Κυριακή, 31 Μαΐου 2009

Carbon Fibre Nail Tutorial από τον Petrilude

Απλά τέλειο....το θέλωωωω!!!!

Πέμπτη, 28 Μαΐου 2009

Κινέζικο τηγανιτό ρύζι special στο γουοκ!


Κινέζικο τηγανιτό ρύζι special στο γουοκ!


· ρύζι σε φακελάκια (2)

· 1 κύβο knorr για μακαρόνια

· 1 αυγό

· 5 φέτες ζαμπον κομμένες σε κυβάκια

· 1 κονσέρβα μανιτάρια ψιλοκομμένα

· 3-4 κ.σ. καλαμπόκι

· 1-2 κ.σ. αρακά.

· Αλατι

· Πιπερι

· Ελαιολαδο

1. Σ’ ένα κατσαρολάκι με νερό που βράζει ρίχνουμε τον κύβο και τα σακουλάκια ρυζιού για 10’ να βράσουν.

2. Χτυπάμε το αυγό με αλάτι πιπέρι και λίγο νερό και φτιάχνουμε μια ομελέτα σε αντικολλητικό τηγάνι. Την ψιλοκόβουμε πάρα πολύ καλά.

3. Στο γουοκ ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο και ρίχνουμε μέσα τα μανιτάρια και το ζαμπόν και τσιγαρίζουμε ελαφρά. Προσθέτουμε το καλαμπόκι και τον αρακά.

4. Σουρώνουμε τα φακελάκια ρυζιού και το προσθέτουμε και αυτό στο γουοκ ανακατεύοντας καλά. Ρίχνουμε και την ψιλοκομμένη ομελέτα ,λίγο αλάτι ,λίγο πιπέρι και ανακατεύουμε πάλι καλά.


5. Σβήνουμε την φωτιά και αφήνουμε το ρύζι για λίγο να ηρεμίσει.


6. Σερβίρεται χλιαρό , όχι πολύ ζεστό.


Καλή επιτυχία!!!

Τρίτη, 26 Μαΐου 2009

Αμανίτες γεμιστοί :))

Αν έχεις καλέσει κόσμο σπίτι αλλά δεν έχεις χρόνο και θες κάτι γευστικό και γρήγορο κάνε ΑΥΤΟ... Απολαύστε το..


Μπουκιές γεμιστών μανιταριών


• 1 κεσέ φρέσκα μανιτάρια
• Λίγη γραβιέρα κομμένη σε κυβάκια

• Λίγο gouda κομμένο σε κυβάκια

• ½ κρεμμύδι
• Αλάτι

• Πιπέρι μαύρο

• Πιπέρι κόκκινο ή τσιλι
• ½ ποτηράκι κόκκινο κρασί.

1. Πλένουμε καλά τα μανιτάρια και αφαιρούμε το κοτσανάκι τους (δεν τα πετάμε) αφήνοντας μόνο τα καπελάκια.

2. Στο multi χτυπάμε το κρεμμύδι , αλάτι, πιπέρι, τσίλι και τα κοτσανάκια από τα μανιτάρια μέχρι να γίνουν σαν κρέμα.

3. Γεμίζουμε τα μανιτάρια με το μείγμα και κλείνουμε το κάθε καπελάκι με ένα κύβο τυριού. Τα τοποθετούμε σε ένα μικρό πυρεξ.

4. Περιχύνουμε τα μανιτάρια με λίγο ελαιόλαδο και το κρασί.
5. Ψήνουμε στον φούρνο για περίπου 20’ μέχρι μαλακώσουν τα μανιτάρια και το τυρί.




Καλή επιτυχία!!!

Δευτέρα, 25 Μαΐου 2009

My Best Web Make Up ARTIST!!!

My Best Web Make Up ARTIST!!!
Απλά δεν υπάρχει...το παιδί είναι τέλειος και κάνει καταπληκτικά μακιγιάζ...Τον παρακολουθώ σε καθημερινή βάση και ξεσηκώνω ιδέες του φυσικά όσο αυτό είναι δυνατόν :)

Αυτό είναι ένα από τα δικά μου all time classic μακιγιάζ και το κάνω αρκετά συχνά.




Επίσης είναι άπαιχτος σε μακιγιάζ για τις απόκριες...πάρε μια ιδέα παρακάτω...



"Λάγανον" δηλαδή --> λαζάνια - ζυμαρικά.

