Σνίτσελ γαλοπούλας

Σνίτσελ με τον κλασικό τρόπο....(τα έχω κάνει και γεμιστά όπως τα χοιρινά και είναι εξίσου ωραία).
Απολαύστε!!!



Υλικά (5 μερίδες):

  • 5 σνίτσελ γαλοπούλας
  • 1-2 αυγά
  • 1 φλ.του καφέ γάλα
  • φρυγανιά τριμμένη (γαλέτα)
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ελαιόλαδο για τηγάνισμα



Εκτέλεση:


Πλένουμε καλά τα σνίτσελ και τα στεγνώνουμε.

 Σε ένα βαθύ πιάτο χτυπάμε το αυγό μαζί με το γάλα,λίγο αλάτι και πιπέρι.


 Σε ένα άλλο πιάτο ρίχνουμε την γαλέτα.


Περνάμε το κάθε σνίτσελ από το πιάτο με το αυγό και απο τις 2 μεριές να καλυφθεί καλά.


Στη συνέχεια περνάμε τα σνίτσελ απο την γαλέτα να καλυφθούν παντού.



Τηγανίζουμε τα σνίτσελ σε καυτό ελαιόλαδο σε χαμηλή όμως φωτιά. Τα τηγανίζουμε πρώτα από την μια μεριά και μετά από την άλλη, δεν τα γυρίζουμε συνέχεια γιατί θα χαλάσει η κρούστα,μόνο 2 φορές.

Έτοιμα!!! Μπορείτε να τα συνοδεύσετε με πατάτες τηγανιτές,ρύζι, σαλάτα ή και λαχανικά.



Καλή όρεξη!!!

Σχόλια

  1. Καλησπέρα!!σε λίγο τηγανίζω σνίτσελ!!!λέω να δοκιμάσω να βάλω σιμιγδάλι αντί φρυγανιάς, να δούμε τι θα βγει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @Ξανθή...ωραία ιδέα να μας πεις πως βγήκε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @Taste Advisor ...φυσικά...το συζητάς?? χιχι :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τα αγαπημένα των γιων μου!
    Και για μένα μια εύκολη λύση που με "σώζει" πολλές φορές!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @ΕΛΕΝΑ...χαχαχ κι εμενα με σωζει και ας μην εχω παιδια :PP

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Έχω τρελή αδυναμία στα σνίτσελ, με ότι κρέας και να είναι. Αλήθεια να πάρω το πιατάκι φεύγοντας!!! :))
    Καλό βράδυ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μπράβο που μου το θύμισες~ τρελαίνεται η κόρη μου, έχω καιρό να τα φτιάξω ~ ωραία ιδέα για το σ/κ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. και γω σημερα ειχα σνιτσελακια, αλλα... κοτας
    τελεια γινονται και τα λατρευουν σχεδον ολοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. με το γάλα στο αυγό γίνονται πιο αφράτα;

    Καλή βδομάδα σου εύχομαι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @Betty's Cuisine ....κι εγώ Σ/Κ τα φτιάχνω συνήθως :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @Ελευθερία...η αλήθεια είναι οτι λίγοι λένε οχι σε ενα σνιτσελ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @Και λοιπόν;E allora? ...χαχα να σου πω την αλήθεια δεν ξέρω...έτσι τα έμαθα απο την μαμά μου και ετσι τα φτιαχνω κι εγώ :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. θελει και βουτηγμα στο αλευρι πρωτα πριν τα αυγα και μαιντανο και παρμεζανα οπωσδηποτε στην γαλετα . Επισης χτυπαμε την γαλοπουλα να ανοιξειπεριπου στο 1 με 2 χιλ. με το ειδικο σφυρακι.Αλατι δεν θελει προσθετουμε πιπερακι στην γαλετα. Αυτη που σου λεω ειναι η αυθεντικη ιταλικη συνταγη ολες η αλλες ειναι αντιγραφες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. @Ανώνυμος...ευχαριστώ πολύ για την πρόταση, ίσως δοκιμάσω κάποια στιγμή και την αυθεντική συνταγή που προτείνεις, αν και σχεδόν ποτέ δεν ακολουθώ τις συνταγές κατα γράμμα (εκτός απο τα γλυκά) και συνήθως τα φτιάχνω πατώντας ναι μεν στη βασική ιδέα αλλά χωρίς να την ακολουθώ πιστά.Καλό βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Μμμ! Κοπιάστε. Επειδή αποφεύγω όσο μπορώ το τηγάνι, έκανα μια μικρή αλλαγή: Άλειψα κάθε φιλετο με ελαιόλαδο, το πέρασα από αλεύρι, χυλό από γάλα και αυγό και μετά από μείγμα φρυγανιάς με πιπέρι, λίγη σκόνη ζωμού κότας, μαϊντανό και τριμμένο χαλούμι (αυτό είχα, αυτό έβαλα) αξιοποιώντας και τη πρόταση του Ανώνυμου φίλου. Αφού τα πάτησα ελαφρά με τη παλάμη για να στερεωθεί το πανάρισμα, τα έβαλα σε ελαφρά λαδωμένο ταψί. Το αποτέλεσμα; Τρέξτε γιατί δεν θα προλάβετε σας λέω. Καλή σας όρεξη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. @Theo πολύ ωραία και η δική σου πρόταση, μου θυμίζει λίγο το κοτόπουλο με κρούστα παρμεζάνας που φτιάχνω στο φούρνο. Το χαλούμι πρέπει να το απογείωσε. Μπράβο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. είναι καταπληκτικό !!!αφτο φτιαχνω τωρα.¨)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις