Spring Rolls

Πάμε πάλι σε μια Κινέζο-Ιαπωνική συνταγή. Υλικά - εκτέλεση - φωτό η αδερφή μου!! Στην παρακάτω φωτογραφία βλέπουμε επίσης τις εξής συνταγές "Ρυζομακάρονα με γαρίδες", "Salmon Nigiri & Shrimp Nigiri", "Futomaki"κ.α. Δοκιμάστε και απολαύστε!!!







Υλικά:

  • 1 πακέτο Rice Paper  (ρυζόφυλλα, υπάρχουν σε super market και μαγαζιά με ιαπωνικά τρόφιμα)
  • 2-3 κ.σ. Soy Sauce
  • Διάφορα λαχανικά κομμένα σε μπαστουνάκια (η αδερφή μου έβαλε 1 κόκκινη πιπεριά, κρεμμυδάκι φρέσκο, κολοκύθι, μανιτάρια κ.α.)
  • Σπορέλαιο για τηγάνισμα (όχι ελαιόλαδο γιατί έχει βαρύ άρωμα)
  • 1 μπολ με νερό





Εκτέλεση:


Σοτάρουμε σε λίγο λάδι τα λαχανικά να μαλακώσουν και να πάρουν χρώμα. Προσθέτουμε την soy sauce για άρωμα και γεύση.




Παίρνουμε ένα ρυζόφυλλο το βουτάμε για 1-2 δευτερόλεπτα στο μπολ με το νερό για να μαλακώσει και το απλώνουμε σε μια επιφάνεια. Τοποθετούμε στη μέση και άκρη μια μεγάλη κ.σ. από την γέμισή μας και διπλώνουμε σφιχτά (για να μην πάρει πολύ λάδι στο τηγάνισμα) το ρυζόφυλλο πρώτα από τα πλάγια αριστερά - δεξιά και έπειτα κατά μήκος.Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι μέχρι να χρυσαφίσουν. 




Όταν είναι έτοιμα τα αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί και έπειτα σερβίρουμε. Μπορούμε να τα συνοδεύσουμε με κάποια γλυκόξινη σάλτσα.






Καλή όρεξη!!!

Σχόλια

  1. Αυτά εκτός από ελαφριά και χορτοφαγικά, είναι ό,τι πρέπει για να τα βουτάς σε γλυκόξινη σάλτσα! Νομίζω συνηθίζεται πολύ αυτή η σάλτσα δαμάσκηνου, αλλά και ένα γλυκόξινο και λίγο καυτερό τσάτνει είναι μια χαρά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @The Dark Chef ... συμφωνώ απόλυτα σε όλα!!! :))))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Είναι το μόνο από τη συγκεκριμένη κουζίνα που τρώω και το ευχαριστιέμαι! Πολύ ωραία, και με γλυκόξινη σαλτσούλα...μμμμμ!!! Εφη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @Έφη... χάχα εγώ πάλι δεν τρελαίνομαι χαχαχα αλλά τα δοκιμάζω πάντα :)) Καλό βράδυ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τα λατρεύω αλλά εδώ στην επαρχία δεν βρίσκω εύκολα ρυζόφυλλα, όταν ανεβαίνω Αθήνα όμως παίρνω απόθεμα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τα λατρεμένα μου Spring Rolls!
    Πολύ όμορφα και πεντανόστιμα.
    Θα ήθελα να προσπαθήσω να τα φτιάξω κάποια στιγμή. Μόνο έτοιμα τα έχω φάει μέχρι τώρα.

    Καλό απόγευμα.
    Ζ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. δε με αφήνεις να αγιάσω ρε κοπελιά!
    είπα να κάνω μια δίαιτα και έπεσα πάνω στην ανάρτησή σου. παρήγγειλα ήδη κινέζικο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @Λίλα...πολλοί τα φτιάχνουν και με φύλλο κρούστας αλλά φυσικά δεν είναι το ίδιο πράγμα, οπότε καλά κάνεις και παίρνεις το απόθεμά σου χιχιχ Φιλιά!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @Kitchen Stories ...όπως είδες είναι πανεύκολα...καιρός να τα φτιάξεις αφού σου αρέσουν τόσο....Καλό βράδυ :)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @ria.... σε λίγο καιρό που δεν θα έχουμε να φάμε θα δεις πώς θα χαθούν τα περιττά κιλά...μέχρι ας το απολαύσουμε....χαχαχα Καληνύχτααααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. πάω πάρα πολυ συχνα για κινεζικο και ιαπωνέζικο.Βεβαια εδω οι τιμες ειναι διαφορετικές 13,5 και τρως οσο θες πχ.Ασε που δεχονται τα κουπόνια που μας δίνουν στη δουλεια.Μου αρέσουν τα πάντα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @Και λοιπόν;E allora?... υπάρχουν κι εδώ τέτοια μαγαζιά, είναι ένα κινέζικο νομίζω στον Πειραιά που έχει 12-14€ μπουφε κάθε Κυριακή νομίζω και τρως όσο θες.... :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Μπορεί κάποιος να μου προτείνει τη συνταγή μίας σάλτσας που να συνοδεύει τα spring rolls? Εευχαριστώ και καλή χρονιά σε όλους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. @Ανώνυμος...μπορείς να δεις κάποιες ιδέες για sauce εδώ ->

    http://www.youtube.com/results?search_query=spring+rolls+sauce&oq=spring+rolls+sa&aq=0&aqi=g2g-m3&aql=&gs_sm=e&gs_upl=940l12838l0l14977l18l18l2l1l1l0l495l4218l2-3.8.1l12l0

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις