Spaghetti all' Amatriciana
Με τον δικό μου τρόπο.....Για αυτούς που αντέχουν τα καυτερά!!!
Υλικά:
1 πακέτο σπαγγέτι
200 γρ. μπέικον
1 κουτί χυμό ντομάτας
7-10 ντοματίνια
1 μικρό κρεμμύδι
1 σφηνάκι λευκό κρασί
2-3 πιπερίτσες καυτερές - τσίλι
1/2 κούπα πεκορίνο τριμμένο
αλάτι
πιπέρι
1-2 κ.σ. ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.Σουρώνουμε.
Παράλληλα ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι,κόβουμε το μπέικον σε μικρές λωρίδες,ψιλοκόβουμε τις πιπερίτσες και κόβουμε στην μέση κάθε ντοματίνι.
Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το μπέικον.
Προσθέτουμε τις πιπερίτσες,το κρεμμύδι και συνεχίζουμε για 2'.
Προσθέτουμε τα ντοματίνια και σβήνουμε με το κρασί.
Αφήνουμε να εξατμιστεί λίγο το κρασί και συνεχίζουμε ρίχνοντας το χυμό ντομάτας, αλάτι, πιπέρι και αφήνουμε την σάλτσα μας να δέσει.
Λίγο πρι να είναι έτοιμη ρίχνουμε στην σάλτσα το πεκορίνο και ανακατεύουμε.
Αφήνουμε 2' και προσθέτουμε στην σάλτσα τα ζυμαρικά (που έχουμε στραγγίσει) ανακατεύουμε και σερβίρουμε με τριμμένο πεκορίνο.
Έτοιμο!!!
Καλημέρα!!μια μερίδα χωρίς πιπεριές παρακαλώ.
ΑπάντησηΔιαγραφήπολύυυ αγαπημενη....είναι βεβαια τουρμπο...να παίρνεις τα βουνα!
ΑπάντησηΔιαγραφήκαλημεραααα!!
Κοίτα, εγώ θα βγάλω το τσίλιαναγκαστικά γιατί δεν το αντέχω και το υπόλοιπο το τρώω άνετα!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜου ανοιξες την ορεξη και δεν εχω φαει τιποτα!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑχ βρε κορίτσια *Ξανθή* και *Athina* αν βγάλουμε τις πιπερίτσες δεν θα είναι amatriciana αλλά σιγά :)Θα είναι μια ωραία μακαρονάδα με σάλτσα πεκορίνο ;)Σωστά?
ΑπάντησηΔιαγραφή*cook* και εγώ τρελαίνομαι ... μας βλέπω να παίρνουμε μαζί τα βουνά!! χιχιχ
ΑπάντησηΔιαγραφή*carlito* να στείλω πακετάκι ντελιβερι???
ΑπάντησηΔιαγραφήΤρελαίνομαι για καυτερά. Στην δικιά μου μείδα, βγάλε το μπέικον και βάλε πιπεριά, βάλε.....
ΑπάντησηΔιαγραφήΒγάζεις την μισή σάλτσα, χωρίς τσίλι, για τους άχρωμους και άνοστους και συνεχίζεις κανονικά για τους έντονους και ζωηρούς....
ΑπάντησηΔιαγραφήAx, τι υπέροχη μακαρονάδα είναι αυτή! Και εγώ τρελαίνομαι για καυτερά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά από Ν Αφρική!
Αμεεεε....αν δεν σου κανει κοπο, ευχααριστως καλη μου!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΔεν θα σου συγχωρησω ομως αν χαλασει η σαλτσα στο δρομο.. :P
*manousina* έτοιμη και η δίκη σου μερίδααααα...με μπόλικη πιπεριάααα :D και όποιος αντέξει!
ΑπάντησηΔιαγραφήφίλε *ΔΥΣΠΙΣΤΕ* νομίζω οτι εγώ είμαι πολύ ζωηρή χαχαχα έτσι καυτερά που τα προτιμώ
ΑπάντησηΔιαγραφή*Αγγελική Ν.* 1ον ζηλεύωωωωω που είσαι Ν.Αφρική και 2ον είμαστε πικάντικη παρέα χαχα με τα καυτερά μας...Φιλιά
ΑπάντησηΔιαγραφήΤέλειο θα το κάνω σήμερα!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλάκια!!!
Κι εμένα δεν με χαλάνε τα καυτερά! Εξάλλου, και λίγο πιπεράκι παραπάνω να πέσει στο φαγητό, σύμφωνα με ότι διαβάζουμε και ακούμε τελευταία, καλό θα μας κάνει! Μια μακαρονάδα και για μένα, παρακαλώ!
ΑπάντησηΔιαγραφή*eva* να μου πεις αν σου άρεσε και αν άντεξες :PP
ΑπάντησηΔιαγραφή*The Dark Chef* όντως οι "καυτερές" πιπεριές είναι πολύ καλές...αλλά όσο αντέχει κανεις...και αφού εσύ αντέχεις...δως του να καταλάβει χχιχιχι...φιλιάαα
ΑπάντησηΔιαγραφή