Τυροκουλούρα - τηγανόψωμο

Μια απλή , εύκολη και νόστιμη λύση που μου θυμίζει πολύ τα παιδικά μου χρόνια.Όλοι έχετε φάει κάποια στιγμή στη ζωή σας.




Υλικά (στο περίπου) :

  • 1/2 πακέτο αλεύρι για όλες τις χρήσεις (περίπου 500γρ)
  • 1 κ.σ. ξύδι
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • ελάχιστο αλάτι
  • ελάχιστο πιπέρι
  • τυρί φέτα τριμμένη στο χέρι (περίπου 300γρ.) ή άλλα αλμυρά τυριά που μας αρέσουν
  • νερό (όσο πάρει για να γίνει η ζύμη μας λεία και μαλακή)


Εκτέλεση:

Αναμιγνύουμε όλα τα υλικά μαζί.
Ζυμώνουμε καλά και χωρίζουμε τη ζύμη μας σε μέτρια μπαλάκια (στο μέγεθος που χωράει η χούφτα μας περίπου).
Ανοίγουμε το κάθε μπαλάκι σε μια ρολό και ενώνουμε τις άκρες.Το πατάμε λίγο με τον πλάστη να ανοίξει.
Τηγανίζουμε σε μπόλικο ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά για να μην καεί.
Βγάζουμε από το τηγάνι και αφήνουμε τις κουλούρες σε απορροφητικό χαρτί.
Σερβίρουμε και με έξτρα τριμμένο τυρί από επάνω αν θέλουμε ή μπορούμε να ρίξουμε και λίγο μέλι διάσπαρτο.
Έτοιμο!




Καλή όρεξη!!!

Σχόλια

  1. Καλη εβδομαδα να ξεκινησει και ας εχουμε* προχειρο * παντα ενα χαμογελο να το μοιρασουμε σε οσους το εχουν αναγκη. Δεν στοιχιζει τιποτα,αλλα αξίζει πολλά.
    Να εισαι παντα καλά.Αργω να περασω αλλα παντα προσπαθω να ειμαι συνεπης:)

    τελειο ειναι!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όλοι έχουμε φάει και θέλουμε να ξαναφάμε!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Με μέλι στο σερβίρισμα θα είναι πολύ ωραίο!
    Θα μοιάζει στις κρητικές πίτες που έχουν τυρί και μέλι μαζί.
    Απλά και νόστιμα, καλή βδομάδα και καλή δύναμη Pansofix :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Και γλυκό και αλμυρό, σκέτος πειρασμός είναι!
    Καλή βδομάδα εύχομαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τόσο εύκολο είναι; Πολύ νόστιμο φαίνεται, θα το δοκιμάσω! Καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. kai mou aresoun k ta 3erotigana kai oi turokouloures!!!! nomizw prepei na dokimastei!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. TELEIO!!! KAI POLY NOSTIMO KAI PROTOTYPO!!!
    FILIA KAI KALO KALOKAIRI!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τυροκολούρα ή τυροκλούρα σε κάποιες περιοχές της Εύβοιας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις