Πένες με κάπαρη και μανούρα Σίφνου

Πένες με μυρωδιά από Σίφνο :)




Υλικά:
  • 1 πακέτο πένες
  • 2 μικρές ντομάτες ξεφλουδισμένες και κομμένες κυβάκια
  • 2-4 κ.σ. κάπαρη
  • 1 ποτήρι χυμό ντομάτας
  • 1-2 σφηνάκια λευκό κρασί
  • 2-3 φέτες μανούρι Σίφνου κομμένο σε κύβους
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • λίγο βασιλικό
  • 1/2 κ.γ. ζάχαρη
  • αλάτι 
  • πιπέρι


Εκτέλεση:
Βράζουμε τις πένες σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.Σουρώνουμε και αφήνουμε στην άκρη.
 Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο  να ζεσταθεί. Προσθέτουμε την ντομάτα σε κυβάκια και την κάπαρη, αφήνουμε για 2'. 
Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε τον χυμό ντομάτας, τον βασιλικό, αλάτι πιπέρι, ζάχαρη και ελάχιστο νεράκι. Αφήνουμε την σάλτσα να βράσει για 5'. 

Μόλις δέσει η σαλτσούλα προσθέτουμε τις πένες και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε και τι τυράκι σε κύβους ανακατεύουμε,κλείνουμε το μάτι και αφήνουμε για να μαλακώσει λίγο το τυράκι. 


Έτοιμα!!!

Καλή όρεξη!

Σχόλια

  1. Εγώ θέλω το τυράκι!!!
    Καλή εβδομάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μόλις γύρισα απ τη θάλασσα καιμου τρέχουν τα σάλια λέμε!Φιλιά πολλά και καλό απόγευμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εντυπωσιάστηκα από το τυράκι, δεν το ήξερα.
    Μοιάζει καθόλου στην γεύση με το γνωστό μανούρι??
    Στην φωτό μου φαίνεται πιο "σκληρό"!
    Το πιάτο σου είναι μιαμ μιαμ!!!
    Καλή βδομάδα εύχομαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πολύ ωραίο πιάτο και όλη την διαφορά την κάνει το τυρί, το ξέρω και έχει πολύ ωραία γεύση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. υπεροχη συνταγη!!!
    καλη εβδομαδα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πέρασες καλά; Ωραίο και καλοκαιρινό το φαγάκι σου! Καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Kαλοκαιρινό φαγάκι σπέσιαλ! Το τυράκι δεν το έχω δοκιμάσει ποτέ αλλά επειδή είμαι τυροφάγος πολύ το λιγουρεύτηκα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καταπληκτκό,υπέροχο και μεσογειακό!!
    ήδη το λάτρεψα!!
    ΣΥΓΧΑΡΗΤΉΡΙΑ Pandora μου!!!
    Καλημέρα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. αμάν, τι ωραίο τυράκι είναι αυτό; και η μακαρονάδα μοσχοβολάει νησί

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μμμ το τυράκι φαίνεται σούπερ,ούτως ή άλλως θέλω να πάω στη Σίφνο οπότε θα το ψάξω,thx για την ιδέα ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Σας ευχαριστώ όλους για τα καλά σας σχόλια.


    Και επειδή είδα ότι το τυράκι εντυπωσίασε πολλούς μπορείτε να δείτε μια ταινία μικρού μήκους


    "Η Μανούρα της Σίφνου" εδώ -->

    http://vodpod.com/watch/3234790--


    και ένα πολύ ωραίο άρθρο εδώ -->

    http://portal.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_oiko1_1_17/02/2005_121925


    *Lost Gastronaut,δες την ανάρτηση που έκανα για την Σίφνο ίσως σε βοηθήσει --> http://oreksinaxeis.blogspot.com/2010/07/blog-post.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Τι ωραίο φαγητάκι, υπέροχος συνδυασμός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΤΕΛΕΙΟ!!! Tα ζυμαρικά είαι η αδυναμία μου αλλά ειδικά αυτό το πιάτο είναι σούπερ-ντούπερ!!Εμένα η κάπαρη με εντυπωσίασε γιατί θυμήθηκα ότι είχα δοκιμ΄σει σε μια σαλάτα και ήταν φανταστική:))
    Καλο υπόλοιπο καλοκαιριού!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Αφιέρωμα στα μακαρόνια κάνεις εσύ; :)))
    Μας άνοιξες την όρεξη και πάλι! (όχι ότι ανοίγει και δύσκολα :)))
    Το άρθρο της καθημερινής ενδιαφέρον και κατατοπιστικό και απ' ότι βλέπω στην φωτογραφία σου, γυλωμένη μανούρα χρησιμοποίησες για το πιάτο έτσι; Θα πρέπει να είναι πεντανόστιμο τυρί, ελπίζω να το βρω κάπου στην Αθήνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ζυμαρικά και τυριά, superb!=)
    Ωραία η καπαροιδέα, την καπαρώνω!=P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. το τυρί το θυμάμαι είναι γευστικότατο!!!

    καλησπέρα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Να είστε όλοι καλά για τα καλά σας λόγια.

    Dark chef ναι ήταν γυλωμενο το τυρί μου, το κρασί δίνει μια κάποια γεύση παραπάνω. Νομίζω ότι μπορείς να το βρεις σε Βασιλόπουλο ( αλλά δεν ξέρω ποιότητα) ή στην αγορά στην Αθήνα ή σε κάποιο μαγαζί με προϊόντα Σίφνου ( δες στο Ίντερνετ, δυστυχώς δεν έχω να σου προτείνω κάποιο συγκεκριμένο)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Pandora σ'ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες ! έτσι που το είδα βρώμικο απ έξω μου θύμισε ένα κρητικό πικάντικο τυράκι που ωριμάζει μέσα σε σπηλιές και είναι πεντανοστιμο,οι Κρητικοί το σερβίρουν μαζί με παγωμένη ρακή.
    Τυρί που να ωριμάζει σε οινολάσπη δεν έχω δοκιμάσει ακόμα,μόνο στην τηλεόραση το είχα δει,ρε παιδιά ξέρει κάνεις κανένα καλό τυροπωλείο στην Αθήνα ?
    Πρόσφατα μίλαγα μ'έναν blogger για την κοπανιστή Μυκόνου,ένα εξαίσιο τυρί γευστικά εφάμιλλο του ροκφόρ καθώς και για τη Λουζα και το Σύγκλινο Μάνης,τι να πω κρίμα που όλα αυτά τα προϊόντα δεν προβάλλονται σωστά και παραμένουν άγνωστα,και τρέχει ο κόσμος κι αγοράζει τα ξένα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. @Lost Gastronaut...τα περισσότερα από τα τυριά αυτά μπορείς να τα βρείς στα μεγάλα σούπερ μάρκετ αλλά δεν ξέρω από ποιότητα τί θα λένε...δυστυχώς όπως είπα και πιο πάνω δεν γνωρίζω κάποιο καλό τυροπωλείο.Θα ψάξω πάντως γιατι αξίζει.Καλό βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Pandora θα αρχισω και εγω να το δουλευω και μεσα στην εβδομαδα θα κανω αναρτηση και επειδη η ιδεα γεννηθηκε απο το δικο σου πιατο θα σου δωσω και ολο το υλικο,αν θελεις να το δημοσιευσεις/αξιοποιησεις ολοκληρο η τμηματικα οπως νομιζεις καλυτερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις