Πέμπτη, 4 Ιουνίου 2009

Γαριδάκι Σαγανάκι σε πήλινα (4 μερίδες)

Μία συνταγή που μου έχει δώσει η ξαδέρφη μου η Άννα, να 'ναι καλά :)) Για ορεκτικό, για μεζέ για...όλα! Την έκανα και βιντεάκι ... Απολαύστε!!!




Γαριδάκι Σαγανάκι σε πήλινα (4 μερίδες)


Υλικά:

· 1 κονσέρβα ντοματάκια ή 2 ντομάτες ψιλοκομμένες

· 4 κομμάτια φέτα όσο μια φρυγανιά το καθένα

· 4 κομμάτια από όποιο κίτρινο τυρί μας αρέσει , όσο μια φρυγανιά το καθένα

· 1 κίτρινη πιπεριά

· 1 κόκκινη πιπεριά

· 1 πορτοκαλί πιπεριά

· Γαριδάκι μικρό περίπου ½ κούπα για το κάθε πήλινο ή γαρίδες μεσαίου μεγέθους.

· Χυμό ντομάτας

· Ελαιόλαδο

· Αλάτι

· Πιπέρι

· Πάπρικα ή κόκκινο πιπέρι

· Τυρί τριμμένο

1. Βράζουμε σε λίγο νερό τα γαριδάκι.

2. Τοποθετούμε τα πήλινα στη σειρά και αρχίζουμε να τα γεμίζουμε κατά στρώματα με τα υλικά στην εξής σειρά.

3. Ντοματάκια – φέτα και κίτρινα τυριά τα οποία τα έχουμε κόψει σε κομματάκια – πιπεριές κομμένες σε λωρίδες – γαριδάκια – χυμό ντομάτας –λίγο ελαιόλαδο – αλάτι – πιπέρι – κόκκινο πιπέρι – τριμμένα τυριά.

4. Ψήνουμε στον φούρνο για περίπου 25’-30’ μέχρι να δέσουν τα υλικά.



video

4 σχόλια:

  1. Εγώ το έφαγα από τα ίδια τα χεράκια σου και μπορώ να επιβεβαιώσω ότι ήταν τέλειο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και όπως φαίνεται στο βιντεάκι το έγλειψες το πήλινο :))
    Χαίρομαι πάντα να σου μαγειρεύω ωραίο φαγάκι! :*

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολύ καλή η συνταγή σου. Θα τη φτιάξω σίγουρα!!!! Τρελλαινόμαστε οικογενειακώς για γαρίδες σαγανάκι. Φιλιά :)))))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εύη μου να την κάνεις είναι πολύ ωραία ...και όπως είδες ο καλός μου το έγλειψε το πήλινο χιχι :))))

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρουσιάστηκε σφάλμα σε αυτό το gadget

Το παρόν χορηγείται μονο με αδεια

Δοκιμάσαμε

Related Posts with Thumbnails