Χταπόδι κρασάτο
Γεύση που σε ταξιδεύει!!!
Υλικά:
- 1 χταπόδι (μεγαλούτσικο)
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1/4 (ή και λιγότερο) ποτηριού ελαιόλαδο
- 1 ποτήρι κόκκινο κρασί
- 1/2 ποτήρι χυμό ντομάτας
- 2 φύλλα δάφνη
- πιπέρι
- νεράκι
Εκτέλεση:
Πλένουμε πάρα πολύ καλά το χταπόδι και καθαρίζουμε το κεφάλι και την κουκούλα.
Το βάζουμε στην χύτρα με 1/4 ποτηριού νερό για να μην κολλήσει και το βράζουμε για 20'.
Ανοίγουμε την χύτρα και σουρώνουμε το χταπόδι (θα πρέπει να έχει πάρει ροζ χρώμα,να έχει μαλακώσει και να έχει βγάλει τα υγρά του).
Το κόβουμε σε κομμάτια και το κρατάμε στην άκρη.
Στη χύτρα ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε ελαφρά το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και τις σκελίδες σκόρδου.
Συνεχίζουμε προσθέτοντας το χταπόδι.
Αφήνουμε 2' και σβήνουμε με το κρασί.
Προσθέτουμε το χυμό ντομάτας, τα φύλλα δάφνης,πιπέρι και λίγο νεράκι.
Κλείνουμε την χύτρα και βράζουμε για 15' μέχρι να μαλακώσει εντελώς το χταπόδι και να πήξει η σάλτσα του.
Έτοιμο!!
Συνοδέψτε το με πατάτες τηγανιτές ή ρύζι ή μακαρόνια ή απλά απολαύστε το μόνο του!
* Ο χρόνος βρασίματος ποικίλει ανάλογα το μέγεθος - πάχος του χταποδιού.
το φτιάχνω με μακαρόνια και αρέσει σε όλους.μπράβο σου,φιλιά.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕμένα πάντως με ταξίδεψε το χταποδάκι σου, άψογο!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλάκια!
*fortounata* εμείς τελικά το φάγαμε με πατατούλες τηγανιτές , χωριάτικη σαλάτα με τα όλα της και μπόλικες βούτες με ψωμάκι στην σαλτσούλα του :P
ΑπάντησηΔιαγραφήπολύ το χάρηκα *ΕΛΕΝΑ* που σε ταξίδεψε!!! Φιλιά
ΑπάντησηΔιαγραφήεγώ μια μεριδούλα σκετο θα διαλέξω, με κρασάκι παρακαλώ και ζυμωτό ψωμάκι!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήteleio fagaki!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠόσο αγαπάω το χταποδάκι!!!!! Εγώ το φτιάχνω με κοφτό μακαρονάκι (μακαροτσίνι). Να μπορούσα να κάνω μια βούτα..
ΑπάντησηΔιαγραφήKι εγώ μια μεριδούλα σκέτο θέλω γιατί ζύμωσα ψωμάκι σήμερα και το πιάτο σηκώνει πολλές βουτιές!!
ΑπάντησηΔιαγραφή*ΓΑΣΤΕΡΟΠΛΗΞ* πες το κι έγινε :)
ΑπάντησηΔιαγραφή*Taste Advisor* είναι το άτιμο :)
ΑπάντησηΔιαγραφή*manousina* αχ...εμείς το ταράξαμε στις βούτες...τέλεια σαλτσούλα.. :)
ΑπάντησηΔιαγραφή*ΛΙΛΑ* το ζηλεύω το ζυμωτό ψωμάκι το ξέρεις??? :)))
ΑπάντησηΔιαγραφήΥπέροχο το χταποδάκι σου. Είναι τέλειο σε γεύση και με μπόλικο ζυμωτό ψωμάκι......μιαμ μιαμ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα!!
*Λίνα* τελικά διαπίστωσα οτι όλοι το θέλουμε τελικά το ζυμωτό ψωμάκι μας για τις βούτες ...χαχα...η αλήθεια είναι οτι με αυτη την σάλτσα δεν μπορείς να αντισταθείς! Φιλιά
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο έφτιαξα για δεύτερη φορά σήμερα αυτό το φαγάκι.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίναι τέλειο .Γίνεται στην χύτρα τόσο μαλακό το χταπόδι....Συνοδεία με τηγανητές πατάτες ,σαλάτα και ψωμί σπιτικό.Συνδυασμός ΚΟΛΑΣΗ!!!
Να είσαι καλά κορίτσι,όντως γίνεται πολύ μαλακό και είναι το άτιμο πεντανόστιμο. Καλό βράδυ!
ΔιαγραφήΠοσα κιλα χταποδι κατα προτίμηση παρακαλώ;
ΑπάντησηΔιαγραφήΠερίπου 1,5-2 kg :)
Διαγραφή