Ψωμί ... γρήγορο!

Με τα ωράρια που δουλεύω ή που θα έχουν κλείσει οι φούρνοι όταν θα πάω για ψωμί ή που θα τους έχει τελειώσει το ψωμί ή που θα το φουρνίζουν εκείνη την ώρα.... οπότε κάτι έπρεπε να κάνω...και έκανα αυτό το ψωμάκι που είναι εύκολο και κυρίως γρήγορο (για ψωμί πάντα) σε 1:30 είναι έτοιμο να συνοδεύσει το φαγητάκι σου. Εμφανισιακά δεν βγήκε τόσο όμορφο όσο το Γεμιστό ψωμάκι αλλά γευστικά και για λύση ανάγκης ήταν μια χαρά.







Υλικά:
500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1/2 κ.γ. ζάχαρη
1 κ.γ. αλάτι
1,5 κ.σ. ελαιόλαδο
330 ml μπύρα ξανθή



Εκτέλεση:

Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, την ζάχαρη, το αλάτι, και το ελαιόλαδο.
Ανακατεύουμε και προσθέτουμε την μπύρα.


Ζυμώνουμε. (Το μείγμα - ζυμάρι μην το περιμένετε σφιχτό και στεγνό όπως τα συνηθισμένα ζυμάρια, θα είναι λίγο κολλώδες και ελάχιστα υδαρές).
Σκεπάζουμε το μπολ με μια καθαρή πετσέτα και το αφήνουμε για 20'-25'.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 στον αέρα και ετοιμάζουμε την φόρμα μας με χαρτί ψησίματος.
Ρίχνουμε το μείγμα, το απλώνουμε ελαφρά και το χαράζουμε.


Ψήνουμε για 1 ώρα στους 180 στον αέρα. Δεν ανοιγοκλείνουμε τον φούρνο.
Έτοιμο, ζεστό και τραγανό.


Σημείωση: Αφού το έκοψα, μετά το τύλιξα σε πετσετούλα και την άλλη μέρα ήταν ακόμη μαλακό.

Καλή όρεξη!!!

Σχόλια

  1. Πολύ καλό και γρήγορο!! Καλό απόγευμα! Εφη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το πιο εύκολο και γρήγορο ψωμάκι είναι αυτό με την μπύρα!
    Εγώ του βάζω και διάφορα, σπόρους, γλυκάνισο, ελιές κλπ
    Καλό απόγευμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Παρόμοιο ψωμάκι με μπύρα φτιάχνω και εγώ, είναι πραγματικά γρήγορο και νόστιμο. Φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @ΕΛΕΝΑ... θα το δοκιμάσω κι εγώ με παραλλαγές έτσι για αλλαγή!! Φιλάκιαααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @mia maria ... φιλάκια και σε εσένα....
    Πω Πω πολλά φιλιά έστειλα σήμερα χαχαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Pandora χαίρομαι πολύ που σε βρήκα! Η σκοτεινή κουζίνα με σύστησε! Πολύ ωραίο το μπλογκ σου!

    Το ψωμί της μπύρας το φτιάχνω και εγώ! Χωρίζω την ζύμη σε μπαλίτσες σε κάθε μια βάζω και άλλα καλούδια (πχ στην μια ντομάτες λιαστές, στην άλλη φέτα, στην άλλη ξηρούς καρπούς κλπ). Ψήνω τα ψωμάκια σε φορμάκια για μάφινς και γίνονται υπέροχα!
    Θα τα λέμε! Φιλάκια από Ν Αφρική

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @Αγγελική Ν. ...χάρηκα!!!Πολύ ωραία η ιδέα με τα φορμάκια θα το κάνω κι εγώ χιχιχ....φιλιάαα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις