Κανελόνια με κιμά

Μία συνταγή για κανελόνια την οποία μου έχει μάθει η ξαδέρφη μου η Άννα και την οποία ακολουθώ πιστά πάντα όταν τα φτιάχνω....γιατί πολύ απλά είναι ΤΕΛΕΙΑ!!!




Υλικά:

2 πακέτα κανελόνια
3/4 κιλό κιμά
2 κονσέρβες ψιλοκομμένα ντοματάκια
1 κρεμμύδι ξερό
1 κουτί χυμόντομάτας
Διάφορα τυριά τριμμένα (2 αλμυρά – 1 γλυκό)
Αλάτι
Πιπέρι
1-2 κ.γ. ζάχαρη
1 λίτρο γάλα
3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
1 -2 ποτήρια νερό


Εκτέλεση:

1. Στρώνουμε σε ένα μεγάλο ταψί τα κανελόνια.


2. Σε μία μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και ρίχνουμε μέσα το κρεμμύδι να τσιγαριστεί αφου το ψιλοκόψουμε. Προσθέτουμε τον κιμά. Τσιγαρίζουμε ελαφρά. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι , το χυμό ντομάτας , την ζάχαρη και το νερό και βράζουμε μέχρι να δέσει ο κιμάς.Πρίν το βγάλουμε από το μάτι προσθέτουμε 2 χούφτες τυρί τριμμένο και ανακατέβουμε καλά.


3. Αφήνουμε να κρυώσει για λίγο γατί αν γεμίσουμε τα κανελόνια μας αμέσως λόγω διαφοράς θερμοκρασίας θα μας σπάσουν.

4. Με ένα κουταλάκι αρχίζουμε να γεμίζουμε ένα ένα τα κανελόνια και να τα στρώνουμε στο ταψί. Δεν τα γεμίζουμε ολόκληρα γιατί με το ψήσιμο θα μας χυθεί ο κιμάς έξω από τα κανελόνια.


5. Αφού έχουμε γεμίσει όλα μας τα κανελόνια περιχύνουμε από πάνω τα ψιλοκομμένα ντοματάκια παράλληλα στα κανελόνια.



6. Ρίχνουμε από πάνω τα τριμμένα τυριά και το γάλα και ψήνουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου 40’.





Έτοιμα!!!





Καλή επιτυχία!!!

Σχόλια

  1. Πολύ καλή η ιδέα με τα κανελόνια. Και το "γεμίδι" απλό και γευστικό.
    Καιρό έχω να κάνω κανελόνια.
    Ευχαριστώ για την ιδέα.
    Καλημέρα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολυαγαπημένο μας φαγάκι, το έκανες τέλειο!!!
    Φιλιά, καλή σου μέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @Δύσπιστος...να είσαι καλά, φτιάξτο και θα το απολαύσεις σίγουρα, ξέχασα να γράψω ότι σβήνω τον κιμά με λίγο λευκό κρασί, του δίνει άλλο άρωμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @ΕΛΕΝΑ, να είσαι καλά κορίτσι φιλιά πολλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. αερας η συνταγη σου δεν την εκανα αλλα ειναι ωραια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @Ανώνυμος....να είσαι καλά....ειναι δοκιμασμένη από αρκετό κόσμο και άρεσε σε όλους...Καλημέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. its very nice i really like it ,i will try that recipe i like canelonni so much .i have a recipe like that on this link .maybe you can also like it
    here is it
    http://www.flowmagazine.gr/article/view/Cannelloni_with_mince_from_Crete/category/quality_of_life

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΣΥΝΤΑΓΗ!! ΕΜΕΝΑ ΕΝΤΕΛΩΣ ΤΥΧΑΙΑ ΜΟΥ ΤΗΝ ΕΙΧΕ ΔΩΣΕΙ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΦΙΛΗ ΚΑΙ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΩ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΠΙΟ ΝΟΣΤΙΜΑ ΚΑΝΕΛΟΝΙΑ ΠΟΥ ΕΧΩ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΤΡΩΝΕ ΚΑΙ ΤΑ ΜΙΚΡΑ ΜΕ ΤΡΕΛΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις