Δευτέρα, 14 Δεκεμβρίου 2009

Σπετσοφάι

Ότι πρέπει για τώρα που έπιασαν τα κρύα!!!
Απολαύστε!!!









Υλικά:
  • 4 λουκάνικα χωριάτικα κομμένα σε χοντρές ροδέλες (εγώ έβαλα 8 γιατί τα Μυτιληνιά που είχα ήταν μικρότερα)
  • 3 πιπεριές χρωματιστές χοντροκομμένες
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο κομμένο στη μέση
  • 1-3 μικρές καυτερές πιπερίτσες (ανάλογα πόσο καυτερό το θέλετε)
  • 6 κ.σ. περίπου ελαιόλαδο 
  • 1 κουτί χυμό ντομάτας ή τριμμένη 
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • αλάτι 
  • πιπέρι
  • 1 κ.σ. κόκκινο κρασί
  • 1 ποτήρι νερό


Εκτέλεση:

  1. Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το μισό λάδι και τηγανίζουμε τις πιπεριές και τα λουκάνικα,μέχρι να πάρουν χρώμα.Σβήνουμε με το κρασί.
  2. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το υπόλοιπο λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο.Προσθέτουμε τις πιπεριές και τα λουκάνικα και ανακατεύουμε.
  3. Στη συνέχεια ρίχνουμε τις καυτερές πιπερίτσες, τον χυμό ντομάτας,την ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι, το νεράκι και ανακατεύουμε καλά.
  4. Χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε για 30' να σιγοβράσει μέχρι να πήξει η σάλτσα.




Καλή όρεξη!!!

19 σχόλια:

  1. Τρισαγαπημένο φαγητό αλλά με ενοχλούν οι πιπεριές :(((

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τι ωραία χρώματα, πολύ λαχταριστά! Νιαμ, νιαμ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πανδώρα καλά που μου το θύμησες, έχω τουλάχιστον 1 1/2 χρόνο που δεν το έχω φτιάξει και είναι τέλειο.
    Γεια στα χεράκια σου, το τσίμπησα το μεζεδάκι σου.
    Καλό βράδυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ωραία παρουσίαση και σίγουρα νόσιμο, να σου τρέχουν τα σάλια.
    Στο σπίτι το κάναμε λίγες φορές, αλλά όταν πάμε Πήλιο, του δίνω και καταλαβαίνει.
    Έχω την εντύπωση ότι στην Πορταριά, τα Χάνια, την Τσαγκαράδα, γίνεται πιο νόστιμο.
    Μπορεί να φταίει το υψόμετρο. Δεν ξέρω.
    Καλό βράδυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλησπέρα απο έναν πεινασμένο..

    τί πάθαμε βραδιάτικαααααααααα..

    πρέπει να φτιάξω αν και αποφεύγω το χοιρινό..
    δέν αντέχω όμως τέτοια "θέα"..

    περί της διαφοράς των γεύσεων που αναφέρει ο ΔΥΣΠΙΣΤΟΣ προσεχώς θα γράψω κάτι..
    έκανε σημαντική διαπίστωση..!
    κάτι το οποίο επεξεργάζομαι χρόνια τώρα..

    καλή εβδομάδα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @Και λοιπόν;E allora?...κρίμα που σε πειράζουν οι πιπεριές...κάνε βούτα με ψωμάκι στην σάλτσα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @big mama..σε ευχαριστώ πολύ ...φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @Λίνα...Καλημέρα...κι εγώ στο άσχετο το θυμήθηκα..είχα λουκάνικα, έκανε κρύο..δεν άργησα πολύ να το σκεφτώ. :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @ΔΥΣΠΙΣΤΟΣ ...Σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά λόγια,θα σου πάρω κι εσένα μια σαλιάρα :))Τώρα δεν ξέρω αν φταίει το υψόμετρο και το ευχαριστιέσαι καλύτερα στα μέρη που λες αλλά νομίζω οτι όπως το καλαμαράκι θα το ευχαριστηθείς καλύτερα σε μια ψαροτεβέρνα στη θάλασσα έτσι και το σπετσοφάι θα σε ζεστάνει σε ένα κρύο ορεινό χωριό..πω πω όντως καμία σχέση με το σπίτι τώρα που το έφτιαξα εικόνα...Να δούμε βέβαια και την εξήγηση του τρελού Ευρύνοου προσεχώς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @Ευρύνοος...Καλως ήρθες... οι τρελοί είναι πάντα ευπρόσδεκτοι κυρίως μάλιστα όταν είναι πεινασμένοι :)
    Αν και αποφεύγεις το χοιρινό και θα έχεις τους λόγους σου, μια φορά στο τόσο και για ένα τόσο ωραίο φαγητό θα κάνεις μια εξαίρεση.Περιμένουμε φυσικά και την γνώμη σου πάνω στην διαπίστωση του φίλου Δύσπιστου,εγώ έριξα μια ιδέα πάντως...Καλή εβδομάδα να έχεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Σπετσοφάι!!!!!!
    μμμμμμμμμμμμμ
    Έχω καιρό να φάω....
    Είναι μπουκιά και συχώριο...
    Πολύ καλή ιδέα pandora.
    Να είσαι καλά.

    Άντε τρελέ πότε θα το φτιάξεις?????

    Καλή σου εβδομάδα.
    Καλό απόγευμα να έχεις.
    Φιλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @Savvina...είναι όντως μπουκιά λαι συγχώριο...πες του τρελού να στο φτιάξει σύντομα...Φιλιά..Καλό απόγευμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Τέλειο, το φτιάχνω κι εγώ συχνά, μόνο που βάζω πολύ περισσότερες πιπεριές και κρεμμύδια!
    Οτι πρέπει γι αυτόν τον καιρό!
    Γεια στα χέρια σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Εμεις το σπετζοφάι το τιμούμε όλο το χρόνο. Το χειμώνα λίγο πιο πικάντικο με κρασάκι και το καλοκαίρι πιο ελαφρύ με παγωμένη μπυρίτσα.
    Τώρα όσον αφορά τη διαφορά γεύσης του σπιτικού με την τοπική κουζίνα, ίσως να παίζει ρόλο και η ψυχολογία μας. Αλλο να είσαι σε ένα γραφικό χωριό με τζάκι, με κρασάκι και κυρίως καλή παρέα......
    Φιλάκια Πανδωρίτσα μου :)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ο,τι πρέπει γι' αυτό τον καιρό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Και μπόλικο κρασάκι δίπλα!!! Ότι πρέπει για την εποχή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. @ΕΛΕΝΑ,ΕΥΗ,kiki,Λίλα....κορίτσια ευχαριστώ πολύ για τα καλά σας λόγια...να είστε καλά...φιλιά πολλάαα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Δεν τα χω καλά με το μαγείρεμα γμτ
    Την καλησπέρα μου
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. @D.Angel...γι' αυτό είμαστε εμείς εδώ χιχι...Καλό βράδυ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρουσιάστηκε σφάλμα σε αυτό το gadget

Το παρόν χορηγείται μονο με αδεια

Δοκιμάσαμε

Related Posts with Thumbnails