Ζυμαρικά, μια αγαπημένη λέξη για μικρούς και μεγάλους. Μια λέξη που συνδέεται με την διατροφή εκατομμυρίων ανθρώπων σε όλο τον κόσμο. Μια λέξη που είναι συνώνυμη με την νοστιμιά και την γεύση. Μια λέξη που έχει μύθους, θρύλους και ιστορία που αρχίζει από τα πανάρχαια χρόνια. Η ιστορία των ζυμαρικών ανάγεται στα πολύ παλιά χρόνια. Η πρώτη γνωστή αναφορά στα μακαρόνια χρονολογείται από το 1000 π.χ. στην αρχαία Ελλάδα. Η λέξη λάγανον ήταν μια πλακωτή ζύμη από αλεύρι και νερό, την οποία χρησιμοποιούσαν για την διατροφή τους οι αρχαίοι Έλληνες. Στην ελληνική μυθολογία αναφέρεται ότι ο Ήφαιστος έκανε ένα εργαλείο για να φτιάχνει «κορδόνια από ζύμη». Τον 8ον αιώνα π.χ. οι πρώτοι Έλληνες έποικοι που μετανάστευσαν στην Ιταλία μετέφεραν μαζί τους και το λάγανον το οποίο μετονομάστηκε σε Laganum που είναι τα λαζάνια. Τα δημητριακά, από τα οποία προέρχονται τα ζυμαρικά, καταναλώνονται από το 8000 π.χ., την εποχή δηλαδή που ο άνθρωπος άρχισε να καλλιεργεί και να καταναλώνει προϊόντα από δημητριακά. Ιστορικά στοιχεία αποδεικνύουν πως τα ζυμαρικά καταναλώνονταν από τους Αιγυπτίους και πως ήταν πολύ δημοφιλής τροφή στην Κίνα πριν περίπου 6000 χρόνια. Διαφορετικές πηγές αποδίδουν την προέλευση των ζυμαρικών σε διαφορετικούς λαούς, όπως οι Κινέζοι, οι Ετρούσκοι, οι Ρωμαίοι και οι Άραβες. Ο Μάρκο Πόλο θεωρείται ότι έφερε τα ζυμαρικά από την Κίνα πίσω στην Ιταλία το 1292 μ.χ., αν και οι Ιταλοί αρνούνται αυτήν την εκδοχή, μιας και τα μακαρόνια παράγονταν στο Παλέρμο της Σικελίας από το 1154 μ.χ. Συγκεκριμένα, στα περίχωρα του Παλέρμο παράγεται ένα ζυμαρικό σε σχήμα σπάγκου, το οποίο εξάγεται ακτοπλοϊκά τόσο στις χριστιανικές όσο και στις μουσουλμανικές χώρες. Έτσι διαλύεται και ο μύθος που έδινε τα πρωτεία όχι στη Νάπολη, αλλά στο Παλέρμο. Εκεί παράγονταν και αποξηραίνονταν τα ζυμαρικά σύμφωνα με την τυπική αραβική συνήθεια, καθώς οι νομάδες της ερήμου ήταν υποχρεωμένοι να τα διατηρούν αποξηραμένα κατά τη διάρκεια των μετακινήσεών τους. Η πρώτη σαφής ένδειξη ύπαρξης των ζυμαρικών ήταν κατά τον 12ο αιώνα, όταν ο Guglielmo di Malavalle περιέγραψε ένα πιάτο ζυμαρικών (macarrones sen logana) σε ένα γεύμα όπου παρευρέθηκε. Από τότε, υπάρχουν πολλές σαφείς ενδείξεις για την παρασκευή και κατανάλωση των ζυμαρικών, ειδικά στις περιοχές της Νάπολι και της Γένοα. Οι Ναπολιτάνοι έφτιαχναν μακαρόνια σε μικρά εργαστήρια που τα ονόμαζαν "La Pasteria", τα στέγνωναν σε σχοινιά στο δρόμο και τα πωλούσαν μέσα σε χωρέλια και όλα αυτά με τραγούδι και χορό με μαντολίνα και ταραντέλες. Τον 15ο αιώνα, γράφτηκε η πρώτη συνταγή για λαζάνια αλλά έως τον 17ο αιώνα, τα ζυμαρικά δεν αποτελούσαν σημαντικό μέρος της διατροφής και καταναλώνονταν μόνο ως πολυτελές γεύμα ή ακόμη και ως γλυκό. Τα ζυμαρικά αποτέλεσαν μέρος της διατροφής των Ιταλών τον 17ο αιώνα όταν η εισαγωγή της τεχνολογίας στην παραγωγή των ζυμαρικών και η αύξηση της καλλιέργειας του σκληρού σίτου συνετέλεσαν στην εδραίωση των ζυμαρικών ως φτηνής και εύκολης τροφής για τα ασθενέστερα κοινωνικά στρώματα. Κατά συνέπεια, η σημασία των ζυμαρικών για την υγεία των λαών έγινε ακόμη πιο έντονη. Το 1800, οι δύο πρωτεύουσες του μακαρονιού (τόσο στην παραγωγή όσο και στις εξαγωγές) ήταν η Νάπολι και η Γένοα. Όμως, η μετάβαση από την φρέσκια πάστα στην ξηρή πάστα (για εμπορικούς λόγους) και η γεωπολιτική θέση του λιμανιού της Γένοα συνετέλεσαν στην διάδοση των ζυμαρικών παγκοσμίως. Στην αρχαία Ελλάδα υπήρχε το θρησκευτικό έθιμο να φτιάχνουν γλυκά ζυμαρικά για τις λεχώνες καθώς υπήρχε η αντίληψη ότι χάριζαν δύναμη στη μάνα και το βρέφος. Τα έβραζαν σε γάλα και ζάχαρη και τα σερβίριζαν σαν σούπα ή σαν ένα είδος πουτίγκας. Στην Ελλάδα κάποτε όλα τα νοικοκυριά είχαν μεγάλη ποικιλία χειροποίητων ζυμαρικών στα κελάρια τους. Μερικά, όπως ο τραχανάς, ήταν ξερά ενώ άλλα καταναλώνονταν αμέσως μετά την παρασκευή τους. Υπήρχαν οι στριφτάδες, τα τουτουμάκια και οι γκοντζίδες τα οποία παρασκευάζονταν σε χωριά της Σπάρτης. Τα ζυμαρικά ήταν δημοφιλή και σχετικά ανέξοδα, με αποτέλεσμα να περιοριστεί στο ελάχιστο η χρήση του ρυζιού. Το ρύζι εμφανιζόταν κυρίως στο τραπέζι της Κυριακής ή τις γιορτές, είτε μαγειρεμένο σε ζωμό κρέατος και τοποθετούνταν σε μικρές φόρμες για διακοσμητικούς λόγους, είτε σαν γέμιση πουλερικών ή λαχανικών. Η πρόοδος της τεχνολογίας της παραγωγικής διαδικασίας επέτρεψε την αύξηση της παραγωγής και την μείωση των εξόδων, λόγοι που συνετέλεσαν στην αύξηση της κατανάλωσης των ζυμαρικών. Με το πέρασμα των χρόνων, η παραγωγή ζυμαρικών έπαψε να είναι χειροκίνητη και πέρασε στην πλήρη αυτοματοποίηση της παραγωγικής διαδικασίας.

