Υγρο κεικ σοκολατας





Υλικά:
~ 2 κούπες φαρίνα ολικής
~ 1,5 κούπα ζάχαρη καστανή
~ 1 κούπα κακάο άγλυκο απλό
2 βανίλιες
1/2 κ.σ. σόδα μαγειρικής
1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 κ.γ. αλάτι
2 αυγά
1/2 κούπα ηλιέλαιο
1 κούπα γάλα εβαπορέ αραιωμένο
2 σφηνάκια κονιάκ
1 κούπα ζεστό νερό

για γλάσο:
250 κουβερτούρα
250 κρέμα γάλακτος


Εκτέλεση:
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε όλα τα στερεά υλικά μαζί και έπειτα ρίχνουμε ένα  ένα τα υγρά υλικά με την σειρά που φαίνονται παραπάνω, ανακατεύοντας καλά με ένα σύρμα.
Ρίχνουμε το μείγμα (το οποίο είναι αρκετά υγρό, μοιάζει με ρόφημα σοκολάτας) σε ένα αντικολλητικό ταψάκι ή φόρμα κέικ ( αν δεν έχετε αντικολλητικά ή σιλικόνης βουτυρώνετε και αλευρώνετε καλά το ταψάκι ή την φόρμα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170-180 για 45'.
Βγάζουμε το κέικ αφήνουμε να κρυώσει και ξεφορμάρουμε.


Φτιάχνουμε το γλάσο, σπάμε την κουβερτούρα σε ένα μπολ και ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος σε ένα κατσαρολάκι, μόλις πάρει βράση κατεβάζουμε από την φωτιά και την ρίχνουμε στην κουβερτούρα ανακατεύουμε μαλακά να μην πάρει αέρα, όταν γίνει λείο περιχύνουμε το κέικ.

*στην φωτό δεν είχα φτιάξει γλάσο απλά έριξα ζάχαρη άχνη.

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις