Δευτέρα, 12 Ιουλίου 2010

Spaghetti all' Amatriciana

Με τον δικό μου τρόπο.....Για αυτούς που αντέχουν τα καυτερά!!!


Υλικά:
1 πακέτο σπαγγέτι
200 γρ. μπέικον 
1 κουτί χυμό ντομάτας
7-10 ντοματίνια
1 μικρό κρεμμύδι
1 σφηνάκι λευκό κρασί
2-3 πιπερίτσες καυτερές - τσίλι
1/2 κούπα πεκορίνο τριμμένο
αλάτι
πιπέρι
1-2 κ.σ. ελαιόλαδο



Εκτέλεση:

Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.Σουρώνουμε.
Παράλληλα ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι,κόβουμε το μπέικον σε μικρές λωρίδες,ψιλοκόβουμε τις πιπερίτσες και κόβουμε στην μέση κάθε ντοματίνι.
Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το μπέικον.
Προσθέτουμε τις πιπερίτσες,το κρεμμύδι και συνεχίζουμε για 2'.

Προσθέτουμε τα ντοματίνια και σβήνουμε με το κρασί.

Αφήνουμε να εξατμιστεί λίγο το κρασί και συνεχίζουμε ρίχνοντας το χυμό ντομάτας, αλάτι, πιπέρι και αφήνουμε την σάλτσα μας να δέσει.

Λίγο πρι να είναι έτοιμη ρίχνουμε στην σάλτσα το πεκορίνο και ανακατεύουμε.

Αφήνουμε 2' και προσθέτουμε στην σάλτσα τα ζυμαρικά (που έχουμε στραγγίσει) ανακατεύουμε και σερβίρουμε με τριμμένο πεκορίνο.
 Έτοιμο!!!


Καλή όρεξη!!!!

18 σχόλια:

  1. Καλημέρα!!μια μερίδα χωρίς πιπεριές παρακαλώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. πολύυυ αγαπημενη....είναι βεβαια τουρμπο...να παίρνεις τα βουνα!
    καλημεραααα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κοίτα, εγώ θα βγάλω το τσίλιαναγκαστικά γιατί δεν το αντέχω και το υπόλοιπο το τρώω άνετα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μου ανοιξες την ορεξη και δεν εχω φαει τιποτα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αχ βρε κορίτσια *Ξανθή* και *Athina* αν βγάλουμε τις πιπερίτσες δεν θα είναι amatriciana αλλά σιγά :)Θα είναι μια ωραία μακαρονάδα με σάλτσα πεκορίνο ;)Σωστά?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. *cook* και εγώ τρελαίνομαι ... μας βλέπω να παίρνουμε μαζί τα βουνά!! χιχιχ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. *carlito* να στείλω πακετάκι ντελιβερι???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τρελαίνομαι για καυτερά. Στην δικιά μου μείδα, βγάλε το μπέικον και βάλε πιπεριά, βάλε.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Βγάζεις την μισή σάλτσα, χωρίς τσίλι, για τους άχρωμους και άνοστους και συνεχίζεις κανονικά για τους έντονους και ζωηρούς....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ax, τι υπέροχη μακαρονάδα είναι αυτή! Και εγώ τρελαίνομαι για καυτερά!
    Φιλιά από Ν Αφρική!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αμεεεε....αν δεν σου κανει κοπο, ευχααριστως καλη μου!!!
    Δεν θα σου συγχωρησω ομως αν χαλασει η σαλτσα στο δρομο.. :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. *manousina* έτοιμη και η δίκη σου μερίδααααα...με μπόλικη πιπεριάααα :D και όποιος αντέξει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. φίλε *ΔΥΣΠΙΣΤΕ* νομίζω οτι εγώ είμαι πολύ ζωηρή χαχαχα έτσι καυτερά που τα προτιμώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. *Αγγελική Ν.* 1ον ζηλεύωωωωω που είσαι Ν.Αφρική και 2ον είμαστε πικάντικη παρέα χαχα με τα καυτερά μας...Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Τέλειο θα το κάνω σήμερα!!!
    Φιλάκια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Κι εμένα δεν με χαλάνε τα καυτερά! Εξάλλου, και λίγο πιπεράκι παραπάνω να πέσει στο φαγητό, σύμφωνα με ότι διαβάζουμε και ακούμε τελευταία, καλό θα μας κάνει! Μια μακαρονάδα και για μένα, παρακαλώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. *eva* να μου πεις αν σου άρεσε και αν άντεξες :PP

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. *The Dark Chef* όντως οι "καυτερές" πιπεριές είναι πολύ καλές...αλλά όσο αντέχει κανεις...και αφού εσύ αντέχεις...δως του να καταλάβει χχιχιχι...φιλιάαα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρουσιάστηκε σφάλμα σε αυτό το gadget

Το παρόν χορηγείται μονο με αδεια

Δοκιμάσαμε

Related Posts with Thumbnails