(http://www.ab.gr/2_products/index.php?ID=zymarika, http://www.nline.gr/?p=774)



Παρασκευή, 22 Μαΐου 2009

中 国 的 鸡 肉 ......Δηλαδή κινέζικο κοτόπουλο

Εδώ έχουμε μια πολύ αγαπημένη συνταγή, εύκολη , νόστιμη και εντυπωσιακή.Για μια βραδιά με καλούς φίλους και καλό κρασί. Απολαύστε!!

Κινέζικο κοτόπουλο με κάρυ

· 2 στήθη κοτόπουλου χωρίς την πέτσα.

· 1 πιεριά κόκκινη

· 1 πιπεριά πορτοκαλί

· 1 πιπεριά κίτρινη

· 1 κονσέρβα μανιτάρια

· 1 βαζάκι κινέζικη σάλτσα – κάρυ (προαιρετικά)

· 1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό κομμένο σε ροδέλες

· Ελαιόλαδο

· Αλάτι

· Πιπέρι

· Κάρυ

· 1 κύβο Knorr



1. Πλένουμε το κοτόπουλο και τα λαχανικά μας.

2. Κόβουμε το κοτόπουλο με το ψαλίδι κουζίνας σε μικρά κομματάκια. Κόβουμε τις πιπεριές σε λωρίδες και το κρεμμύδι σε ροδέλες.

3. Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνουμε το νερό , ένα κύβο knorr , λίγο κάρυ και το κοτόπουλο και το αφήνουμε να βράσει μέχρι να μαλακώσει και να πάρει ένα κίτρινο χρώμα.

4. Ρίχνουμε στο γουοκ λίγο ελαιόλαδο και αρχίζουμε να τσιγαρίζουμε ελαφρά τις πιπεριές, τα κρεμμύδια και τα μανιτάρια. Μόλις είναι έτοιμο το κοτόπουλο το ρίχνουμε και αυτό μέσα στο γουοκ. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά. Τέλος ρίχνουμε λίγο ακόμη κάρυ και προαιρετικά αν έχουμε την κινέζικη σάλτσα κάρυ και ανακατεύουμε καλά.

5. Σερβίρουμε με ρύζι.

