Σάββατο, 17 Οκτωβρίου 2009

Σαγανάκι με λαδοτύρι Μυτιλήνης

Ένας νόστιμος μεζές με λαδοτύρι Μυτιλήνης.
Απολαύστε!!!



Υλικά:
  • Το τυράκι μας
  • Λίγο αλεύρι
  • Πιπέρι
  • Νεράκι
  • Ελαιόλαδο ή βούτυρο

Εκτέλεση:

Κόβουμε το τυρί σε φέτες πάχους περίπου 1 εκ., το βρέχουμε με νεράκι και το περνάμε από το αλεύρι στο οποίο έχουμε ρίξει λίγο πιπεράκι.Τηγανίζουμε και από τις δύο μεριές μέχρι να έχει ωραίο χρώμα και κρούστα.
Σερβίρουμε ζεστό συνοδεία λεμονιού!




Καλή όρεξη!!!

18 σχόλια:

  1. Παιδί μου αυτές τις αναρτήσεις τις κάνουμε
    νωρίς..... αν ό άλλος δεν έχει λαδοτύρι
    να προλάβει τα μαγαζιά ανοιχτα!!!!
    Καλό σου βράδυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να υποθέσω ότι αυτές τις νοστιμιές τις ξεσήκωσες απο το ταξίδι σου στη Μυτιλήνη;
    Το λέω αυτό αν κρίνω και απο εμας, όπου όταν την είχαμε επισκεφτεί κολλήσαμε κυριολεκτικά με τις νοστιμιές της και κυρίως με το λαδοτύρι!
    Αφού ο Θάνος κουβάλησε δεν ξέρω και εγώ πόσα κεφάλια, και όταν ήθελε μεζεδάκι δεν περίμενε να του το φτιάξω σαγανάκι αλλά το ζέσταινε για λίγο στα μικροκύματα και αφού έλιωνε το έτρωγε με ψωμί.....
    Αχ τι μας κάνεις!!!!
    Φιλάκια :))))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Άριστος μεζές το σαχανάκι, αλλά ξέχασες το σπουδαιότερο:
    ΟΥΖΟ !!!
    Και μιας και μιλάμε για λαδοτύρι Μυτιλήνης, ούζο Πλωμαρίου.....
    Καλημέρα και καλή Κυριακή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Από τους ωραιότερους μεζέδες που υπάρχουν. Εγώ το φτιάχνω με γραβιέρα Χανίων μιας και μένω εδώ. Και είναι εξίσου τέλειο.
    Καλή Κυριακή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Για δοκίμασε και την άλλη εκδοχή να ρίξεις μέλι σερβίροντας!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @ελίτσα...προς το παρόν τσίμπα από το έτοιμο και αγοράζεις μετά χιχιχ :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @Εύη...βασικά ήρθε ο πεθερός μου από Μυτιλήνη με προμήθειες χιχιχ...αυτά που είχαμε φέρει εμείς από το ταξίδι έχουν τελειώσει προ καιρού :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @Δύσπιστος...εξαίρετο το ούζο Πλωμαρίου...αλλά έχω να σου προτείνω ούζο Πιτσιλαδή Μυτιλήνης...δεν είναι τόσο εμπορεύσιμο όσο τα άλλα ούζα Μυτιλήνης και το πίνουν κυρίως οι ντόπιοι Μυτιληνιοί και αυτοί που ξέρουν από καλό ούζο...μπορείς να το βρείς σε κάποιο Lesvoshop ή σε επιλεγμένες κάβες.Να 'σαι καλά :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @Λίνα ...πολύ ωραίο και με γραβιέρα Χανίων δεν το συζητώ...το έχω δοκιμάσει στα αμέτρητα Κρητικά τραπέζια που έχω γευτεί...πάντα στα όμορφα Χανιά!!! Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @Ξανθή ... η εκδοχή που μου προτείνεις με το μέλι είναι πραγματικά εξαιρετική ...το έχω δοκιμάσει και πάει πολύ ωραία...είναι κάτι διαφορετικό.Να 'σαι καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Υπολόγισέ με και μένα στο ουζάκι που σέρβιρες στον Δύσπιστο!! και μπόλικα παγάκια παρακαλώ, το σαγανάκι σου μου άνοιξε την όρεξη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @Betty...ΟΚ μέσα κι εσύ...είσαι πάντα καλοδεχούμενη :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αγαπημένος μεζές με οτιδήποτε τυράκι! Το λαδοτύρι Μυτιλήνης δε το έχω δοκιμάσει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. @Bigmama...στο προτείνω είτε σαγανάκι είτε σκέτο είναι πολύ ωραίο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Περίσσεψε κανα κομματάκι και λίγο ουζάκι; Το ξέρω οτι άργησα αλλά μην μείνω απ'έξω!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. @Λίλα...δεν άργησες καθόλου...πάντα κρατάω και για εσένα :)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. λιλα αφησες τιποτα για τη συμπεθερα σου???
    τελευταια και καταϊδρωμένη!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. πολύ ωραίος μεζές ! το φτιάχνω και εγω, τα παιδιά μου το λατρεύουν. Το λαδοτύρι Μυτιλήνης είναι καταλληλο και πεντανόστημο.

    το tip με το πιπερακι δεν το ήξερα. Θα το εφαρμόσω !!

    φιλια πολλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρουσιάστηκε σφάλμα σε αυτό το gadget

Το παρόν χορηγείται μονο με αδεια

Δοκιμάσαμε

Related Posts with Thumbnails