Πέμπτη, 28 Μαΐου 2009

Κινέζικο τηγανιτό ρύζι special στο γουοκ!


Κινέζικο τηγανιτό ρύζι special στο γουοκ!


· ρύζι σε φακελάκια (2)

· 1 κύβο knorr για μακαρόνια

· 1 αυγό

· 5 φέτες ζαμπον κομμένες σε κυβάκια

· 1 κονσέρβα μανιτάρια ψιλοκομμένα

· 3-4 κ.σ. καλαμπόκι

· 1-2 κ.σ. αρακά.

· Αλατι

· Πιπερι

· Ελαιολαδο

1. Σ’ ένα κατσαρολάκι με νερό που βράζει ρίχνουμε τον κύβο και τα σακουλάκια ρυζιού για 10’ να βράσουν.

2. Χτυπάμε το αυγό με αλάτι πιπέρι και λίγο νερό και φτιάχνουμε μια ομελέτα σε αντικολλητικό τηγάνι. Την ψιλοκόβουμε πάρα πολύ καλά.

3. Στο γουοκ ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο και ρίχνουμε μέσα τα μανιτάρια και το ζαμπόν και τσιγαρίζουμε ελαφρά. Προσθέτουμε το καλαμπόκι και τον αρακά.

4. Σουρώνουμε τα φακελάκια ρυζιού και το προσθέτουμε και αυτό στο γουοκ ανακατεύοντας καλά. Ρίχνουμε και την ψιλοκομμένη ομελέτα ,λίγο αλάτι ,λίγο πιπέρι και ανακατεύουμε πάλι καλά.


5. Σβήνουμε την φωτιά και αφήνουμε το ρύζι για λίγο να ηρεμίσει.


6. Σερβίρεται χλιαρό , όχι πολύ ζεστό.


Καλή επιτυχία!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρουσιάστηκε σφάλμα σε αυτό το gadget

Το παρόν χορηγείται μονο με αδεια

Δοκιμάσαμε

Related Posts with Thumbnails