Σουφλέ Μελιτζάνας
Μια συνταγή για σουφλέ που μου έδωσε μια φίλη και συνάδελφος η Δήμητρα πριν 2 χρόνια και απλά τα σπάει!!!Όταν την έφτιαξα πρώτη φορά δεν πίστευα ότι θα γινόταν τόσο νόστιμο. Από τότε σε όσους το έφτιαξα απλά θέλουν την συνταγή.
Απολαύστε!!!
(η φωτο δεν είναι καλή και το αδικεί πολύ,μόλις μπορέσω θα βάλω καλύτερη)
Σουφλέ Μελιτζάνας
Υλικά:
- Ψωμί τοστ χωρίς κόρα
- 3-5 Μελιτζάνες φλάσκες
- 2-3 Κρεμμύδια μεγάλα κομμένα σε ροδέλες
- Κρέμα γάλακτος 250 ml (ή και παρά πάνω)
- 2 αυγά
- βούτυρο (με το μάτι)
- 2 κούπες γάλα
- 2-3 κούπες κίτρινα τυριά τριμμένα
- 5-10 φέτες μπέικον
- 1 κουταλάκι μουστάρδα
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι, πιπέρι
Παρασκευή:
- Στρώνουμε τον πάτο ενός πυρέξ με ψωμί του τοστ.
- Κόβουμε τα κρεμμύδια σε ροδέλες ,το μπέικον και τις μελιτζάνες σε μέτριους κύβους αφού τις πλύνομε πρώτα.
- Σε μία κατσαρόλα σοτάρουμε τα κρεμμύδια, τις μελιτζάνες και το μπέικον μέχρι να μαραθούν. Έπειτα τα απλώνουμε στο πυρέξ πάνω από το στρωμένο ψωμί.
- Σε ένα μπολ βάζουμε την κρέμα γάλακτος, το γάλα , το βούτυρο, τα αυγά , τα τυριά, τη μουστάρδα, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε και περιχύνουμε στο πυρέξ.
- Ψήνουμε στους 170 C για 20’-30’ μέχρι να ροδίσει και να κάνουν κρούστα τα τυριά.
Καλή επιτυχία!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου