Σνίτσελ γαλοπούλας
Σνίτσελ με τον κλασικό τρόπο....(τα έχω κάνει και γεμιστά όπως τα χοιρινά και είναι εξίσου ωραία).
Απολαύστε!!!
Υλικά (5 μερίδες):
- 5 σνίτσελ γαλοπούλας
- 1-2 αυγά
- 1 φλ.του καφέ γάλα
- φρυγανιά τριμμένη (γαλέτα)
- αλάτι
- πιπέρι
- ελαιόλαδο για τηγάνισμα
Εκτέλεση:
Πλένουμε καλά τα σνίτσελ και τα στεγνώνουμε.
Σε ένα βαθύ πιάτο χτυπάμε το αυγό μαζί με το γάλα,λίγο αλάτι και πιπέρι.
Σε ένα άλλο πιάτο ρίχνουμε την γαλέτα.
Περνάμε το κάθε σνίτσελ από το πιάτο με το αυγό και απο τις 2 μεριές να καλυφθεί καλά.
Στη συνέχεια περνάμε τα σνίτσελ απο την γαλέτα να καλυφθούν παντού.
Τηγανίζουμε τα σνίτσελ σε καυτό ελαιόλαδο σε χαμηλή όμως φωτιά. Τα τηγανίζουμε πρώτα από την μια μεριά και μετά από την άλλη, δεν τα γυρίζουμε συνέχεια γιατί θα χαλάσει η κρούστα,μόνο 2 φορές.
Έτοιμα!!! Μπορείτε να τα συνοδεύσετε με πατάτες τηγανιτές,ρύζι, σαλάτα ή και λαχανικά.
Καλησπέρα!!σε λίγο τηγανίζω σνίτσελ!!!λέω να δοκιμάσω να βάλω σιμιγδάλι αντί φρυγανιάς, να δούμε τι θα βγει!
ΑπάντησηΔιαγραφή@Ξανθή...ωραία ιδέα να μας πεις πως βγήκε!
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα πάρω 2?
ΑπάντησηΔιαγραφή@Taste Advisor ...φυσικά...το συζητάς?? χιχι :))
ΑπάντησηΔιαγραφήΤα αγαπημένα των γιων μου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι για μένα μια εύκολη λύση που με "σώζει" πολλές φορές!!
@ΕΛΕΝΑ...χαχαχ κι εμενα με σωζει και ας μην εχω παιδια :PP
ΑπάντησηΔιαγραφήΈχω τρελή αδυναμία στα σνίτσελ, με ότι κρέας και να είναι. Αλήθεια να πάρω το πιατάκι φεύγοντας!!! :))
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό βράδυ!!!
Μπράβο που μου το θύμισες~ τρελαίνεται η κόρη μου, έχω καιρό να τα φτιάξω ~ ωραία ιδέα για το σ/κ!
ΑπάντησηΔιαγραφήκαι γω σημερα ειχα σνιτσελακια, αλλα... κοτας
ΑπάντησηΔιαγραφήτελεια γινονται και τα λατρευουν σχεδον ολοι
με το γάλα στο αυγό γίνονται πιο αφράτα;
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή βδομάδα σου εύχομαι
@Λίνα ...πάρε όσα θες καλή μου :))
ΑπάντησηΔιαγραφή@Betty's Cuisine ....κι εγώ Σ/Κ τα φτιάχνω συνήθως :)
ΑπάντησηΔιαγραφή@Ελευθερία...η αλήθεια είναι οτι λίγοι λένε οχι σε ενα σνιτσελ!
ΑπάντησηΔιαγραφή@Και λοιπόν;E allora? ...χαχα να σου πω την αλήθεια δεν ξέρω...έτσι τα έμαθα απο την μαμά μου και ετσι τα φτιαχνω κι εγώ :)
ΑπάντησηΔιαγραφήθελει και βουτηγμα στο αλευρι πρωτα πριν τα αυγα και μαιντανο και παρμεζανα οπωσδηποτε στην γαλετα . Επισης χτυπαμε την γαλοπουλα να ανοιξειπεριπου στο 1 με 2 χιλ. με το ειδικο σφυρακι.Αλατι δεν θελει προσθετουμε πιπερακι στην γαλετα. Αυτη που σου λεω ειναι η αυθεντικη ιταλικη συνταγη ολες η αλλες ειναι αντιγραφες
ΑπάντησηΔιαγραφήAn einai ayti italiki syntagh tote ego eimai o Berlusconi....
Διαγραφή@Ανώνυμος...ευχαριστώ πολύ για την πρόταση, ίσως δοκιμάσω κάποια στιγμή και την αυθεντική συνταγή που προτείνεις, αν και σχεδόν ποτέ δεν ακολουθώ τις συνταγές κατα γράμμα (εκτός απο τα γλυκά) και συνήθως τα φτιάχνω πατώντας ναι μεν στη βασική ιδέα αλλά χωρίς να την ακολουθώ πιστά.Καλό βράδυ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜμμ! Κοπιάστε. Επειδή αποφεύγω όσο μπορώ το τηγάνι, έκανα μια μικρή αλλαγή: Άλειψα κάθε φιλετο με ελαιόλαδο, το πέρασα από αλεύρι, χυλό από γάλα και αυγό και μετά από μείγμα φρυγανιάς με πιπέρι, λίγη σκόνη ζωμού κότας, μαϊντανό και τριμμένο χαλούμι (αυτό είχα, αυτό έβαλα) αξιοποιώντας και τη πρόταση του Ανώνυμου φίλου. Αφού τα πάτησα ελαφρά με τη παλάμη για να στερεωθεί το πανάρισμα, τα έβαλα σε ελαφρά λαδωμένο ταψί. Το αποτέλεσμα; Τρέξτε γιατί δεν θα προλάβετε σας λέω. Καλή σας όρεξη.
ΑπάντησηΔιαγραφή@Theo πολύ ωραία και η δική σου πρόταση, μου θυμίζει λίγο το κοτόπουλο με κρούστα παρμεζάνας που φτιάχνω στο φούρνο. Το χαλούμι πρέπει να το απογείωσε. Μπράβο!
ΑπάντησηΔιαγραφήείναι καταπληκτικό !!!αφτο φτιαχνω τωρα.¨)
ΑπάντησηΔιαγραφή@Ανώνυμος...καλή όρεξη χιχιχ :))
ΑπάντησηΔιαγραφή