Γαριδομακαρονάδα
Νοστιμότατη και εύκολη γαριδομακαρονάδα. Εγώ βάζω γαριδάκι (έχω ένα κόλλημα νομίζω πρέπει να το κοιτάξω) αλλά φυσικά γίνεται πιο απολαυστική ακόμη με γαρίδες μεσαίες καθαρισμένες. Απολαύστε.
Υλικά:
Υλικά:
- 1/2 - 1 κιλό γαρίδες ανάλογα το μέγεθος(ότι νούμερο μας αρέσει, με μέτρο κορίτσια)
- 1 πακέτο μακαρόνια
- 1 κόκκινη πιπεριά
- 1 κίτρινη πιπεριά
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
- 1-2 σκελίδες σκόρδο
- 1/2 κούπα ψιλοκομμένο μαιντανό
- αλάτι
- πιπέρι
- κόκκινο πιπέρι
- χυμό ντομάτας ή ντοματάκια ψιλοκομμένα
- 1/2 ποτηράκι κόκκινο κρασί
- ελαιόλαδο
- λίγο νεράκι
- Βράζουμε τις γαρίδες σε νερό.
- Αφού βράσουν σουρώνουμε και κρατάμε το νερό. Μέσα σε αυτό βράζουμε τα μακαρόνια.Σουρώνουμε δεν τσιγαρίζουμε.
- Σε ένα μεγάλο και βαθύ τηγάνι τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, το σκορδάκι , τις πιπεριές κομμένες κυβάκια και τις γαρίδες.
- Προσθέτουμε τον χυμό ντομάτας, το ελαιόλαδο, αλάτι λίγο, πιπέρι, κόκκινο πιπέρι λίγο νεράκι και ανακατεύουμε καλά.
- Μόλις πάρει μια βράση ρίχνουμε και το κρασάκι και τον μαϊντανό στο τέλος.
- Αφήνουμε την σάλτσα να βράσει και να δέσει καλά.
- Τέλος ρίχνουμε τα μακαρόνια μέσα στην σάλτσα και ανακατεύουμε πάρα πολύ καλά.(Η σάλτσα θα πρέπει να έχει δέσει καλά και να μην είναι πολύ υγρή θα πρέπει να κολλήσει στα μακαρόνια χωρίς να τρέχει).
τα μακαρονια τα βραζουμε λιγο, για να μη λασπωσουν...
ΑπάντησηΔιαγραφήΦυσικά τα βράζουμε, το αναφέρω και στο βήμα 2, τα βράζω στο νερο που έβρασα τις γαρίδες :)
Διαγραφή