Σάββατο, 13 Ιουνίου 2009

Κολοκυθάκια βραστά


Ένα φαγητό - σαλατικό για ανθρώπους μερακλήδες, συνταγή μπελαλίδικη - χρονοβόρα και κοπιαστική, θα χρειαστείτε πολλά υλικά και πολλά μαγειρικά σκεύη....κουράγιο και καλό μαγείρεμα :)))
Just kidding :P
Απλά και νόστιμα κολοκυθάκια.
Απολαύστε!

Υλικά:
  • 1 κιλό κολοκυθάκια μικρά
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • αλατάκι
  • λεμόνι

  1. Καθαρίζουμε τα κολοκυθάκια και τα βράζουμε σε λίγο αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν (εγώ τα τσιμπαώ με το πιρούνι :)).
  2. Στραγγίζουμε τα κολοκυθάκια και τα βάζουμε σε πιάτο, είτε τα αφήνουμε ολόκληρα είτε τα κόβουμε ροδελίτσες.
  3. Περιχύνουμε με το λαδάκι και ρίχνουμε όσο λεμονάκι θέλουμε.

Καλή όρεξη!

4 σχόλια:

  1. πολύ δύσκολο φαίνεται!!! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. χαχαχαΧΑΧΑΧχαχα...μην κοροιδεύεις!!!
    :P
    Ξέρεις πόσο δύσκολο είναι να βρεις καλά κολοκυθάκια???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ξέρεις αυτό είναι αλήθεια! Η φίλη μου που θα έλθει τον Ιούλιο από τον Καναδά με ρώτησε αν έχουμε ακόμη αυτά τα μικρά τρυφερά κολοκυθάκια που είναι για βραστά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Όντως έτσι είναι.Να της φτιάξεις πάντως της φίλης που θα έρθει να τα απολαύσει η κοπέλα αφού τα έχει λαχταρίσει.Ευτυχώς στην Ελλάδα είμαστε ακόμη τυχεροί σε φρέσκα προιόντα και δεν αγοράζουμε π.χ. το καρπουζάκι και το πεπονάκι σε φέτες, ουτε τα λαχανικούλια μας με το κομμάτι...αλλά με την ακρίβεια που πέφτει ποιός ξέρει? ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρουσιάστηκε σφάλμα σε αυτό το gadget

Το παρόν χορηγείται μονο με αδεια

Δοκιμάσαμε

Related Posts with Thumbnails