ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΜΠΥΡΑ από την φίλη Δήμητρα
Μια νόστιμη συνταγή από την φίλη μου την Δήμητρα Χ. από την Μυτιλήνη που ανέβασε στη σελίδα του blog στο facebook την συνταγή της και σας την παρουσιάζω και εδώ.
Απολαύστε !!!
ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΜΠΥΡΑ
Υλικά :
- 1 κιλό κρέας χοιρινό
- 3 κουτάκια μπύρα...
- 2 κουταλιές σούπας μουστάρδα πικάντικη
- 2 κουταλάκια του γλυκού μέλι
- Αλάτι πιπέρι λάδι
Εκτέλεση:
Μαρινάρουμε το χοιρινό με μπύρα για μία δυο ώρες.
Σοτάρουμε το χοιρινό στο τηγάνι με λάδι και ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι, σβήνουμε με ένα κουτάκι μπύρα, το σκεπάζουμε και το αφήνουμε να βράσει για ένα μισάωρο περίπου μέχρι να μαλακώσει και να πει τα υγρά του και να καραμελώσει.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το μέλι την μουστάρδα και ¾ από το κουτί της μπύρας και σβήνουμε το χοιρινό. Το αφήνουμε δυο τρία λεπτά και είναι έτοιμο.
Σερβίρουμε με πουρέ ή με ρύζι.
Και καλή σας όρεξη
Το χοιρινό ταιριάζει πολύ με την μπύρα και δένει άψογα με το μέλι!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή εβδομάδα pandora!
όντως το χοιρινό γίνεται πεντανόστιμο με την μπύρα.να είσαι καλά,καλή εβδομάδα.
ΑπάντησηΔιαγραφήμούρλια, καλή εβδομάδα
ΑπάντησηΔιαγραφήΠρεπει να το δοκιμάσω αφού το χοιρινό το τρώω πάντα με ευχαρίστηση
ΑπάντησηΔιαγραφήκαλή βδομάδα
Μούρλια φαγάκι :)))
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα
Καλή εβδομάδα
η μπυρα παει πολυ στο χοιρινο...δινει πολυ ωραιο αρωμα!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΌντως η μπύρα πάει πολύ με το χοιρινό! Και με τη μουστάρδα και το μέλι, κάνει ένα ωραιότατο τρίπτυχο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ ωραίο φαγητό! Μουστάρδα και μέλι είναι τα αγαπημένα μου υλικά. Τώρα τελευταία τα βάζω παντού! Με γεια η νέα εμφάνιση!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο έχω φτιάξει και όντως είναι πολύ ωραίο φαγητό!!Το λατρεύω με πουρέ πατάτας!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣας ευχαριστώ *όλους* για τα καλά σας σχόλια, θα τα μεταφέρω και στη Δήμητρα που έκανε την συνταγή.Φιλιά
ΑπάντησηΔιαγραφή