Σπετσοφάι
Ότι πρέπει για τώρα που έπιασαν τα κρύα!!!
Απολαύστε!!!
Υλικά:
- 4 λουκάνικα χωριάτικα κομμένα σε χοντρές ροδέλες (εγώ έβαλα 8 γιατί τα Μυτιληνιά που είχα ήταν μικρότερα)
- 3 πιπεριές χρωματιστές χοντροκομμένες
- 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο κομμένο στη μέση
- 1-3 μικρές καυτερές πιπερίτσες (ανάλογα πόσο καυτερό το θέλετε)
- 6 κ.σ. περίπου ελαιόλαδο
- 1 κουτί χυμό ντομάτας ή τριμμένη
- 1 κ.γ. ζάχαρη
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 κ.σ. κόκκινο κρασί
- 1 ποτήρι νερό
Εκτέλεση:
- Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το μισό λάδι και τηγανίζουμε τις πιπεριές και τα λουκάνικα,μέχρι να πάρουν χρώμα.Σβήνουμε με το κρασί.
- Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το υπόλοιπο λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο.Προσθέτουμε τις πιπεριές και τα λουκάνικα και ανακατεύουμε.
- Στη συνέχεια ρίχνουμε τις καυτερές πιπερίτσες, τον χυμό ντομάτας,την ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι, το νεράκι και ανακατεύουμε καλά.
- Χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε για 30' να σιγοβράσει μέχρι να πήξει η σάλτσα.
Καλή όρεξη!!!
Τρισαγαπημένο φαγητό αλλά με ενοχλούν οι πιπεριές :(((
ΑπάντησηΔιαγραφήΤι ωραία χρώματα, πολύ λαχταριστά! Νιαμ, νιαμ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠανδώρα καλά που μου το θύμησες, έχω τουλάχιστον 1 1/2 χρόνο που δεν το έχω φτιάξει και είναι τέλειο.
ΑπάντησηΔιαγραφήΓεια στα χεράκια σου, το τσίμπησα το μεζεδάκι σου.
Καλό βράδυ.
Ωραία παρουσίαση και σίγουρα νόσιμο, να σου τρέχουν τα σάλια.
ΑπάντησηΔιαγραφήΣτο σπίτι το κάναμε λίγες φορές, αλλά όταν πάμε Πήλιο, του δίνω και καταλαβαίνει.
Έχω την εντύπωση ότι στην Πορταριά, τα Χάνια, την Τσαγκαράδα, γίνεται πιο νόστιμο.
Μπορεί να φταίει το υψόμετρο. Δεν ξέρω.
Καλό βράδυ.
Καλησπέρα απο έναν πεινασμένο..
ΑπάντησηΔιαγραφήτί πάθαμε βραδιάτικαααααααααα..
πρέπει να φτιάξω αν και αποφεύγω το χοιρινό..
δέν αντέχω όμως τέτοια "θέα"..
περί της διαφοράς των γεύσεων που αναφέρει ο ΔΥΣΠΙΣΤΟΣ προσεχώς θα γράψω κάτι..
έκανε σημαντική διαπίστωση..!
κάτι το οποίο επεξεργάζομαι χρόνια τώρα..
καλή εβδομάδα :)
@Και λοιπόν;E allora?...κρίμα που σε πειράζουν οι πιπεριές...κάνε βούτα με ψωμάκι στην σάλτσα :)
ΑπάντησηΔιαγραφή@big mama..σε ευχαριστώ πολύ ...φιλιά
ΑπάντησηΔιαγραφή@Λίνα...Καλημέρα...κι εγώ στο άσχετο το θυμήθηκα..είχα λουκάνικα, έκανε κρύο..δεν άργησα πολύ να το σκεφτώ. :)
ΑπάντησηΔιαγραφή@ΔΥΣΠΙΣΤΟΣ ...Σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά λόγια,θα σου πάρω κι εσένα μια σαλιάρα :))Τώρα δεν ξέρω αν φταίει το υψόμετρο και το ευχαριστιέσαι καλύτερα στα μέρη που λες αλλά νομίζω οτι όπως το καλαμαράκι θα το ευχαριστηθείς καλύτερα σε μια ψαροτεβέρνα στη θάλασσα έτσι και το σπετσοφάι θα σε ζεστάνει σε ένα κρύο ορεινό χωριό..πω πω όντως καμία σχέση με το σπίτι τώρα που το έφτιαξα εικόνα...Να δούμε βέβαια και την εξήγηση του τρελού Ευρύνοου προσεχώς...
ΑπάντησηΔιαγραφή@Ευρύνοος...Καλως ήρθες... οι τρελοί είναι πάντα ευπρόσδεκτοι κυρίως μάλιστα όταν είναι πεινασμένοι :)
ΑπάντησηΔιαγραφήΑν και αποφεύγεις το χοιρινό και θα έχεις τους λόγους σου, μια φορά στο τόσο και για ένα τόσο ωραίο φαγητό θα κάνεις μια εξαίρεση.Περιμένουμε φυσικά και την γνώμη σου πάνω στην διαπίστωση του φίλου Δύσπιστου,εγώ έριξα μια ιδέα πάντως...Καλή εβδομάδα να έχεις.
Σπετσοφάι!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήμμμμμμμμμμμμμ
Έχω καιρό να φάω....
Είναι μπουκιά και συχώριο...
Πολύ καλή ιδέα pandora.
Να είσαι καλά.
Άντε τρελέ πότε θα το φτιάξεις?????
Καλή σου εβδομάδα.
Καλό απόγευμα να έχεις.
Φιλιά.
@Savvina...είναι όντως μπουκιά λαι συγχώριο...πες του τρελού να στο φτιάξει σύντομα...Φιλιά..Καλό απόγευμα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤέλειο, το φτιάχνω κι εγώ συχνά, μόνο που βάζω πολύ περισσότερες πιπεριές και κρεμμύδια!
ΑπάντησηΔιαγραφήΟτι πρέπει γι αυτόν τον καιρό!
Γεια στα χέρια σου!
Εμεις το σπετζοφάι το τιμούμε όλο το χρόνο. Το χειμώνα λίγο πιο πικάντικο με κρασάκι και το καλοκαίρι πιο ελαφρύ με παγωμένη μπυρίτσα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤώρα όσον αφορά τη διαφορά γεύσης του σπιτικού με την τοπική κουζίνα, ίσως να παίζει ρόλο και η ψυχολογία μας. Αλλο να είσαι σε ένα γραφικό χωριό με τζάκι, με κρασάκι και κυρίως καλή παρέα......
Φιλάκια Πανδωρίτσα μου :)))
Ο,τι πρέπει γι' αυτό τον καιρό!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι μπόλικο κρασάκι δίπλα!!! Ότι πρέπει για την εποχή!
ΑπάντησηΔιαγραφή@ΕΛΕΝΑ,ΕΥΗ,kiki,Λίλα....κορίτσια ευχαριστώ πολύ για τα καλά σας λόγια...να είστε καλά...φιλιά πολλάαα
ΑπάντησηΔιαγραφήΔεν τα χω καλά με το μαγείρεμα γμτ
ΑπάντησηΔιαγραφήΤην καλησπέρα μου
Φιλιά
@D.Angel...γι' αυτό είμαστε εμείς εδώ χιχι...Καλό βράδυ!!!
ΑπάντησηΔιαγραφή