Κυριακή, 7 Φεβρουαρίου 2010

Πικάντικα ζυμαρικά με τόνο

Για όσους τους αρέσουν τα πικάντικα και καυτερά φαγητά...μπορείτε βέβαια να προσαρμόσετε την συνταγή στα δικά σας όρια!!! :))))

Απολαύστε!!!



Υλικά:
  • 250 γρ. fussili tricolore
  • 250 γρ. ζυμαρικά πλεξούδες
  • 1 κονσέρβα τόνο σε λάδι την μεγάλη
  • 3-4 πιπερίτσες καυτερές
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 ποτήρι χυμό ντομάτας
  • 1/4 ποτηριού νερό
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1/2 κ.γ. τσίλι σε σκόνη ή κόκκινο πιπέρι
  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • 1-2 κ.σ. ελαιόλαδο


Εκτέλεση:
Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου και τα καίμε με το βούτυρο.
Για την σάλτσα σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο, τις πιπερίτσες και το σκόρδο και τα τσιγαρίζουμε.

Αφαιρούμε το σκόρδο και τις πιπεριές εάν θέλουμε και προσθέτουμε τον τόνο ενώ παράλληλα τον διαλύουμε σε μικρά κομμάτια.

Ανακατεύουμε για λίγο να πάρει ο τόνος όλο το άρωμα και την γεύση από το πικάντικο λάδι μας και στην συνέχεια ρίχνουμε τον χυμό ντομάτας,το νερό, αλάτι, πιπέρι και το τσίλι.

Αφήνουμε την σάλτσα μας να δέσει καλά και όταν είναι έτοιμη την ρίχνουμε στα ζυμαρικά μας ανακατεύοντας καλά να πάει η σάλτσα παντού.Έτοιμα!!!

Καλή όρεξη!!!

12 σχόλια:

  1. την φτιάχνω κι εγώ αλλά προσθέτω επίσης αποξηραμένο μαϊντανό,βασιλικό και ρίγανη..αααα και λίγο λευκό κρασί,πάει με το ψάρι.δοκίμασε :)

    καλό απόγευμα
    χχχχ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλησπέρα pandora! Δεν την έχω δοκιμάσει έτσι τόσο καυτερή!Αλλά θα το προσπαθήσω, έστω και με λιγότερες καυτερές πιπερίτσες!Ο τόνος με την κόκκινη σάλτσα ταιριάζει πάρα πολύ!
    Αθηνά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΩΡΑΙΟ ΦΑΙΝΕΤΑΙ!!!!ΘΑ ΤΟ ΔΟΚΙΜΑΣΩ.
    ΚΑΛΕΣ ΑΠΟΚΡΙΕΣ ΝΑ ΕΧΕΙΣ.ΠΕΡΑΣΕ ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΓΡΑΨΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑVATAR ΣΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΣΟΥ.ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Υπέροχη συνταγή αλλά θα την προτιμίσω άνευ καυτερών πιπεριών και εγώ!! Καλή εβδομάδα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αυτή είναι συνταγή για τον άντρα μου που τρελαίνεται για καυτερά και πικάντικα!
    Kαλή βδομάδα Pandora μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πανδώρα μου και για μένα είναι πολύ καυτερό!!!
    Θα το προτιμήσω, όπως τη φτιάχνουμε κι εμείς την μακαρονάδα... πιο ελαφρια!!!
    εμείς ρίχνουμε και μπόλικο τυράκι απο πάνω....
    Καλή εβδομάδα :)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ωραια ιδεα για να ξεφυγουμε και απο το πολυ κρεας!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καμία αλλαγή! Θα εκτελεστεί κατά λέξη και θα φαγωθεί μετά μανίας καθότι και ''μακαρονού'' & ''τονού''!:P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. τελειο ειναι εγω απλα βαζω και το λαδι απο τον τονο και περνει μια ιδιαιτερη γευση!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μου αρέσουν και τα πικάντικα και τα ζυμαρικά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρουσιάστηκε σφάλμα σε αυτό το gadget

Το παρόν χορηγείται μονο με αδεια

Δοκιμάσαμε

Related Posts with Thumbnails