Πιροσκί
Εν όψη εκδρομούλας είπα να φτιάξω πιροσκί , που τόσο τα έχω επιθυμήσει. Κάποια τα γέμισα με λουκάνικο, άλλα με τυριά, αλλά με τυρί+λουκάνικο, σε άλλα έβαλα και κέτσαπ κ.α.
Υλικά για την ζύμη:
Η γέμιση για πιροσκί μπορεί να είναι και: πουρές πατάτας με κρεμμυδάκι και άνηθο,κοτόπουλο, κιμάς κ.α.
Εκτέλεση:
Καλή όρεξη!!!
Υλικά για την ζύμη:
- 1 φακελάκι μαγια
- 1/2 ποτήρι νερό
- 1/2 ποτήρι γάλα
- 600-700 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1,5-2 κ.σ. ζάχαρη
- λίγο αλάτι (περίπου ένα κ.γ.)
- 2 κ.σ. βούτυρο
- 1 αυγό
- βραστά λουκανικάκια
- λουκανικάκια τυλιχτά σε τυρί του τοστ
- διάφορα τυριά που είχα (γραβιέρα-φέτα-μιλνερ τριμμένα ανακατεμμένα με ένα αυγό και λίγο πιπέρι)
- λουκανικάκια με κέτσαπ και μουστάρδα
Η γέμιση για πιροσκί μπορεί να είναι και: πουρές πατάτας με κρεμμυδάκι και άνηθο,κοτόπουλο, κιμάς κ.α.
Εκτέλεση:
Ζύμη
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε την μαγιά , το νερό, την ζάχαρη και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε το γάλα, το αλάτι,το αυγό και το βούτυρο και ανακατεύουμε καλά.
- Συνεχίζουμε προσθέτοντας σιγά σιγά το αλεύρι και ζυμώνοντας το μείγμα μας.
- Ζυμώνουμε καλά και αφήνουμε την ζύμη σκεπασμένη με μια πετσέτα περίπου για μια ώρα να φουσκώσει.
- Ξεσκεπάζουμε και ξαναζυμώνουμε λίγο,φτιάχνουμε μικρές μπαλίτσες και τις ανοίγουμε.
- Προσθέτουμε την γέμιση της αρεσκείας μας και τηγανίζουμε σε μπόλικο καυτό λάδι μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
- Με τρυπητή κουτάλα τα αφήνουμε σε πιατέλα με απορροφητικό χαρτί να βγάλουν το λάδι τους.Έτοιμα!!!
Καλή όρεξη!!!
στείλε και προς τα εδώ μερικά τους έχω μια αδυναμία, έχω και παγωμένη μπυρίτσα!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήκαλά να περάσεις στην εκδρομή
@Γαστεροπληξ ...πάρε πάρε τώρα που είναι ζεστά...πω πω και βγήκαν τέλεια...μμμ..Ελπίζω να μείνει και κανένα για αυριο και να μην τα φαω ολα χιχιχι.
ΑπάντησηΔιαγραφήmarian,ase k gia emas!!!!9a peiname prwi-prwi...exoume na taisoume k to fantaro!
ΑπάντησηΔιαγραφήNell στον φαντάρο θα πάω κεφτεδάκια....χαχα (πλάκα κάνω,δεν τηγάνισα)
ΑπάντησηΔιαγραφήΤα πιροσκί θα τα φάμε οι υπόλοιποι το πρωί στο αμάξι...εσένα σου έκανα με τυράκι που δεν τρως το λουκάνικο :)))
Επ! που πάτε καλέ με τα πιροσκί και τις μπύρες????????Περιμένετε να πάρω καπέλο, μαγιό και πετσέτα κι έρχομαιιιιιιιιιι!!
ΑπάντησηΔιαγραφή@Λιλα...τρέχα γιατί δεν σε βλέπω να προλαβαίνεις...χαχαχα
ΑπάντησηΔιαγραφήΠω,πω τα αγαπημένα μου! Έμεινε κανένα για τους καθυστερημένους; Καλά να περάσεις!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑ πα παααα...τι μου κάνεις πάνω που είπα να μαζευτώ λίγο...τι φοβερά μεζεδάκια...εγώ έχω αδυναμία σε αυτά με την πατάτα - όχι δηλαδή πως θα κάνω νάζια και στα άλλα!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλέ που πήγανε τα πυροσκί πιστεύω να μου αφήσανε κανένα...
ΑπάντησηΔιαγραφήΜην τα είδατε φίλοι μου τα πιροσκί...Γίνανε άφαντα...δυστυχώς δεν έχει μείνει ούτε ένα :(
ΑπάντησηΔιαγραφήΘα ξαναφτιάξω να περάσετε να κεραστείτε και οι υπόλοιποι...Άντε και καλή μας χώνεψη! :)))
Καλησπέρα...από τα Γρεβενά την πόλη των ΜΑΝΙΤΑΡΙΩΝ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ καλή ησυνταγή για τα πιροσκί,αλλά και η μανιταρόπιτα δεν παίζεται!
@DHMHTRA...σε ευχαριστώ πολύ,όντως τα πιροσκί είχαν γίνει πολύ καλά και ήταν αφράτα και μαλακά και την επόμενη μέρα και οι φίλοι μου τα ευχαριστήθηκαν πολύ.Όσο για την μανιταρόπιτα μου την ζητάνε αρκετά συχνά...και εσύ με την εμπειρία που έχεις στα μανιτάρια θα φτιάχνεις τέλειες πίτες.Σε έχω (το blog σου)ήδη στα υπόψιν για μανιτάρια εδώ και καιρό :))
ΑπάντησηΔιαγραφή