Τρίτη, 23 Φεβρουαρίου 2010

Vegetable Bruschetta

Vegetable Bruschetta, μπρουσκέτα λαχανικών μια ιδέα που πήρα από την blogοφίλη Λίλα και τις μπρουσκέτες λαχανικών με λαγάνα που έκανε. Σαν βάση είχα την δική της συνταγή απλά έβαλα τις δικές μου πινελιές.
Τραγανές μυρωδάτες φέτες ψωμιού με ποικιλία λαχανικών ψημένα στο φούρνο και σερβιρισμένα με τριμμένη γραβιέρα.
Ήταν υπέροχα.
Απολαύστε!!!




Υλικά:
  • 6-8 λεπτοκομμένες φέτες ψωμιού 
  • 1φλιτζανάκι ελαιόλαδο για την μαρινάδα
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο για το σοτάρισμα των λαχανικών
  • κόκκινο πιπέρι
  • σκόρδο σε σκόνη
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • 400 γρ. φρέσκα μανιτάρια ψιλοκομμένα
  • 1 πιπεριά πράσινη ψιλοκομμένη
  • 1 πιπεριά κόκκινη ψιλοκομμένη
  • 1 καρότο κομμένο σε κυβάκια
  • 1 ντομάτα σε κυβάκια
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
  • 1 κ.γ. σόγια σως
  • 3-4 κ.σ. τριμμένη γραβιέρα

Εκτέλεση :
Πρώτα απ' όλα φτιάχνουμε το αρωματικό μας λαδάκι.Σε ένα μπολάκι ρίχνουμε  τις 3 κ.σ ελαιόλαδο, το αλάτι, το πιπέρι, το κόκκινο πιπέρι, το σκόρδο, την ρίγανη ανακατεύουμε και το αφήνουμε να αναμιχθούν τα αρώματα μέχρι να ετοιμάσουμε τα λαχανικά μας.

Πλένουμε και ψιλοκόβουμε τα λαχανικά και τα βάζουμε (εκτός από τα κρεμμύδια και την ντομάτα) να μαλακώσουν σε ένα αντικολλητικό τηγάνι για 2'-3'.

Έπειτα προσθέτουμε 3 κ.σ. ελαιόλαδο και τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια και τσιγαρίζουμε.

Πριν αποσύρουμε από την φωτιά ρίχνουμε και την ντομάτα και την σόγια σως και αφήνουμε λίγο να φύγουν τα υγρά.

Κόβουμε το ψωμί σε λεπτές φέτες και τις αλείφουμε και από τις 2 μεριές με την μαρινάδα που φτιάξαμε.

Πάνω σε κάθε φέτα βάζουμε μια μεγάλη κουταλιά της σούπας από τα λαχανικά μας.

Τοποθετούμε σε ταψάκι και ψήνουμε στους 180' για 10'-20' ανάλογα τον φούρνο.
Βγάζουμε τις μπρουσκέτες όταν το ψωμί είναι τραγανό και τα λαχανικά μας ωραία ψημένα.Σερβίρουμε και ρίχνουμε από πάνω γραβιέρα τριμμένη.

 'Έτοιμα!

Καλή όρεξη!!!

9 σχόλια:

  1. Μέχρι το περσυνό καλοκαίρι, δεν ήξερα ότι αυτά που έφτιαχνα χρόνια πριν σαν σνακ, τα λένε μπρουσκέτες!
    Και χρησιμοποιούσα ψωμί μπαγιάτικο, για να κόβονται λεπτές οι φέτες, ελαφρά φρυγανισμένο στην φρυγανιέρα και μετά στο φούρνο, σαν τις δικές σου.
    Πρόσφατα έκανα με φέτες του τοστ σικάλεως, κομμένες στα τέσσερα, σαν μπουκιές.
    Να΄σαι καλά και εσύ και η Λίλα που δίνετε ιδέες.
    Καλημέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τέλειες οι μπρουσκέτες σου Pandora μου!!!!!
    Εμάς έγιναν αγαπημένο βραδινό, την τελευταία φορά έβαλα και λίγο μπέικον μέσα.
    Κόλαση!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Υπέροχες και με μπόλικα λαχανικά όμορφα συνδιασμένα!!!Καλή σου μέρα:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τέλειες είναι! Να είχα μια αυτή τη στιγμή!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τέλειες!
    Υπέροχες!!
    Ενα πεντανόστιμο σνακ, μέχρι κυρίως γεύμα θα το έλεγα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μπρουσκέτες φτιάχνω κι εγώ συχνά με οτι λαχανικό περισσεύει. Εγώ είχα φτιάξει και με καπονάτα που έιχε περισσέψει Τρώγονται μετά μανίας, και ιδιαίτερα σαν μεζεδάκι με μπυρίτσα ή κρασάκι.
    Καλό Σ/κ :)))))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μμμμμ οι μπρουσκέτες είναι αγαπημένες. Σκέτη νοστιμιά φαίνονται οι δικές σου!
    Μάγδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ευχαριστώ όλους σας για τα σχόλια,να είστε καλά :))

    Μάγδα Καλως ήρθες :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρουσιάστηκε σφάλμα σε αυτό το gadget

Το παρόν χορηγείται μονο με αδεια

Δοκιμάσαμε

Related Posts with Thumbnails