Πέμπτη, 21 Μαΐου 2009

GREEK MEATBALLS

Ο Θεός να τα κάνει κεφτεδάκια αλλά τέλος πάντων...το βιντεάκι έχει πολύ γέλιο το ζευγάρι ομογενών είναι απίστευτο...Μακάρι κι εμείς στην ηλικία τους να το διασκεδάζουμε έτσι....δείτε και το προφίλ τους http://www.youtube.com/user/orthodoxos στο Youtube με άλλες συνταγές και αστεία δικά τους βίντεο...
Απολαύστε τους...





Και το σπανακόρυζο έχει πολύ γέλιο



Πολύχρωμη γρήγορη μακαρονοσαλάτα


Πολύχρωμη γρήγορη μακαρονοσαλάτα





· 1 πακέτο πολύχρωμες βίδες.
· 10 φέτες ζαμπόν
· 3 φέτες μπεικον
· 1 μικρό κομμάτι gouda (100γρ) κομμένο σε κύβους.
· 250 γρ μαγιονέζα.
· Αλάτι.

1. Βράζουμε τα μακαρόνια και τα σουρώνουμε. Δεν τα τσιγαρίζουμε.
2. Ψιλοκόβουμε το μπέικον και το τσιγαρίζουμε σε αντικολλητικό τηγανάκι μέχρι να γίνει τραγανό. Αφήνουμε να κρυώσει.
3. Κόβουμε το ζαμπόν και το τυρί σε κυβακια.
4. Σε μια σαλατιέρα ανακατεύουμε τα μακαρόνια , το ζαμπόν, το μπέικον, το τυρί, την μαγιονέζα και το αλάτι.
5. Βάζουμε για λίγο στο ψυγείο.
6. Σερβίρεται κρύα.



Για όλα ...φταίνε τα γουρούνια

Ρίξτε μια ματιά σε αυτά τα άρθρα της ελευθεροτυπίας...μπας και δούμε λίγο την κατάσταση για τη "νέα γρίπη" εκτός από το δικό μας μάτι και με το μάτι κανενός άλλου.


Τετάρτη, 20 Μαΐου 2009

Προσοχή...ΜΠΟΜΠΑ!!!


Μία απίστευτη μπόμπα κοτόπουλου, που έκανα και στα γενέθλιά μου αλλά δυστυχώς ξέχασα να την βάλω στον μπουφέ μαζί με τα υπόλοιπα φαγητά :)) . Δεν πειράζει όμως γιατί την φάγαμε την επόμενη μέρα μόνοι μας....όλη δική μας...χιχιχ...
Μια γευστική και γρήγορη ιδέα για πάρτυ - τραπέζια - μπουφέδες..
Απολαύστε!!



(Συνήθως την σερβίρω όρθια, αλλά την συγκεκριμένη μέρα που τράβηξα την φώτο δεν είχα ένα ολόκληρο πακέτο ψωμιού έφτιαξα μικρότερη και την έκοψα τριγωνάκια).



Μπόμπα κοτόπουλου – τριγωνάκια

• 1 στήθος κοτόπουλου (ολόκληρο , χωρίς πέτσα)
• 1 ½ ποτήρι νερό
• 1 γιαούρτι complete
• 1 κρεμμύδι ξερό (όχι πολύ μεγάλο)
• 3-4 κ.σ μαγιονέζα
• 1-2 κ.σ. μουστάρδα
• Αλάτι
• Πιπέρι
• Λίγο κάρυ
• 1 μεγάλη συσκευασία ψωμί για τοστ

1. Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνουμε το νερό και βάζουμε το κοτόπουλο να βράσει .
2. Ρίχνουμε αλάτι πιπέρι και κάρυ και αφήνουμε μέχρι να μαλακώσει και να βράσει καλά.
3. Περνάμε το κρεμμύδι και το κοτόπουλο από το multi μέχρι να γίνει ψίχα.
4. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το κρεμμύδι, το κοτόπουλο, το γιαούρτι , την μαγιονέζα και την μουστάρδα και τα ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα.
5. Φτιάχνουμε τοστ με το μείγμα και τα τοποθετούμε το ένα πάνω στο άλλο σχηματίζοντας ένα πύργο. Κόβουμε την μπόμπα στην μέση διαγώνια ή στα τέσσερα ανάλογα πως μας αρέσει και την τυλίγουμε με αλουμινόχαρτο. Σερβίρουμε την μπόμπα ή όρθια ή ανοιχτή σε πιατέλα.


Καλή επιτυχία!!!
Παρουσιάστηκε σφάλμα σε αυτό το gadget

Το παρόν χορηγείται μονο με αδεια

Δοκιμάσαμε

Related Posts with Thumbnails