Πατατονοσαλάτα

Μια φορά κι ένα καιρό κάπου κοντά στα Κάτω Πατήσια αρχές Αυγούστου, μια παρέα από πατάτες αποφάσισε να απολαύσει ένα καυτό μπάνιο σε ρηχή κατσαρόλα.

Γδύθηκαν καλά καλά από την καφετιά τους φλούδα και βούτηξαν ολόκληρες στο νεράκι αφού έριξαν πρώτα ένα κύβο λαχανικών για να το απολαύσουν καλύτερα.

Τα λεπτά περνούσαν και οι πατάτες ίδρωναν και ξεφυσούσαν και μόλις μαλάκωσαν αρκετά βγήκαν από την κατσαρόλα και άπλωσαν τα κιτρινωπά κορμιά τους σε μια καθαρή πιατέλα να κρυώσουν. Μια σκιά απλώθηκε από πάνω τους, το ντουλάπι άνοιγε και από μέσα ξεπρόβαλε δειλά δειλά μία κονσέρβα τόνου. Ο τόνος δεν άντεχε άλλο ήθελε να βρεθεί γρήγορα κοντά στις αγαπημένες του πατάτες. Με δυσκολία κατάφερε και πέταξε τα σιδερένια δεσμά της κονσέρβας, πιέστηκε τόσο που στράγγισε από τα λάδια που τον κράταγαν τόσο καιρό μαλακό και γευστικό.

Δεν βιάστηκε όμως , περίμενε, ήξερε ότι από στιγμή σε στιγμή την εμφάνισή τους θα έκαναν το κρεμμύδι και το καλαμπόκι. Και όντως , νάτοι φαίνονται και είναι πολλοί. Το κρεμμύδι κόπηκε κυβάκια για να κάνει μπούγιο και θεαματική εμφάνιση ενώ το καλαμπόκι πλύθηκε καλά από το υγρό της κονσέρβας του για να μην μυρίζει.

Βρήκαν λοιπόν τον τόνο ανακατεύτηκαν καλά καλά μεταξύ τους κι εκεί που κατέστρωναν τα σχέδιά τους σκάει κατά πάνω τους ένας ολόκληρος κεσές δροσερό γιαούρτι που στις τσέπες του είχε μαγιονέζα. Χα χα χαρές που έκαναν, το γιαούρτι είναι πολύ πλακατζής και πάντα τέτοια τους έκανε από παλιά. Άρχισε να αλατοπιπερίζει όμως και το γιαούρτι με την μαγιονέζα αγκάλιασαν σφιχτά τους φίλους τους μέχρι που γίνανε ένα.

Οι πατάτες κρύωσαν για τα καλά και έτσι όπως σηκώθηκαν όρθιες βλέπουν από μακριά το πιάτο με το παρεάκι τους. Πω πω τρελές από χαρά άρχισαν να τρέχουν γρήγορα και έτσι όπως είχαν μαλακώσει κιόλας μέχρι να φτάσουν οι κακομοίρες είχαν κοπεί στα έξι. Αγκαλιές, φιλιά και δεν συμμαζεύεται. Αφού βρεθήκαν λοιπόν όλοι μαζί αποφασίσανε να το ρίξουν έξω και κανονίσανε τελικά να μπούνε σε σαλατιέρα και να την κάνουν για ψυγείο.

Όλοι περάσανε υπέροχα και το καταευχαριστήθηκανε.

Και έτσι ζήσανε αυτοί καλά και εμείς ακόμα καλύτερα που φάγαμε την πατατονοσαλάτα!!!


Υλικά:

  • 4-5 πατάτες
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 κονσέρβα τόνο
  • 1 γιαούρτι
  • 3-4 κ.σ. μαγιονέζα
  • 3/4 φλ.τσ. καλαμπόκι
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 κύβο λαχανικών

1.........
2.........
3.........
4..........
5..........
6..........
7..........
8..........
9..........
10........
11........
12........

Καλή όρεξη!!!

Σχόλια

  1. πολύ ωραία σαλάτα, περίπου έτσι φτιάχνω και γω μια στα πάρτυ.

    αν είχε και λίγο βρασμένο καροτάκι για χρωματάκι, (διότι πολύ κιτρινίλα έπεσε) και λίγο φρεσκοκομμένο μαϊντανό θα γινόταν ακόμη πιο όμορφη και οπτικά

    να είχα λίγη πάνω σε φρυγανισμένο χωριάτικο ψωμάκι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @Γαστεροπληξ...για να σπάσει η "κιτρινίλα" πέρα από το καροτάκι που προτείνεις μπορείς να βάλεις και καμιά χρωματιστή πιπερίτσα ψιλοκομμένη ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις