκολατα βάζεις ( λευκή Κ γαλακτος) στο τελος;
ΑπάντησηΔιαγραφήΕννοείς τα κομματάκια που βλέπεις στην φωτό? Αν ναι, έσπασα λίγη σοκολάτα λευκή και γάλακτος σε κομματάκια και πίεσα 2-3 σε κάθε μπισκότο που είχα πλάσει.
Διαγραφήαν εννοείς όμως μέσα στο μείγμα, έβαλα πάλι σπασμένη 1/2 λευκή 1/2 γαλακτος σε μικρά κομματάκια
ΔιαγραφήΕυχαριστω πολυ! Εννοουσα τα κομματάκια που βλεπω στη φωτο Κ μπαίνουν στο τελος :)
ΑπάντησηΔιαγραφήΕλπίζω να σου γίνουν τελεια και να τα απολαύσεις!!! Καλή επιτυχία!!!
Διαγραφήποσο ειναι 65 γραμμαρια βουτυρο?ευχαριστω!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλησπέρα, οι περισσότερες συσκευασίες βουτύρου έχουν χάρακα - δοσομετρητή γραμμαρίων και μπορείς να το μετρήσεις από εκεί, αλλιώς σε μια συσκευασία των 250γρ χώρισε με το ματι το βουτυρο σε 5 ίσα κομμάτια και χρησιμοποίησε λίγο λιγότερο από 1,5 κομμάτι...Ελπίζω να σε βοήθησα!
ΔιαγραφήΒγήκανε ακριβώς ίδια με της φωτογραφίας! Έχουνε πολύ ωραία γεύση! Η δοσολογία των υλικών φτάνει για ένα ταψί της κουζίνας, εμένα μου βγήκανε 16 αλλά τα έκανα λιγο μεγάλα ακριβώς όπως είναι τα soft king.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤέλεια, πολύ χαίρομαι που σου αρέσανε !!! Καλοφάγοτα!!! :)
ΔιαγραφήΓεια σου πανδωρα ειμαι αυτη που ρωτησα για το βουτυρο κ οντως εγραφε πανω στη συσκευασια.τα εκανα τα μπισκοτα.ηταν πολυ ευκολη η συνταγη μεχρι κ που εβγαλα το μιγμα απ το ψυγειο ηταν ολα καλα πλαθοντουσαν πολυ ευκολα χωρις να κολλανε δλδ ηταν αρκετα σφιχτη η ζυμη.Τα εκανα κανονικα οπως το μεγεθος του μπισκοτα τα κυλησα στο κακαο κ τα εβαλα στο φουρνο.μεχρι εκει ολα καλα.Μολις περασαν γυρω στα 6 λεπτα κοιταω το φουρνο κ τι να δω..απλωσαν κ εγιναν ενα με το ταψι ενω δν τα εκανα πολυ μεγαλα κ δν ειχαν φουσκωσει.τι εκανα λαθος?μηπως επρεπε να τα κανω σε μεγεθος φουντουκιου?χαχαχαχαα αλλα τοτε θα βγαιναν 50 κομματια.ευχαριστω!
ΑπάντησηΔιαγραφήΓεια σου, χαχαχα σιγουρα όχι μην τα κανεις σε μέγεθος φουντουκιού! το μέγεθος να είναι περίπου σαν μικρο κεφτεδάκι και αφού το περάσεις από το κακάο το βάζεις στο ταψί και το πιέζεις ελαφρά,μην τα ψήσεις στον αέρα αλλα στις αντιστάσεις πάνω -κάτω και να μην ανοίγεις τον φούρνο όσο ψήνονται, μπορείς να προσθέσεις λίγο παραπάνω μπέικιν. κάτι άλλο δεν μπορώ να σκεφτώ, ελπίζω να βοηθησα :)
ΔιαγραφήΑυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
ΑπάντησηΔιαγραφήΟκ..αν κ τα εψησα στις αντιστασεις κ δν ανοιξα καθολου το φουρνο..τι να πω..κ εβαλα κ 2 κουτ.γλυκου μπεικιν..παντως μια κοπελα εκανε αυτην τη συνταγη κ αντι για αλευρι για ολες τις χρησεις εβαλε φαριν απ κ μπεικιν κ εγιναν ωραια τα ειδα στη φωτο..αν τα κανω κ εγω ετσι λες να γινουν καλα η καλυτερα να βαλω κανονικο αλευρι??ευχαριστω!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλησπέρα, δεν ξέρω ποια συνταγή έκανε η κοπέλα που λες ούτε έχω δει φωτό, αν θες γράψε μου link. Εγώ τα φτιάχνω όπως αναφέρω στην συνταγή, αν βάλεις φαρίνα δεν χρειάζεται και έξτρα μπέικιν, αλλα δεν τα έχω κάνει έτσι οποτε δεν μπορώ να σου πω σίγουρα....
ΔιαγραφήΓια να μην σου απλώνουν άφησε περισσότερη ώρα την ζύμη στο ψυγείο.
Διαγραφήhttps://www.facebook.com/photo.php?fbid=10202272903343491&set=gm.539517376151903&type=1
ΑπάντησηΔιαγραφήδ ξερω αν φαινεται..παντως ειναι η δικια σου γτ απο κει ειδα το λινκ!
ΑπάντησηΔιαγραφήa ok...Λοιπον για να μην σου απλώνουν άφησε στο ψυγείο περισσότερη ώρα την ζύμη, σφίγγει και όταν τα βάλεις φούρνο στα 9' που θέλουν ψήσιμο δεν προλαβαίνουν να απλώσουν . Καλή επιτυχία!
ΔιαγραφήΑνώνυμος25 Ιανουαρίου 2015 - 1:36 μ.μ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠόση σοκολατα βάζεις ( λευκή Κ γαλακτος) στο τελος;
Απάντηση
Απαντήσεις
Pandora Pa26 Ιανουαρίου 2015 - 1:17 π.μ.
Εννοείς τα κομματάκια που βλέπεις στην φωτό? Αν ναι, έσπασα λίγη σοκολάτα λευκή και γάλακτος σε κομματάκια και πίεσα 2-3 σε κάθε μπισκότο που είχα πλάσει.
Pandora Pa26 Ιανουαρίου 2015 - 1:19 π.μ.
αν εννοείς όμως μέσα στο μείγμα, έβαλα πάλι σπασμένη 1/2 λευκή 1/2 γαλακτος σε μικρά κομματάκια
Καλησπέρα, τι εννοείς στο τέλος? από πάνω ή μεσα στο μείγμα?Ισχύει πάντως ότι αναφερβ στις παραπάνω απαντήσεις. :)
ΔιαγραφήΚαλησπέρα Pandora ..Στην συνταγή που αναφέρεις τα γρ κουβερτούρα εσύ βάζεις μισή κουβερτούρα γάλακτος κ μισή λευκή;οχι την κλασική κουβερτούρα;
ΑπάντησηΔιαγραφήσυγνώμη στα 225 γρ κουβερτούρα ήθελα να πω που αναφέρεις για το μείγμα πάντα
ΑπάντησηΔιαγραφήΤα 225γρ που γραφω αναφέρονται στην κουβερτούρα (κανονική) λευκή και γάλακτος (όχι κουβερτούρες) μπορείς να βάλεις έξτρα από πάνω ή μεσα στη γέμιση....Αν τα φτιάχνεις πρωτη φορα φτιάξε το μείγμα όπως είναι στην συνταγή και τα κομματάκια λευκης και γαλακτος σοκολάτας βαλτα από πάνω :) Ότι χρειαστείς ρωτα με!
ΔιαγραφήΣ ευχαριστώ πάρα πολύ για την άμεση απάντηση σου.. Θα τα φτιάξω σήμερα κιόλας!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα είσαι καλά!! Περιμένω εντυπώσεις και σχόλια :)
ΔιαγραφήΚαλημέρα! Ο φούρνος πρέπει να είναι προθερμασμενος?
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλησπέρα, ναι θα πρέπει να είναι προθερμασμένος, θα το σημειώσω και στην συνταγή γιατί το έχω παραλείψει, ευχαριστώ, και καλη επιτυχία!
ΔιαγραφήΕυχαριστώ πολύ για τα καλα σου λόγια. Χαίρομαι πολύ που σου άρεσαν :)
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα ρωτήσω κάτι εμενα ο φούρνος μου ψήνει σωστά μόνο στον αέρα κάτι δεν πάει καλά αν τα κάνω στον αέρα θα ξεφουσκωσουν??
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλησπέρα!!Δεν γνωρίζω, να μην σου πω ψέματα, γιατί πάντα τα ψήνω πάνω-κάτω. Νομίζω ότι μονο μια δοκιμη θα μας πείσει :)
ΔιαγραφήΚαλησπερα μπορω να αντικαταστησω την κουβερτουρα με κατι αλλο; πχ μερεντα η κακαο...
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλησπέρα, δεν τα έχω φτιάξει ποτε αλλιώς οπότε δεν μπορώ να σου πω. Αν πειραματιζόμουν ανάμεσα στα 2 υλικά που γράφεις θα επέλεγα την μερέντα όχι το κακάο, αλλα και πάλι δεν ξέρω αν θα έβγαινε αυτό το όμορφο αποτέλεσμα. Αν τα φτιάξεις, πες μου εντυπώσεις. Καλή επιτυχία!!
ΔιαγραφήΑυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
ΑπάντησηΔιαγραφήθέλουν ελαφρώς πάτημα.
Διαγραφή