Σαλάτα με ρόδι και σταφίδες
Μία σαλατούλα εύκολη,εντυπωσιακή και κυρίως νόστιμη με μια δόση γλύκας!!!
Απολαύστε!!!
Υλικά:
- 1 μικρό iceberg ή μαρούλι ή ρόκα ή και τα 3 :))
- 2-3 κ.σ. σταφίδες
- 2-3 κ.σ. ρόδι
- φλούδες παρμεζάνας ή πικάντικης γραβιέρας
- 1/5 νεροπότηρου ελαιόλαδο
- 1/5 νεροπότηρου ξύδι μπαλσάμικο
- 1 κ.σ. περίπου μουστάρδα απλή
- 1 κ.γ. γεμάτο μέλι
- λίγο αλάτι
- προαιρετικά μπορούμε να ρίξουμε και καρύδι τριμμένο
Εκτέλεση:
1.Πλένουμε και κόβουμε το iceberg σε κομμάτια με το χέρι.
2.Ρίχνουμε τις σταφίδες και το ρόδι.
3.Προσθέτουμε τις φλούδες τυριού.
4.Σε ένα ποτήρι ρίχνουμε το ελαιόλαδο,το μπαλσάμικο,την μουστάρδα,το μέλι και λίγο αλάτι και χτυπάμε στη μηχανή του φραπέ να γίνει ένα μείγμα και περιχύνουμε την σαλάτα μας.
Τέλεια σαλάτα για το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι μας!
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ αγαπημένη μας σαλάτα!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ καλή φαίνεται!Εχω δοκιμάσει και με λιαστή ντομάτα και μου άρεσε!Φιλιά πολλά και καλή Κυριακή να χουμε
ΑπάντησηΔιαγραφήΜικροί μπαίναμε βράδυ στην αυλή του Κυρ-Ιωσήφ και "παίρναμε" ο καθένας από ένα ρόδι για την Πρωτοχρονιά. Τώρα τα ρόδια τα βάζουμε στις σαλάτες.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ ωραίος ο συνδυασμός με το ντρέσινγκ. Ίδιο, αλλά με μουστάρδα Ντιζόν, έκανα πέρσυ και θα το επαναλάβω. Θραύση έκανε και με κουνουπίδι βρασμένο ολόκληρο.
Καλό βράδυ
Πολύ ωραία ιδέα! Πεντανόστιμη! Το ρόδι έχει την τιμητική του!
ΑπάντησηΔιαγραφήΥπέροχη και εμφανίσιμη σαλάτα για το γιορτινό τραπέζι! Μου έδωσες ιδέα!!! Καλό βράδυ:)
ΑπάντησηΔιαγραφήΦλούδες παρμεζάνα βάζω πάντα πια στις πράσινες σαλάτες,εκτός κι αν είναι μαρούλι.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο ρόδι στη σαλάτα είναι πολύ γιορτινό,μου αρέσει κι εμένα
Καλή Κυριακή!!!!
@dhmhtra ..Σε ευχαριστώ πολύ..Καλημέρα
ΑπάντησηΔιαγραφή@Ξανθή...και σε εμάς αρέσει πολύ
ΑπάντησηΔιαγραφή@D.Angel...ωραία και η λιαστή ντομάτα άφησε μόνο τις σταφίδες και βγάλε το ρόδι...Καλημέρα!!!
ΑπάντησηΔιαγραφή@ΔΥΣΠΙΣΤΟΣ...κι εμένα μου αρέσει σκέτο το ρόδι από παιδί...με κουνουπίδι δεν την έχω δοκιμάσει και μάλλον δεν θα την κάνω γιατί δεν τρώω το κουνουπίδι :)) αλλά θα το πω της μητέρας μου που τρελαίνεται...Καλημέρα!
ΑπάντησηΔιαγραφή@big mama...όντως το ρόδι έχει την τιμητική του..και για να το έχω και πιο πολύ καιρό από την εποχή του επειδή μου αρέσει...καθαρίζω ρόδια και τα σπόρια τα καταψύχω...κι έτσι μπορώ και τα απολαμβάνω λίγο καιρό παρα πάνω...Καλημέρα!
ΑπάντησηΔιαγραφή@elen...χαίρομαι που σου έδωσα ιδέα...να είσαι καλά.Φιλιά
ΑπάντησηΔιαγραφή@Και λοιπόν;E allora? ...και εμένα με έχει τρελάνει η παρμεζάνα στις σαλάτες...και κυρίως στην σαλάτα με ρόκα.Καλημέρα!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤέλεια η σαλατούλα ασυζητητί! Κι επειδή αυτές τις μέρες θα τσακίσουμε γλυκά και κρεατικά η πράσινη σαλάτα βοηθά να κρατήσουμε μια ισορροπία στον οργανισμό μας!
ΑπάντησηΔιαγραφή@Λίλα...πολύ σωστά τα λες :))
ΑπάντησηΔιαγραφήΦτιάχνω μια κι εγώ ακριβώς ίδια και μου αρέσει πολύ! Πολύ νόστιμη ε;
ΑπάντησηΔιαγραφή@kiki... ναι ειναι πολυ!!! :))
ΑπάντησηΔιαγραφήΑχ, δε το ήξερα ότι μπορούν να διατηρηθούν στη καταψυξη! Thaaaaanks!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠανδωρίτσα αυτή την περίοδο με τις κρεπάλες και τα φαγοπότια σαλατούλες χρειαζόμαστε μπόλικες.
ΑπάντησηΔιαγραφήΜου αρέσει πολύ το γλυκόξινο ντρέσινγκ αλλά οι δικοί μου δεν τρώνε το ρόδι στη σαλάτα κι έτσι για να πάρουμε τα πολύτιμα συστατικά του, το στίβω και το συνδιάζω με τα υπόλοιπα υλικά. :)))
Φιλάκια :)))
Αγαπημένη νόστιμη σαλατούλα! Εγώ στο dressing βάζω και χυμό ενός πορτοκαλιού, δίνει ωραία γεύση και μυρωδιά!
ΑπάντησηΔιαγραφήfoveri gia xristoygenniatiko trapezi
ΑπάντησηΔιαγραφή