Λεμονομουσταρδομελωμένες μπουκιές κοτόπουλου με πατάτες



Λεμονο-μουσταρδο-μελωμένες μπουκιές κοτόπουλου με πατάτες, εύκολο και νόστιμο φαγητό που ξεφεύγει από το κλασικό κοτόπουλο με πατάτες στο φούρνο.Το αποτέλεσμα είναι χρυσαφένιο και μελωμένο...λουκούμι.








Υλικά:
  • 3 στήθη κομμένα σε μπουκιές
  • 4-5 πατάτες κομμένες κυδωνάτες
  • 4 κ.σ. μουστάρδα
  • χυμό από 2-3 λεμόνια (ανάλογα πόσο μας αρέσουν τα ξινά)
  • 3 κ.σ. μέλι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • λίγο κάρυ
  • λίγη πάπρικα γλυκιά
  • ελαιόλαδο


Εκτέλεση:
  1. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά το χυμό λεμονιού, το σκόρδο λιωμένο στην πρέσα,το ελαιόλαδο, την μουστάρδα, το αλάτι, το πιπέρι, το κάρυ, την πάπρικα και το μέλι.
  2. Πλένουμε καλά το κοτόπουλο, το κόβουμε μπουκιές και το προσθέτουμε στο μείγμα μας.
  3. Το αφήνουμε λίγο και παράλληλα εμείς καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατατούλες μας.
  4. Σε ένα ταψί απλώνουμε τις πατάτες και από πάνω ρίχνουμε το κοτόπουλο και την σάλτσα.
  5. Ανακατεύουμε καλά και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 45'-50' μέχρι ναψηθεί καλά και να ροδοκοκκινίσουν οι πατάτες.

Καλή όρεξη!!!

Σχόλια

  1. Σ'ευχαριστώ πολύ...και η γεύση επίσης ήταν μμμμμμμμμ!♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τη σκελίδα σκόρδου τι την κάνουμε?!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα! Το σκόρδο το λιώνεις με πρέσα και το προσθέτεις στην μαριναδα στο βήμα ένα δλδ. Το πρόσθεσα κιόλας και στο κείμενο. Ευχαριστώ πολύ για την παρατήρηση, να είσαι καλα! Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!!!!

      Διαγραφή
  3. πολύ καλό ευχαριστώ για την συνταγή !!!!!!!@

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις