Γαριδάκι Σαγανάκι σε πήλινα (4 μερίδες)
Γαριδάκι Σαγανάκι σε πήλινα (4 μερίδες)
Υλικά:
· 1 κονσέρβα ντοματάκια ή 2 ντομάτες ψιλοκομμένες
· 4 κομμάτια φέτα όσο μια φρυγανιά το καθένα
· 4 κομμάτια από όποιο κίτρινο τυρί μας αρέσει , όσο μια φρυγανιά το καθένα
· 1 κίτρινη πιπεριά
· 1 κόκκινη πιπεριά
· 1 πορτοκαλί πιπεριά
· Γαριδάκι μικρό περίπου ½ κούπα για το κάθε πήλινο ή γαρίδες μεσαίου μεγέθους.
· Χυμό ντομάτας
· Ελαιόλαδο
· Αλάτι
· Πιπέρι
· Πάπρικα ή κόκκινο πιπέρι
· Τυρί τριμμένο
1. Βράζουμε σε λίγο νερό τα γαριδάκι.
2. Τοποθετούμε τα πήλινα στη σειρά και αρχίζουμε να τα γεμίζουμε κατά στρώματα με τα υλικά στην εξής σειρά.
3. Ντοματάκια – φέτα και κίτρινα τυριά τα οποία τα έχουμε κόψει σε κομματάκια – πιπεριές κομμένες σε λωρίδες – γαριδάκια – χυμό ντομάτας –λίγο ελαιόλαδο – αλάτι – πιπέρι – κόκκινο πιπέρι – τριμμένα τυριά.
4. Ψήνουμε στον φούρνο για περίπου 25’-30’ μέχρι να δέσουν τα υλικά.
Εγώ το έφαγα από τα ίδια τα χεράκια σου και μπορώ να επιβεβαιώσω ότι ήταν τέλειο.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι όπως φαίνεται στο βιντεάκι το έγλειψες το πήλινο :))
ΑπάντησηΔιαγραφήΧαίρομαι πάντα να σου μαγειρεύω ωραίο φαγάκι! :*
Πολύ καλή η συνταγή σου. Θα τη φτιάξω σίγουρα!!!! Τρελλαινόμαστε οικογενειακώς για γαρίδες σαγανάκι. Φιλιά :)))))
ΑπάντησηΔιαγραφήΕύη μου να την κάνεις είναι πολύ ωραία ...και όπως είδες ο καλός μου το έγλειψε το πήλινο χιχι :))))
ΑπάντησηΔιαγραφή