Ρεβιθοκεφτέδες Σίφνου
Ο καιρός δεν είναι καλά,κάπως την έχει δει τελευταία και εκεί που λες αα θα κάνει λίγο κρύο να φτιάξω λίγα ρεβίθια σούπα, σου κάνει μια καλοκαιριά και το γυρνάς σε ρεβιθοκεφτέδες :))))
Τους ρεβιθοκεφτέδες τους απόλαυσα το καλοκαίρι στην Σίφνο με όλη τους την μαεστριά και ψάχνοντας στο ίντερνετ ή πιο κοντινή συνταγή σε αυτό που είχα εγώ δοκιμάσει ήταν οι ρεβιθοκεφτέδες του Η.Μαμαλάκη.
Η παρακάτω συνταγή ακολουθεί τα πρότυπα της συνταγής του.
Υλικά:
- 1/2 κιλό ρεβίθια
- 3 μεγάλες πατάτες
- 2 μεγάλα κρεμμύδια
- 1/3 ματσάκι ματζουράνα
- 1/2 ματσάκι δυόσμο
- αλάτι
- πιπέρι μπόλικο
- ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση:
Βάζουμε τα ρεβίθια σε νερό να μουσκέψουν από το προηγούμενο βράδυ.Την επομένη τα ξεπλένουμε και τα σουρώνουμε, τα βάζουμε σε ένα μπολ.
Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις βράζουμε.
Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα χοντροκόβουμε.
Κόβουμε την ματζουράνα και τον δυόσμο.
Σε ένα multi θα αλέσουμε τα υλικά μας, κάθε φορά θα βάζουμε και λίγο απο όλα.
Έτσι ρίχνουμε λίγα ρεβίθια,κομμάτια βραστής πατάτας , λίγο κρεμμύδι, λίγα φύλλα ματζουράνας και δυόσμου και αλέθουμε.Επαναλαμβάνουμε μέχρι να τελειώσουν τα υλικά.
Καλή όρεξη!!!
Πέρασμα μου για να μάθω νεα σου και να ευχηθώ καλή εβδομάδα για όλους μας.
ΑπάντησηΔιαγραφήΦαινονται εκπληκτικες!!!Αντιγραφω τη συνταγη για να μου τις φτιαξουν.Να εισαι καλά.
Μ' αρέσει που είναι και νηστίσιμοι.
ΑπάντησηΔιαγραφήΔυόσμος απαραίτητος και πιπεράκι μπόλικο το σηκώνουν σίγουρα. :)
Από τα καλύτερα μεζεδάκια!
Δίκιο έχεις για τον καιρό...πάνω που λες να κάνεις ένα χειμωνιάτικο φαγάκι, τσουπ, σου πετάει ένα παλαβό ήλιο και γυρνάς με κοντομάνικα μια εβδομάδα τώρα...Τρέλα σκέτη!
ΑπάντησηΔιαγραφήΟι ρεβιθοκεφτέδες είναι οι αγαπημένοι μου. Και πάνω σε αυτό μου θύμισες να πάρω ένα γλαστράκι ματζουράνα αν βρω γιατί αυτό μου λείπει..χιχι!!!
Καλό απόγευμα!
H Σιφνέϊκη κουζίνα είναι εξαιρετική και οι ρεβυθοκεφτέδες από τα καλύτερα της.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο δε μυστικό τους είναι η ματζουράνα, όπως μου είπανε διάφοροι μάγειροι στην Σίφνο.
Κανένα μυρωδικό δεν τουςταιριάζει τόσο πολύ!!
νοστιμια!!!και η ματζουρανα της Ελενας μου φαινεται οτι πραγματικα θα τους απογειωνει...
ΑπάντησηΔιαγραφήOι ψευτοκεφτέδες μου αρέσουν γενικώς.......τα ρεβύθια ωμά δεν φαίνονται μέσα στους κεφτέδες?
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα είστε καλά για τα σχόλια που μου αφήσατε :))
ΑπάντησηΔιαγραφή@Λίλα...αν τα χτυπησεις καλά στο multi δεν θα φαίνονται,ίσως να κρατάνε λίγο σε κάποια σημεία αλλά μετά το λιώσιμο και το τηγάνισμα είναι μια χαρά ;))
Καλώς το κοριτσάκι, χάθηκες!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ νόστιμοι οι ρεβυθοκεφτέδες!
@bigmama...χάθηκα ε?? άστααα βράστα..διορίστηκα πρόσφατα σε νοσοκομείο και μου εχουν πέσει όλα βαριά...πολύ κούραση και λίγος χρόνος,είμαι ακόμη σε περίοδο προσαρμογής αχ βαχ !!! χιχιχ
ΑπάντησηΔιαγραφήPandora κάνε υπομονή και θα συνηθίσεις...
ΑπάντησηΔιαγραφήΟι κεφτέδες σου φαίνονται πολύ πρωτότυποι και πιστεύω να είναι και νόστιμοι.
auto pou denexo katalavei apo tin sintagi einai sxetika me ta revithia...den ta xoume vrasei katholou???
ΑπάντησηΔιαγραφή@dhmhtra σε ευχαριστώ πολύ :))
ΑπάντησηΔιαγραφή@ανωνυμος....οχι δεν τα βράζεις, απλά τα μουλιάζεις πολλές ώρες από το προηγούμενο βράδυ ;)
ΠΕΡΑΣΜΑ ΜΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΔΩΣΩ ΠΟΛΛΕΣ ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ.
ΣΑΣ ΔΙΝΩ ΜΟΝΟ ΔΥΟ ΕΥΧΕΣ
ΑπάντησηΔιαγραφήΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΧΡΟΝΟ
ΠΑΝΠΛΟΥΤΟΙ ΝΑ ΣΤΕ ΣΤΗ ΧΑΡΑ
ΚΑΙ ΠΑΜΦΤΩΧΟΙ ΣΤΟΝ ΠΟΝΟ.
ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΜΕ ΥΓΕΙΑ.
se mena ta keftedaki otan ta bazo sto tigani lionoun .giati auto???
ΑπάντησηΔιαγραφή@doraki... δεν ξέρω γιατί σου διαλύονται, όταν τα βάλεις στο τηγάνι μην βάλεις παρα πολλά μαζι και μην τα γυρίσεις αμέσως ή πολλές φορές...τα αφήνεις να τηγανιστουν από τη μια πλευρά ώστε να κρατάνε και μετά τα γυρνάς και από την άλλη. Καλή επιτυχία την επόμενη φορά :))
ΑπάντησηΔιαγραφήtha to ksanaprospathiso.eyxaristo
ΑπάντησηΔιαγραφήαύριο θα τη δοκιμάσω τη συνταγή...................φαίνεται εκληκτική!
ΑπάντησηΔιαγραφήκαι εμενα μου διαλυθηκαν στο τηγανισμα και τρελαθηκα..θα βαλω αλευρι να σφιξουν και βλεπουμε
ΑπάντησηΔιαγραφήμπορείς να αφήσεις το μείγμα για λίγη ωρ στο ψυγείο μήπως σφίξει περισσότερο αλλα μπορείς και άμα θες όπως λες να βάλεις λίγο αλεύρι, τηγάνισε σε καυτό λαδι και λίγα κάθε φορα, μην τα γυρνάς συνεχεια, 2 φορές είναι αρκετές. Ελπίζω να σε βοηθησα, καλη επιτυχία!!
Διαγραφή