Δευτέρα, 24 Μαρτίου 2014

Κριθαρότο με κοτόπουλο

Γιαμμμμ!!!!





Υλικά:
1 στήθος κοτόπουλου κομμένο κυβάκια
1 κούπα κριθαράκι μέτριο
1/2 πράσινη πιπεριά κομμένη κυβάκια
1/2 κόκκινη πιπεριά κομμένη κυβάκια
1/2 κίτρινη πιπεριά κομμένη κυβάκια
3 λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
1 μικρό ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
1 κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
1 χούφτα μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 σφηνάκι λευκό κρασί
1 λίτρο περίπου ζωμό λαχανικών ή κοτόπουλο (να είναι ζεστός)
1/2 ποτήρι χυμό ντομάτας
λίγο ελαιόλαδο
αλάτι 
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

* Προαιρετικά για το σερβίρισμα τριμμένη παρμεζάνα ή κεφαλογραβιέρα. Επίσης μπορούμε να προσθέσουμε λίγες σταγόνες λάδι τρούφας πριν κατεβάσουμε το φαγητό από την φωτιά.



Εκτέλεση:


Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κοτόπουλο, τις πιπεριές και το κρεμμύδι για λίγα λεπτά. Προσθέτουμε τις λιαστές ντομάτες , το σκόρδο, το φρέσκο κρεμμυδάκι και συνεχίζουμε να τσιγαρίζουμε 2-3'. Προσθέτουμε το κριθαράκι ανακατεύουμε 1-2' και σβήνουμε με το λευκό κρασί. Αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε μια κουτάλα από το ζωμό, τον χυμό ντομάτας, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ανακατεύουμε. Προσθέτουμε λίγο λίγο ζωμό κάθε φορά που το απορροφάει. Ανακατεύουμε συχνά να μην κολλήσει το κριθαράκι και το φαγητό μας είναι έτοιμο όταν έχει χυλώσει και έχει βράσει το κριθαράκι. Προσθέτουμε τον μαϊντανό και προαιρετικά 2-3 σταγόνες λάδι τρούφας και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε με τριμμένη παρμεζάνα ή κεφαλογραβιέρα προαιρετικά. Καλή όρεξη!!!
Παρουσιάστηκε σφάλμα σε αυτό το gadget

Το παρόν χορηγείται μονο με αδεια

Δοκιμάσαμε

Related Posts with Thumbnails