Κυριακή, 1 Σεπτεμβρίου 2013

Τυροκριτσίνια με σφολιάτα

Ένα εύκολο σνακ για όλες τις ώρες.



Υλικά για περίπου 20-25 κριτσίνια :
2 φύλλα σφολιάτας
1 αυγό
1 φλ. τσ. φέτα τριμμένη με το χέρι
1 φλ. τσ. τριμμένη γραβιέρα
1 φακελάκι σουσάμι


Εκτέλεση:




Απλώνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας πάνω σε χαρτί ψησίματος.
Χτυπάμε το αυγό και αλείφουμε όλο το φύλλο σφολιάτας.
Στη μισή μεριά της σφολιάτας ρίχνουμε τα μισά τυριά ανακατεμένα.
Διπλώνουμε από πάνω την υπόλοιπη σφολιάτα (όπως στη φωτό) και πιέζουμε λίγο με τα χέρια μας.


Κόβουμε σε λωρίδες, τις στριφογυρίζουμε ελαφρά,τα αλείφουμε πάλι με λίγο αυγό και πασπαλίζουμε με σουσάμι.
Κάνουμε το ίδιο και με το άλλο φύλλο σφολιάτας.
Ψήνουμε σε αντικολλητικό χαρτί στον αέρα στους 180-200 C  για 15-20' να ροδίσουν και να είναι τραγανά!



Έτοιμα!!!
Καλή όρεξη!

2 σχόλια:

  1. Γειά σου Πανδώρα με τις εύκολες και νόστιμες συνταγές!
    Με τυρί/τυριά, με τυρί και μπέικον, όπως και να τα κάνεις αυτά τα σφολιατοκριτσίνια βγαίνουν νοστιμότατα και το μόνο κακό είναι πως δε σταματάς να τα τρως!
    Υ.Γ. Αυτό το κοφτήρι/ροδάκι είναι φοβερό κουζινο-εργαλειάκι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρουσιάστηκε σφάλμα σε αυτό το gadget

Το παρόν χορηγείται μονο με αδεια

Δοκιμάσαμε

Related Posts with Thumbnails